2015. november 16., hétfő

Must Try | Az arcápolás egy magasabb szintje


Novemberi naplementében fotózni még mindig nem a legszerencsésebb fordulat, de egyszerűen nem tudom elengedni a természetes fényben történő fotózást - szerintem ennek van a legszebb varázsa - így a mai képeken is megcsillan itt-ott a lemenő nap néhány sugara. Nem a megszokott éles, és sterilen tökéletes képek, de a mostani őszi segítőimről készült bejegyzéshez szerintem még épp' stílusos is, gondoltam miért ne.

A mai bejegyzésben két olyan, az őszi arcápolásom meghatározó szereplőjéről hoztam egy rövid kis írást, amelyek nélkül valószínűleg lehet élni, de én már nem biztos, hogy szeretnék. A tavalyi év hozta el végérvényesen a köztudatba az arcápoló olajokat: számtalan árkategóriában és minőségben váltak könnyen elérhetővé. Én sem mehettem el e mellet a trend mellett, és a Clarins Lotus Face Treatment Oil arcápoló olajára esett a választásom. Ősszel és télen használom leginkább, néhány hete kerül előre ismét, és rögtön megérezte a bőröm, hogy valami nagyon finomat kapott.


Egy hamar beszívódó olajról van szó, ami egy szép kis pipettás üvegcsében foglal helyet - a polcunk ékes dísze lehet. Ezt a típust kifejezetten olajos/zsíros bőrre ajánlják, bíztam benne, hogy megfelelő lesz az én kombinált bőrömre. Sosem gondoltam volna, hogy valaha olajjal fogom bekenni az arcom, mert nem hittem, hogy rajtam működhet. A legelső találkozásunk viszont nem lett éppen teljesen pozitív, volt egy - számomra - negatív tulajdonsága. Mégpedig, hogy nagyon aromás, és illatos arcápolóról van szó. Mint kiderült nem véletlenül, ugyanis kifejezetten ez az egyik feladata, hogy relaxálhassunk felvitel után is, így ezek az illóolaj aromák ebben segítenek, de engem elég erőszakosan csapott meg ez a rozmaringos illat. Viszont gyorsan hozzá lehet szokni, így ma már a fejemben ez összekapcsolódik a luxus spa élménnyel, de elsőre meglepett. Éjszakára szoktam használni heti 3, kritikus időszakokban akár 4 alkalommal is. A kis pipetta pont annyit szippant fel, amennyi elegendő mennyiség az egész arcunkra, gazdaságos és nagyon egyszerűen adagolható. Tavaly ősz elején kezdtem el használni, végigkísérte a téli hónapokat is, és még mindig félig van az üvegcse. Puhít, hidratál és éjszakai bőrtáplálónak tökéletes választás lett!

Néhány hete kapott maga mellé egy társat is, ugyanis elkezdtem használni a The Body Shop Twin-Ball Revitalising Facial Massager arcmasszírozóját, ami arcápolás közben teljesen levisz zenbe. Most már egyszerre szépül a bőröm, relaxálhatok az aromafelhőben és közben még feszességért is tettem egy keveset. Iszonyú mókás kis görgős szerkentyűről van szó, jóleső érzés a megadott módon fel-le, oldalra-körözve átmasszírozni az arcbőröm, olykor a kis görgők megemelik és elengedik a bőrt, teljesen bele lehet feledkezni. Számomra különösen frissítő, hidegen végiggörgetni a golyókat az arcomon, de gondolom kéz meleggel előre fel is melegíthetjük őket, ha valakit ez tántorítana el a használatától.


Ti ősszel mivel kényeztetitek mostanában a bőrötöket?

2 megjegyzés:

  1. Én jojoba olajat kezdtem el nemrég használni az arcomra. De még kell egy kis idő, mire meglátom, hogy hasznos-e. :)

    VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!