2015. július 29., szerda

Pineapple Express | Do It Yourself ananászos tornacipő


Hol is kezdjem? Talán ott kellene, hogy teljesen odáig vagyok az ananászokért. Kis formátlanok, szabálytalanok, nagyon finomak, vannak bennük apró geometrikus formák is, és hát szépek, olyan szépek! Van néhány ananászos kiegészítőm tudjátok, de amikor megláttam az ASOS oldalán <ezt> a tornacipőt, azonnal beleszerettem. Természetesen szinte rögtön sold out lett a méretemben, így próbáltam menteni a menteni valót, gyógyítgatni a lelkem, ezért elkészítettem a saját ananászos tornacipőm. 

Rendkívül egyszerű egyébként a munkafolyamat, mert igazából semmi másra nincs szükség hozzá, mint egy pár egyszerű fehér vászon tornacipőre és textilfilctollakra. 


Először ceruzával megrajzoltam az ananászokat a leveleik nélkül, majd szépen sorban, időt hagyva a száradáshoz haladtam előre. Citromsárga lett az ananászok alapja: körberajzoltam a ceruzás segédvonalam és kiszíneztem. Néhány helyen jobban rétegeztem, volt ahol kevésbé, így egy picit vízfestékesebb hatású lett az alap. Ezután szabad kézzel a levelek körvonala következett a sötétzöld filctollal. Ezalatt az idő alatt nagyjából megszáradt a sárga alap, így itt-ott körvonalaztam az ananászt, és megrajzolgattam a kis 'pikkelyeket'. Azért nem egyszerre készítettem el az ananász egészét, mert a citromsárga első alap annyira nedvessé teszi a textilt, hogy kifutna a vonalból a következő réteg, ezért jó ha hagyunk neki egy kis időt a száradásra. Ezután már csak annyi volt a dolgom, hogy a leveleket is kiszíneztem, hagytam időt a száradásra, és ahol még szükséges volt, finomítgattam itt-ott.  

A textilfilctollat bele kell vasalni az anyagba normál esetben, de azt javasolta a hobby boltban az eladó lány, hogy ha a legnagyobb fokozaton hajszárítóval végigmegyek az anyagon, akkor tartósabbá tehető a minta, ilyen egyenetlen felületen is.


Nagyon régóta tervezgettem az elkészítését, örülök, hogy végre tudtam erre is időt szakítani és közben rájöttem, hogy ezzel a technikával gyakorlatilag bármilyen mintát rajzolhatunk a tornacipőnkre, és teljesen egyedivé tehetjük azt. Erősen gondolkodom egy flamingós slip on tipegőn <ilyesmin> ... most úgy érzem kinyitottam Pandora szelencéjét.

Ti mit gondoltok, belevágtok?

26 megjegyzés:

 1. szia, az ananàszos nyaklàncot esetleg nem tudod hol lehet megrendelni? etsyről van? :) Köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, találtam etsy-is igen: https://www.etsy.com/listing/237119922/line-pineapple-necklacepineapple?ref=shop_home_active_1&ga_search_query=pineapple ;)

   Törlés
 2. Ez valami szuper, imádás! Nagyon jól sikerült! :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is kell egy ilyeeen. :D

  VálaszTörlés
 4. nagyon ügyes vagy, szuper lett!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon klassz lett! Bár a tornacipő nem az én műfajom, de valami lányosabb mintával lehet, hogy én is elkészítem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Esetleg, ha találsz egy vászon balerinát, úgy romantikusabb lesz, és lányosabb ;)

   Törlés
 6. Nagyon jó kis ötlet, és szuperül sikerült elkészítened, ügyes vagy! :D

  VálaszTörlés
 7. En is oda vagyok az ananaszokert (is) :) ! Ha gondolod van par ingyenesen letoltheto ananaszos-flamingos-gyemantos-stb kep, ha esetleg a falon is ananaszokat szeretnel nezegetni :*

  VálaszTörlés
 8. Ez bámulatos, milyen ügyes vagy!!! Jól tisztítható, mosógépben is mosható? Nekem mondjuk ilyesmi nem való, vettem egy lapos gumitalpú cipőt, olyan balerinafélét, kertbe, kirándulni, hát fáj benne a sarkam, mert lapos, magassarkúhoz vagyok szokva. Most kénytelen voltam esőcipőnek kinevezni, bár nyitott.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm! :* :)
   Szerintem nem mosható gépben, vagy legalábbis én biztosan óvatosan fogok vele bánni, hiszen akármennyire tartós is a filctoll, mégiscsak toll, nem gyárilag nyomott minta.
   Én laposban élek, de értem miről beszélsz, néha nekem is fáj nap végén a lábam.

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!