2016. június 28., kedd

Makeup Medley


Tombol a nyár, kicsit ki vagyok tikkadva - tényleg nagyon nehezen viselem a meleget - és messze még a vége, ezért a sminkelési rutinom is apróbb változásokon ment keresztül. Minél egyszerűbb, gyorsabb és praktikusabb annál jobb. A mai bejegyzésben néhány újdonságot mutatok meg Nektek, amelyeket mostanában vetek be ezeken a nehezített napokon, és nagyon megszerettem őket. Remélem Ti is szeretni fogjátok és felfedeztek néhány újdonságot köztük magatoknak.

NYX Proof It! Waterproof Eyeshadow Primer Vízálló szemhéjalapozó
Évek óta a NYX szemhéjalapozóját használom (ezt) ami a legnagyobb kedvencem valaha, de amikor most a márkabemutató rendezvényen hozzám került ez a vízálló darab, nagy izgalommal kezdtem el használni, mert nem tudtam, hogy mire számítsak. Hiszen ha a klasszikus darab ennyire jól működik, milyen atom biztos lehet a vízálló változat. Atom biztos! Totálisan biztos.

Vékony rétegben, óvatosan felütögetve kell eloszlatni a szemhéjon, nagyon kevés is elegendő belőle. Kevésbé krémes állagú, mint a HD verzió: ez sokkal ragacsosabb és picit nehezebben oszlatható el, de hamar megszárad és szinte azonnal dolgozhatunk rá. Nagyszerűen működik az igazán olajos szemhéjon, amilyen Nekem is van, nem gyűrődik fel és az egész nap folyamán tart. 

Amikor alkalmazzuk ad a bőrnek egy kissé furcsa ragacsos filmréteget, teljesen más érzés mint a másik változat, sokkal keményebb, viaszosabb állag. Igen, ez a jó szó erre: viaszos. Emiatt egy dologtól tartottam, hogy nehezebb lesz rajta az árnyalatokat satírozni, de nagyon jól viselkedik és szépen össze lehet mosni rajta minden szemhéjpúdert, legyen az krémes vagy poros állagú.


Pupa Made To Last Waterproof Eyeshadow Vízálló stift szemfesték 
013 Golden Rose / 018 Light Gold / 016 Chocolate 
A Made to Last Waterproof Eyeshadow szemfesték stiftek nem újdonságok a márka kínálatában, annál inkább újdonságok számomra, mert eddig még nem volt alkalmam velük próbát tenni. Most, hogy a márka meglepett megint egy kisebb csomaggal a nyári újdonságok közül, és kipróbáltam ezt a három árnyalatot, őszintén mondom: szerelmes lettem! Nem vártam tőlük sokat, hiszen ezer éve nem használtam ilyen krémes ceruza formájú szemhéjárnyalókat. Nem véletlen; ugyanis amikhez régebben volt szerencsém nagyon krémesek voltak és pillanatok alatt felgyűrődtek a szemhéjamon - rövid úton ki is irtottam őket a sminkkészletemből. De most ott tartok, hogy a többi árnyalatot böngészem éppen a honlapjukon, mert ezek tényleg isteniek. 

A kényelmes stiftes ceruzás formátum megkönnyíti a termék felvitelét és egységes színt biztosít. Extra tartósak, szinte azonnal megkötnek, de hagynak nekünk egy pici időt a szélek elsatírozására. Sietnünk kell, de ügyes kezekkel pillanatok alatt feldobhatunk egy gyönyörű sminket. És igazából szerintem ebben rejlik a csodájuk, mert a két kedvencemmel (013 / 016) olyan gyorsan tudok reggel haladni, mint talán még sosem. Mindhárom árnyalat fényes, a barna kicsit visszafogottabban, de túlzás lenne azt mondani rá, hogy matt. Szemhéjalap nélkül a legmelegebb nyári napot sajnos nem élik túl hiába is ígéri a márka, bár szó se róla: vízzel lemoshatatlanok, de azért egy olajos szemhéj kifog rajtuk. Ellenben egy szemhéjalappal (például ezzel a NYX darabbal) konkrétan reggel 7 körül felkenve este 7-ig mozdulatlan marad.

Egyetlen dologtól tartok majd a későbbiekben, hogy bár tekerős formula, de én például a csoki barnát az alsó szempillatőbe is szoktam használni, és a felsőbe is - hogy kicsit ráerősítsek a dús szempilla hatásra. De ha a mindennapos használatban majd eltompul ez a hegyessége, akkor ez már nehezebben fog menni, és a krémességéből adódóan szerintem picit meghegyezni sem lehet a széleit. Szóval erre még megoldást kell találnom.

*update: közben kiderült, hogy van egy apró hegyező beépítve a ceruzába, szóval nem lesz ilyen problémám! ;)


Avon Glow Pirosító stift
Blushing Coral 
3 alapvető tulajdonságát emelném ki legelőször: praktikus, hordható és nem lehet vele hibázni. Belefér a tenyerembe, nem olvadékony, vagy túl krémes. Egy húzásra nagyon kellemes pírt hagy maga után, szépen eldolgozható, biztonsági termék, szerintem lehetetlen elrontani a felvitelét. Ad egy nagyon szép rózsaszínes pírt az orcáimnak és tartósságát tekintve is igazán jól teljesít. Sokszor hordtam magában is, így is helyes, bár nem túl pigmentált. Sokáig a helyén marad, nem kell frissíteni több óra elteltével sem, de mostanában, hogy tényleg kimelegedett az idő, egy kis rásegítésként tartósítom és finoman átmegyek rajta egy színében harmonizáló por állagú pirosítóval. Így a kettő együtt tényleg egész nap kitart. Nem emeli ki a pórusokat, nem ragad, nem foltosodik, könnyen kenhető. Nem hozza fel a kenegetés közben az alatta lévő bb krémet/alapozót, aminek külön örülök, mert a krémes termékeknél ez egy veszélyes pont. A stiftet felütögetem a bőrömre több helyre, majd beauty blender szivaccsal dolgozom el, szerintem így a legtermészetesebb a végeredmény. Jó használni, szeretem!


L'Oréal Sexy Balm

106 Clueless / 203 Yala Yolo
"Non-stop szexi ajkak, még a legvadabb helyzetekben is" mondja a márka erről a termékről, és Nekem nagyon bejöttek. Két fajta finish érhető el a kínálatban egy sheer és egy bold változat, de lényegében egy nedves hatású hidratáló ajakápolóról van szó, ha egyszerűen akarjuk definiálni őket. Nagyon könnyű a felvitelük, könnyen siklanak az ajkakon, kényelmes érzés viselni, nem ragadnak, és egy ajakápolóhoz képest magas a pigment tartalmuk – bevallom a Yolo-nál én ezen extrán meglepődtem, igazán szép ez a piros. Meglepő módon mégis inkább a pinkesebbet használtam többet, csodaszép (vizes) málnás árnyalata van, szerintem az egyik legszebb darab a színskálán. Még nem kerültek ki szerintem a polcokra - vagy legalábbis én még nem futottam bele egyik displaybe sem - de nagyon kíváncsi vagyok a többi árnyalatra élesben, mert ezek tényleg szuperek.
 

Próbáltátok már valamelyik terméket, vagy tervezitek a beszerzésüket?

2 megjegyzés:

  1. a pupa szemfesték stiftnek van beépített hegyezője, azzal jól lehet hegyezni, különösen úgy - amilyen meleg van, most szerintem csakis úgy -, ha előtte beteszed kicsit a hűtőbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi köszi, ez valamiért teljesen elkerülte a figyelmem, de így már minden oké lesz! ;)

      Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!