2016. augusztus 29., hétfő

Weekly Planners | Szeptemberi láz


Nem szállok fel a back to school vonatra, mert számomra ez már nem aktuális, azonban be kell vallanom valamit: az új év az én fejemben még mindig szeptemberrel (is) kezdődik. Az ősz eleve az egyik kedvenc évszakom, így ez nem meglepetés. Ilyenkor érzem jobban a megújulást: sokkal motiváltabb és összeszedettebb vagyok, és valamiért ilyenkor mindent kicsit máshogy szemlélek, próbálom összefogni a dolgaimat, és céltudatosabban koordinálni az életem. Ilyenkor szoktam határidőnaplót is váltani - legyen ez bármilyen furcsa, mert sokan őszinte döbbenettel néznek rám - de sokan meg nyilván nem, hiszen ezért léteznek a 16 hónapos naptárak is, mint amilyet most vettem magamnak: <itt> mutattam, meg <itt> is. Többször is szóba került ez a hetekben, ezért arra gondoltam, hogy most összeszedem a számomra legszebbeket, amelyeket már eleve betettem magamnak a kedvenceim közé. Némelyik 16 hónapos naptár, olyan is van ami 'csak' egy jegyzetfüzet, több árkategóriában, minőségben és márkásabbakat is beválogattam, de egyben nem különböznek egymástól: mindegyik lapjait szívesen megtölteném az életemmel.

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

1 // 2 // 3 // 4 // 5 


1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Ti milyen határidőnaplót vezettek most? 
Van külön jegyzetfüzetetek is, vagy minden mehet egybe?
Van még jogosultsága számotokra ezeknek, vagy már inkább digitálisan koordináljátok az életeteket?

18 megjegyzés:

 1. Én 1,5-2 éve Filofaxzok, először Personal méretet hazsnáltam, aztán vettem egy A5-öst. :) Sokan mondják h nagy és nehéz (a gyűrűk miatt) de nagyon praktikus és tudok bele tenni gyakorlatilag bármit bárhová, mert csak egy papírt kell átlyukasztanom hozzá. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szemeztem pár darabbal, de végül ahogy említetted a mérete miatt lemondtam róla, pedig szuper praktikus lehet! :)

   Törlés
  2. Vannak egészen kicsik is, én is filofaxozok, personalom van, de most tervezek compactra váltani (ugyanakkora lap kell bele, mint a personalba, csak kisebb a "tok"). Soha egy naptárat se használtam következetesen, a filofaxot viszont már három éve használom rendesen és imádom, szerintem megér egy próbát. :)

   Törlés
  3. Áhhh ne mondd ezt, a mostani naptáram másfél évig még elkísér :D Majd utána válthatok csak. Vagyis hát érted, ezt direkt azért vettem mert annyira tetszik, ne csábítsatok el :p

   Törlés
 2. Nekem mindig szükségem volt és van egy olyan füzetre, amiben felírhatom a teendőimet, listát vezethetek bármiről, feljegyezhetek "elnemfelejtendő" dolgokat... Tudom, hogy különböző erre kitalált applikációk is vannak, de azért mégsem ugyanaz, amikor a színes Stabilo filcekkel vezetem az életem egy klassz füzetben/határidőnaplóban :)
  Jelenleg egy Tardis-os füzetet és egy Star Wars-os határidőnaplót nyúzok, és igen, felnőtt nő vagyok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Sokkal megnyugtatóbb papírra leírni, rajzolgatni, ragasztgatni a matricákat - én szoktam sajnos :) - meg dekorálni, mintha csak a telefonomba bepötyögném. Nem érezném biztonságosnak. A Tardis határidőnapló nagyon menő, nekem is kellene, ha felnőttség ha nem :D

   Törlés
 3. Én hatalmas határidőnapló fan vagyok, eddig a képen is szereplő Kate Spade 16 hónapos tervezőt használtam, most pedig egy kisebbet néztem ki magamnak. Bírtam, hogy ilyen nagy és elfér benne minden gondolatom, de a cipelés miatt megpróbálok most egy kisebbet, hátha beválik.

