2015. június 20., szombat

Happy 3 Year Blogiversary Week | Sminkecset mánia - eBay baby!


Hogy ne maradjon ki a beauty témájú bejegyzés sem a héten - mert hiszen a fő irány, talán még mindig ez a blogon - hoztam megmutatni néhány apróságot, amelyeket az utóbbi időben rendeltem eBayről. Szerintem már nagyon sok blogon találkozhattatok ezekkel az ecsetekkel, és bevallom nem értettem mire ez a nagy hűhó körülöttük: nem tűntek túlságosan minőségi darabnak, ezért nem is vártam tőlük túl sokat. Végül mégsem tudtam nekik ellenállni, használom őket egy ideje, most pedig a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.

Kezdjük is rögtön az elején, jöjjenek a piszkos anyagiak: a kontúr ecset <innen> (kb. 600,-) a szemhéjpúder ecsetek (4db) <innen> (kb 530,-) érkeztek viszonylag gyorsan 2-3 hét alatt itt volt mindegyik. Biztonságosan becsomagolva, anélkül hogy a szőrszálaik, akár csak minimálisan is sérültek volna, viszont éktelen műanyag és vegyszer szaggal, amit 1-2 kimosás után tudtam csak viszonylagosan eltüntetni: hatalmas fekete pont. Lassan száradnak, de könnyen tisztíthatóak. A szemhéjpúderecsetek érzésem szerint kisebb odafigyeléssel készülhettek, mert néhány szálacska már az első mosásnál megadta magát, a következőknél szintén, szóval bosszantó. A kontúrecset ezzel szemben elég masszívnak tűnik: sűrű, biztos tartású szálak alkotják, masszív kis darab.


Elsősorban azért ezt az összeállítást választottam a szemhéjra való ecsetek közül, mert satírozó ecsetből talán sosincs éppen elég itthon - mindig jól jön pár új darab - és mivel mindegyik feje picit más, gondoltam, majd többfunkciósként működhetnek. Sajnos érzésem szerint ez inkább pusztán csak dizájn elem lehet: nem érzem a különbséget, egyszerű mezei satírozóecsetek és passz. A kúpfejű (ezt így hívják? kúp fej?) a négyes leggyengébb láncszeme: konkrétan szúrják a bőrömet a szálai, nagyon kemény, és nem lehet vele rendesen bánni.


Miután megrendeltem a kontúrozó ecsetet, jó pár hétre rá elég sok blogon láttam, hogy más is kiváncsi milyen lehet ez a darab - reméltem, hogy ha ekkora érdeklődés övezi, talán nem nyúlok mellé én sem. Szerencsére nagyon meg vagyok vele elégedve, tényleg minden hozzá fűzött reményemet beváltotta. Célzottabban tudok vele kontúrozni, máskor pedig ha úgy akarom, a bronzosítót is ezzel viszem fel, ügyesen, minden gond nélkül csak oda jut belőle, ahova eredetileg szántam. Remekül teríti az anyagot (legyen az por, vagy krémes állag) anélkül hogy a szálacskáit otthagyná. Lehet nélküle ugyan élni, de most nem hiszem, hogy érdemes! ;)


Ti próbáltatok már sminkecseteket eBayről? Milyen tapasztalataitok vannak velük?

16 megjegyzés:

 1. Én is rendeltem egy szemre való 5 vagy 6 darabos sminkecset készletet, de csak részben vagyok megelégedve vele....Nekem sajnos a ragasztás nem tartja a fejüket, ezért azok lejönnek. A fejük túl nagy és túl tömött. Igazából egyedül a satírecsetet szeretem használni, de az sem tökéletes. Amúgy a szőr minőségével meg vagyok elégedve, 4-5 mosás után sem hullott ki egy szál sem. Sajnos mindig megtapasztalom az ebayes rendelésekkor, hogy olcsó húsnak híg a leve. :/ (Nem csak kozmetikumokkal.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ajjaj, az hogy a fejüket sem tartják nagyon gáz - sajnálom!
   Az eBay bizonyos dolgokkal kapcsolatban kincsesbánya, de sajnos valóban néha mellé lehet fogni vele. :(

   Törlés
 2. Pont most rendeltem ebayről én is. Alig várom,hogy megjöjjön

  VálaszTörlés
 3. Ugyanezeket rendeltem nemrég, nekem is hamar ideértek, és tényleg nem érdemes kihagyni őket, mert ilyen áron nagyon szuperek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juhuuu akkor beváltak ezek szerint, szuper! :*

   Törlés
 4. A kontúrozó ecsetet én is megrendeltem, hozzám is hamar megérkezett. Egyszer használtam még csak, de eddig én is elégedett vagyok vele :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kontúrozó legalább tökéletes, örülök, hogy neked is bevált! ;)

   Törlés
 5. Ezekért az ebay ecsetékért odáig vagyok!!! Legtöbbjük szemre való példány és egyetlen ritkásabb szőrű satírozót leszámítva mindegyik szuperül helytáll ahhoz képest hogy 500ft-nál egyik sem volt drágább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor neked nem hullott ki sok szőr belőlük, de jó! ;)

   Törlés
 6. A szemhéjpúder ecseteket én kb. 1 éve vettem meg. Emlékszem, hogy nézegettem őket sokáig, de nem az olcsóbban közül választottam, inkább egy picit drágábbat rendeltem (kb. 1000 Ft körül volt). Mindegyik darabja nagyon puha, a kúp alakú az egyik kedvencem, krémes szemhéjfestékekhez tökéletes és az enyém egyáltalán nem szúr, a szálai pedig a mai napig nem hullanak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök nagyon, hogy szereted őket, jó ezt hallani hogy hosszú távon sem okoznak különösen sok gondot. Sajnos nekem a kúpos szúr, de hátha lazul majd.

   Törlés
 7. Én egy MAC 217-es dupe-ot szereztem be nagyjából 300-400 Ft-ért fél évvel ezelőtt; hát teljes szerelem! Nagyon puha, tökéletesen teszi a dolgát és a sminkesem szerint is teljesen megállja a helyét az eredetihez képest. :) Mindennapos használatban van és örülök h nem adtam annyit érte, amennyibe az eredetije kerül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja a klasszikus satírozós? Sosem próbáltam az eredetit, de ha tényleg van tökéletes dupe-ja akkor kérem a linket! :D

   Törlés
 8. A szemhéjra való ecsetek nekem is megvannak, több mint egy éve használom őket de nincs semmi bajuk :)
  A kontúr ecset nagyon tetszik, utánanézek és rendelek is egyet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor csak az én is nyomikáim hullatják a szőrszálaikat, remek :D

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!