2015. június 2., kedd

Körömnapló | The Evil Eye Inspiration


Továbbra sem gondolom, hogy kifejezetten ügyes lennék körömdíszítés terén, de nálam ez talán a lustaság és időhiány elegyéből adódhat - mostanában ilyen az élet. Amikor viszont eldöntöm, hogy valami magamhoz képest különlegesebbet szeretnék viselni, akkor ránézve a körömlakkos dobozkáimra, megszáll az ihlet, és ilyen furcsaságokat alkotok. Az egyik gyűrűm adta igazság szerint a mintát és az inspirációt - vagy inkább a végső lökést - és szerintem különleges kis manikűrt sikerült végül készítenem.

Gondolkodtam rajta, hogy csak a 'szemeket' készítem el, de végül adtam a körmeimnek egy natúr alapot a <Zoya Rue> személyében. Teljes száradás után ecsettel festettem fel a fehér részt - ami látszik is, finoman szólva rusztikusra sikerültek a szélek, sebaj. Erre jött a kék színű körömlakk a szem alapjaként, majd a fekete pötty, és végül egy kevés fehér, hogy hasonlítson stílusában az igazi 'Evil Eye' szimbólumra. Nagyon szerettem viselni, szerintem illett hozzám és abszolút nem éreztem idegennek magamon, pedig eleinte tartottam ettől. 


Mindemellett annyira kedves számomra ez a minta, hogy inspirációként jöjjön pár kép a szimbólumról és a különböző felhasználásáról a divatban, ékszerekben és a művészetekben, mert szerintem nagyon klasszul mutat minden területen.


Hogy tetszik? 
Nektek volt hasonló kattanásotok, amikor egy szimbólum ihletet adott valamihez, és továbbfejlesztettétek?

18 megjegyzés:

 1. De nagyon jó! Az is lehet, hogy én is elkészítem valamikor, csak,sajnos ennyire jól nekem nem menne..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Matricával lehet könnyebben menne, sajnos az nekem most nem volt itthon, de úgy egyszerűbb! ;)

   Törlés
 2. Wow! Hát leesett az állam! Nagyon szép lett! :) Virág

  VálaszTörlés
 3. A kék szemek kicsinálnak engem...személyes okokból...
  De megláttam Facebook-on a posztot (vagyis az első képet belőle xD) és azta, ezt akkor is meg kell néznem, ha napokig üldözni fog megint az "én kék szemem gazdája"...

  Nagyon durva...nagyon ötletes...nagyon szépen megcsináltad...és...hát wow...IMÁDOM!!! :D

  (Az szimbólum kattanásnak számít, hogy egy anarchia 'A' betűt akartam magamra varratni emlékeztetőül, hogy milyen hülyeségeket ne csináljak a jövőben - nekem valamivel többet jelent, mint amit a külső szemlélők láttak volna belőle, nem konkrétan azonosulás, hanem tényleg emlékeztető lett volna? Egyelőre letettem róla, mert nem igazán vagyok tetoválás párti - az maradandó, én meg gyorsan képes vagyok megunni dolgokat, amúgy is én a piercingeket szeretem szinte mániákusan - de a következő kattanásomnál lehet tű alatt végzem...xD)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj ez nagyon kedves köszönöm - és örülök, hogy a szép szemek gazdájára emlékeztettelek vele! ;)) El lehet veszni, egy-egy ilyen tekintetben.
   Izgalmasan hangzik az ötleted, az 'A' betű, de ha a válaszod nem egyből igen a tetoválásra, akkor tényleg picit érdemes várnod vele. Ki tudja, lehet csak idő kell, hogy biztos legyél magadban! :)

   Törlés
  2. Engem hipnotizálni lehet kb a kék szemekkel...Szegény legjobb barátom is múltkor beszélt-beszélt, én meg csak bámultam (és kék szemű haverjaim is megszokták már, hogy reménytelen vagyok)...szó szerint elbűvölnek, és olyan, mintha az emberbe látnának...O.o

   Igen, csak nem tartom magam "elkötelezett punknak"...(meg punknak se, inkább szerűség vagyok, rengeteg dologban nem tudok egyetérteni velük, és az anarchiával, akkor se, ha ők állnak a legközelebb hozzám...de hát az emlékek, azok emlékek...:D)

   Törlés
  3. Ez a szem 'fétis' érdekes dolog, klassz ahogy írsz róla! :)

   Törlés
 4. Wow de nagyon tetszik! Főleg, hogy Görögországban ennek hagyománya van, itthon is van pár szem, ami megvéd minket. Elvileg. :)
  Szóval örülnék, ha többször lenne ilyen kreatív mani ^_^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos nem ismerem a hagyományokat, de nagyon klassz, hogy megemlítetted: izgalmas hallani, hogy védelmenként is szolgál ez a szimbólum. ♥
   Én is örülnék neki, de nem vagyok sajnos túl türelmes, hangulatfüggő nálam az alkotás, de köszönöm, és örülök, hogy tetszett! ;)

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!