2015. június 15., hétfő

Happy 3 Year Blogiversary Week | Amikor kiszeretsz a saját blogodból!? (tippek, tanácsok, egyediség, belviszályok)

Ha már hosszú ideje írunk, rutinszerűvé válik a folyamat, és bár imádjuk azt amit alkottunk, előfordulnak helyzetek, amikor egyszerűen kiszeretünk a saját blogunkból. Velem is megtörtént már az elmúlt 3 évben, hogy kevésbé szívesen léptem fel az oldalra, nyitottam meg egy új bejegyzést, vagy kezdtem el fotózni és szerkeszteni a képeimet, mert abban a helyzetben valahogy nem jött úgy, ahogy jönnie kellett volna. Megtörténik. Mindannyiunkkal. Van néhány dolog azonban, ami nekem segített újra beleszeretnem a saját blogomba, ezeket szeretném megosztani most veletek, néhány személyes, blogolással kapcsolatos tapasztalattal kiegészítve a végén.


Tegyünk egy lépést hátra: Legyen szó akár egy napról, hétről, vagy akár több hónapról, némi lélegzetvételnyi idő sosem árt. Tartsunk egy kis szünetet. Ha ránézünk a blogunkra, és szinte csak a hibákat vesszük észre - hogy mit írtunk volna másként, miért olyanok a képek beállításai, vagy a fények - és ezek az apró dolgok bosszantanak minket, akkor itt az ideje kifújni a levegőt, és magára hagyni a blogot egy kis időre. Nem hiszem, hogy van értelme kényszeríti magunkat valami olyasmire, amihez éppen akkor nem úgy viszonyulunk, és nem adunk bele minden kreativitást és szépérzéket. Válasszuk ilyenkor a kisebb rosszat, és vonuljunk el pihenőre.

Módosítsuk az elrendezést, frissítsük fel a blog kinézetét: Ha változásra vágyunk ez lehet a legkönnyebb módja a felfrissülésnek. Vehetünk egy egészen nagy fordulatot is, de változtathatunk apróságokon, mint egy új kép magunkról az oldalsávban, vagy a betűtípus, elrendezés módosítása, sorrendje, képek elhelyezése, címkék módosítása vagy más oldalfelosztás. Lényeg, hogy ami eddig rutinszerű volt, azt most egy kis újdonság váltsa fel. De elég akár a hátteret is módosítani, vagy az oldalszélességet: kinek mire van szüksége, ahhoz, hogy jobb színben lássa a blogját. 

Próbáljunk ki valami újat: Ha saját blogot vezetünk, egy idő után mind belekerülünk egy skatulyába, amiből nehéz kiszabadulni. Mert te most beauty blogger vagy, te meg fashion, te meg lifestyle, vagy gasztro, és igazából teljesen mindegy mi, akkor is megkapjuk a címkéket. Mind belekerülünk egy dobozba, és ezért úgy érezzük, hogy megvannak a határaink, emiatt pedig elvárásokba ütközünk, nem csak magunkkal szemben, de az olvasókkal szemben is. Nem merjük megtenni, hogy más témakör is olykor helyet kapjon a blogunkon. De miért ne? Lehet, hogy sokszor ijesztő kitörni ebből a skatulyából, de szerintem mindenki olyan dolgokról írjon a SAJÁT blogján, amiről akar. Ezt jelenti a blogolás szabadsága! Különböző élethelyzetekbe kerülhet minden blogger, és lehet, hogy az ami 1 éve még nagyon távol állt tőlem, ma minden nap foglalkoztat: belőlem jön, ezt tartom izgalmasnak, ezt az élményt tudom átadni olyan minőségben, amit más is szívesen elolvasna vagy átélne.

Ne szorítsuk magunkat szabályok közé: Ne érezd azt, hogy ha nincs meg a heti 3-4 bejegyzés máris rossz bloggerré válsz, mert ez butaság. Velem is előfordult már, hogy ki volt tűzve, hogy márpedig a heti 3 bejegyzést kötelezően hoznom kell, és amikor nem jött az ihlet kétségbe estem, jaj mi lesz most. Semmi. Miért mi lenne? Nincs értelme kötelezőnek venni semmit. Nem attól lesz szimpatikus az oldalad, hogy csorgatod ki magadból a napi bejegyzéseket, mert ez az egész nem erről szól. 3 év után is azt vallom, hogy ez valami olyan dolog, amiben meg kell találnod magad, a kreativitásod, és a boldogságod. Ha épp’ olyanod van, írj heti 1-2 bejegyzést, de abba adj bele mindent. Velem is előfordult már hasonló helyzet - nem halt bele talán senki. Olyan is van, amikor annyi mondanivalóm van, hogy 4-5 bejegyzés is kikerül. Adjuk meg magunknak ezt a szabadságot, ez még mindig inkább örömforrás, mint kötelező munka legyen!


