2015. július 16., csütörtök

Körömnapló | Orange is the new... peach


Sorra tűnnek fel körülöttem a barackos, krémes-bézses árnyalatok, teljesen alattomos módon kúsztak be az életembe, ami már csak azért is meglepő, mert nem kifejezetten kedvelem ezt a színt. A beszerzésük nem tudatos döntés volt, egyszerűen így alakult, és most egy kisebb rendrakás és szelektálás során döbbentem rá, hogy több olyan körömlakkom is van, amelyeket szinte csak egy árnyalatnyi különbség választ el egymástól. 

Meg persze egészen más a finisük is, hiszen némelyik gél hatású, van matt homoklakk és van 'farmer' felületű is - ami azért nem mindegy. Mint már mondtam, nem rajongok értük, de egyszer-egyszer előkerültek már a nyár folyamán, ezért úgy gondoltam megmutatom őket Nektek is. Hátha hasonló színre vágytok, de még nem találtatok rá a megfelelőre, és segítségetekre lehetek a választásnál. Nem részletes teszt, csak néhány rövid gondolat - amit tapasztaltam a használatuk során, és fontosnak érzek kiemelni.


Balról jobbra haladva a körömmargarétán, mindegyik két rétegben:
1. Rimmel Rita Ora 408 Peachella // 2. Essence The Gel Nail Polish 24 Indian Summer // 3. Golden Rose WOW! Nail Color 35 // 4. Moyra Vivid Sand No.718 Orange Love // 5. Kiko Denim Nail Lacquer 460


Rimmel Rita Ora 408 Peachella // Könnyed, krémes állag, gyorsan és precízen kenhető, az egyik legtermészetesebb árnyalat az összes közül. Olyan barack, amilyen baracknak lennie kell. 3-4 napig, fedőlakkal gond nélkül kibírja. 

Essence The Gel Nail Polish 24 Indian Summer // A nyár legrosszabb vétele, és ez nem feltétlenül a lakk hibája, egyszerűen nem áll jól a bőrszínemhez, pedig nagyon akartam szeretni. Géles-krémes, kicsit sűrűbb állagú, viszont ettől függetlenül ügyesen kenhető, csak nagyon oda kell rá figyelni. Lassabban szárad a szokásosnál, de nem vészes az ideje, viszont a tartósság szempontjából nekem fedőlakkal sem muzsikált jól. 1-2 nap a maximális élettartama rajtam. Pedig tényleg annyira szerettem volna szeretni...

Golden Rose WOW! Nail Colur 35 // Levettem a polcról és hoztam is haza, valahogy úgy éreztem, hogy ez a darab nagyon nekem való. Valóban szuper kis körömlakk, bár gyorsan kiderült, hogy idén sem a narancs az én színem, de mégis: minden szempontból bejött. Könnyen kenhető, szépen terül, gyorsan szárad, egyenletesen fed. 4-5 napot fedőlakkal hiba nélkül kibír. Nekem ez csillagos ötösnek hangzik.

Moyra Vivid Sand No.718 Orange Love // Fuhh tavalyi zsákmány, de teljes csőd. Iszonyú nehézkesen tudok csak vele bánni, nagyon furcsa ecsete van, alig tudom irányítani. Nem szeretem na. A finise sem a kedvencem - ez a matt, egysíkú homokhatás a legbénább amit ki lehetett találni, de ez nem ennek a lakknak hibája - szerintem sehol nem az igazi. Tartósság szempontjából amúgy hozza a szokásos 3-4 napot, fedőlakk nélkül ugye. Így azért mégsem olyan rossz.

Kiko Denim Nail Lacquer 460 // Benne meg pont az nem tetszik amire hivatott, hogy ilyen matt/félmatt 'farmer' hatásúra szárad. Fedőlakkal viselem leginkább, így viszont szerintem gyönyörű. Ő a legsötétebb mind közül, és nem nevezném már baracknak: valahol a narancs és a korall szín között egyensúlyoz, de megérdemelt itt egy helyet, úgy érzem. Könnyen kenhető egyébként, bár gyorsan kell dolgozni vele, mert pillanatok alatt megszárad. Két rétegben kapjuk meg ezt az élettel teli árnyalatot, de ha odafigyelünk, egy vastagabb réteg is elegendő lehet akár - megvan benne a lehetőség. 

Nektek is vannak ennyire hasonló árnyalatú körömlakkjaitok? 
És kedvenc barack árnyalatú esetleg?

16 megjegyzés:

 1. Essence indian summer árnyalat tényleg csodaszép, de nekem se bírja, 1-2 napnál tovább alap és fedőlakkal használva, szép lakkokat gyűjtöttél össze. Alapvetően ezt a színt csoportot én sem annyira szeretem, de 1-2x lakkozáskor már előkerült a nyár folyamán.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Előkerül igen, de sajnos tényleg nem tartós - kár, hogy neked sem :((

   Törlés
 2. Hasonló árnyalatok :D Minden színből. Vettem egy Claire's lakkot meg az Indian summert, egymás mellé teszem, férj rögtön rámondta, hogy azok egyformák :) Rózsaszínből is képes vagyok megvenni egy hajszálnyival más árnyalatot, pirosból pláne. Feketém is több van, fehér is, pedig ott aztán nem sok eltérés van :D
  Ez a barackos színvilág most kezd bekúszni hozzám, ideális nyárra, finom, visszafogott szín.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na akkor neked ezek telitalálatok! :) Én nem tudom mit hittem, annyira nem én vagyok :D

   Törlés
 3. Egyik szebb mint a másik, most narancs mániám van, pedig eddig egyáltalán nem szerettem:D

  VálaszTörlés
 4. Nekem egy van, egy tavalyi Manhattan Lotus Effect, kicsit híg, ritkán használom, pedig én kedvelem ezeket a színeket - furcsa, hogy nincs több. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na a Manhattan lakkokkal a világból ki lehet űzni egem :D Annyira nem csípem őket... de csekkoltam, tényleg szép szín. ;)

   Törlés
 5. Nekem a Rita Ora és az Essence árnyalatok tetszenek nagyon. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Rita Ora gyönyörűség, és tartós is szerencsére, nekem is ő nyert talán ;)

   Törlés
 6. Pont a múlt héten szereztem be a Rimmel Rita Ora-t, egyrészt azért mert megvan az összes többi árnyalata is, másrészt vettem 2 fürdőruhát, ami pont ilyen árnyalatú, :D
  Azt hiszem nem kell többet mondanom... Nálam idén a barack nyert!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az fontos, hogy menjen a fürdőrucihoz, átérzem :D Nekem a nude jött be közülük amúgy legjobban, imádom! :))

   Törlés
 7. Innen az összes lakknak tetszik a színe, szeretem ezeket az árnyalatokat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor neked ez a bejegyzés nyerő volt, nagyon! ;)

   Törlés
 8. Szia!
  Tudom, megragadom a lényeget, de OMG, azok a vázák!!! *-*
  Esetleg meg lehet tudni, hogy honnan vannak?

  Köszönöm! :)
  Orsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Orsi! :)) Müllerben vettem őket néhány hónapja leárazva, de nem tudom vannak-e most is ilyenek.

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!