  https://riflepaperco.com/shop/planners/2017-midnight-everyday-agenda/

  ezt néztem ki, gyönyörű!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira szép az a Kate darab, megértem hogy szeretted :) Ez amit linkeltél is nagyon szép, és megnéztem a többit is, hát csodásak! <3

   Törlés
 4. nagyon szeretem a tollakat, kapcsokat, mindenféle kis izéket, amiket a papírboltban kapni, órákra képes vagyok elveszni bent, de a füzetek, naplók nem mozgatnak meg egyáltalán. teendőknek, feljegyzéseknek a telefonomat használom, úgyhogy nem is tartom szükségesnek egyrészt, másrészt meg úgyis olyan nehéz a táskám (akármekkora is), mintha féltéglákat cipelnék benne, legalább egy nehezékkel kevesebbet hurcolászok :-)
  (nem tudom, hogyan csinálom, de akármekkora a táskám, MINDIG tele van, botrány) :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez tök érdekes, hogy minden kis izékre rá vagy kattanva, de a naplókra meg pont nem, ilyet még nem is hallottam :D Amúgy a féltégla nehéz táskát adom, nálam is ez a helyzet, pedig indokolatlan.

   Törlés
  2. tetszeni tetszik, mindenféle szép füzet, napló, akármi (azokat is mindig megcsodálom), de tudom, hogy sosem használnám, így aztán nem veszek, csak az üzletben simogatom meg őket, mikor bent vagyok. :-)
   ugyanígy vagyok a növényekkel is egyébként; nagyon szeretem őket, ha szépek, de tudom magamról, hogy nem gondoznám - elfelejtem, nem figyelek -, plusz a macskáktól sem lennének biztonságban, így csak virágüzletben csodálom őket, haza nem viszek belőlük meghalni egyet sem

   Törlés
  3. Növényekkel én is így vagyok sajnos, pedig még macskám sincs :(

   Törlés
 5. Úúúú, ezek nagyon szépek! Főleg az etsy-s naptárak tetszenek. És amúgy én is szeptemberben "kezdem az évet", szóval átérzem teljesen amit írsz :)
  Én most bullet journalozok egy gyűrűs naptárban, egészen személyreszabtam a rendszert, és végre működik! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindig tanulok valami újat, nem tudtam eddig teljesen mi ez a bullet journal, de most kicsit utánakerestem, izgalmas az egész rendszer, lehet beleásom majd magam ebbe is :)

   Törlés
 6. Egy planner mániás szívét érintetted meg most. :D Én is főleg filofaxozok, de most szereztem be egy meseszép kemény fedeles... hm talán jegyzetfüzetet. Nem határidőnaplóként fogom vezetni, inkább jegyzetek, célok és olyan kedves emlékek és ilyesmiket tervezek beleirkálni. :) A filofaxot próbáld ki, én az A6-os méretet használom, aminek a külseje 18,5x12,5 szóval egy még elég kellemes méret. Illetve lehet kapni egy nagyon mini táska barátot is, de az nekem túl kicsinek bizonyult .:) a gondolod kukkancs be hozzám, bár sajna még nincs olyan sok tartalom erről a témáról a blogon, de az idő majd azt is megoldja. :D
  Az én szívem most egy Happy plannerre vágyik...csak hát az árak... ahhh

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Legközelebb filofax lesz, annyira feltüzeltetek már ezzel! :) Látom beleástad magad, jó ötlet ez a nyomtatható "matrica", beragasztgatni, ha már sokszor amúgy sem találok én sem olyanokat, amiket szeretnék. Happy Planner meg... rákerestem, elájulok :oooo

   Törlés
 7. alig tudok választani, pedig nekem is jó lenne 1-2 darab :D

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!