Ne hasonlítsuk magunkat máshoz: Ez az egyetlen pont ami egy külön bejegyzést is kaphatna, mert hihetetlen történeteket tudnék mesélni, de inkább csak jelzésképp emelem ki. Nagyon lehangoló tud ugyanis lenni, ha bloggerként próbál az ember kreatív lenni, érdekeset alkotni, kivívni a saját maga és az olvasók elégedettségét, mégis időről-időre beleütközik a problémába, hogy az ötlete, kellékei, beállításai és stílusa - hogy hogy nem - visszaköszönnek más blogján. Ezen nagyon nehéz túllépni, és ha éppen olyan hangulatunkban kap el minket ez a szembesülés, tényleg mélyre lehet kerülni. Nem egyszer futottam már bele én is ebbe, de rájöttem, hogy nem érdekel! Ha nekem tetszik az a tálca, tál, virág, beállítás, elrendezett kompozíció, én bizony kiteszem. Ha ez valakit zavar, akkor szépen bezárja az oldalt és tovább áll. Nem egyszer volt visszhangja különböző oldalakon ennek a "legyünk egyediek" mozgalomnak, de kérdem én: mit csináljon az, akinek az ötlete egyedi volt, majd vírusszerűen terjedni kezdett? Most azért ne tegyek ki valamit és gondoljam át a saját koncepcióm, mert másnak ez terhes? Nem hinném. Azt vallom, hogy igenis a saját blogján - ebben a kis külön világban - mindenki azt tegyen ki, amit szeretne - nyilván a jó ízlés keretein belül - és ne hasonlítsa magát máshoz, hogy jajj ő is kitette ma, meg ő is úgy tette ki. Ha ezek a rossz élmények befolyásolnak minket, nagy nyomás alá kerülhetünk, ami megint csak azt az örömet rombolja le, amit a blog jelent számunkra. Az megint más kérdés, amikor képről képre, ötletről ötletre - sőt adott termékre - egyező hasonlóságot vélünk felfedezni. Ilyenkor mi a megoldás? Nyelünk egy nagyot, morgolódunk magunkban egy kicsit, és megyünk tovább a saját utunkon...

Ne törődjünk a belviszályokkal: próbálok olyan finoman fogalmazni amennyire csak lehetséges, de sajnos a beauty blogger társadalom - tapasztalataim szerint - koránt sem annyira befogadó és barátságos, mint amennyire azt a kezdetekkor gondoltam. Nem pihengetünk együtt rózsaszín és habos-babos bárányfelhőkön, igenis klikkek és csoportok alakultak ki, és sokszor indulnak el rosszindulatú pletykák, egymásra mutogatások, szándékosan gerjesztett problémák és feszültségek. Nem egy olyan blogger van a közvetlen környezetemben, aki fontolgatta már emiatt az írás befejezését, és sajnos akad olyan is, aki pont emiatt a felesleges feszültségkeltés, és kavarás miatt mondta azt, hogy köszöni szépen, de ő ebből a közegből többet nem kér, nem folytatja tovább, nincs erre szüksége. Szerintem intelligencia kérdése, hogy az ember felveszi-e a kesztyűt és becsatlakozik a vitába, vagy bölcsen hallgat, és nem akad fenn olyan napi szinten felmerülő furkálódásokon, hogy az adott bloggert miért hívták meg ide vagy oda, miért kap termékeket kipróbálni, miért szponzorálja pont az a cég, és ha már ennyien szponzorálják az vajon üzleti - és érdemi! - megkeresés eredménye, vagy az adott blogger kopogtatott az ajtón - hogy hellóka itt vagyok, támogassatok, írtam már nagyjából 20 bejegyzést - mennyire hiteles ettől, mit jelent egyáltalán hitelesnek lenni, és hitelesnek maradni! A magam részéről, általában csendesen figyelem az eseményeket, az egyre liluló fejeket, és tartom távol magam olyan messze, amennyire csak lehetséges, az éppen aktuális cicaharcoktól.

Kíváncsi vagyok egyébként blogger szemszögből mit gondoltok erről a témáról, de nagyon szívesen olvasnám azt is, hogy olvasóként mi az, amit szerettek a blogokban, vagy ami igazán bosszant titeket - akár az itt felsoroltakkal kapcsolatban, akár egyéni élményeket is megoszthattok velem! A héten minden nap találkozunk, remélem velem maradtok! 

35 megjegyzés:

 1. Szerintem vidéken élve nehezebb lehetőségekhez jutni. Mármint sokan, köztük én sem tudom megoldani, hogy elmenjek a rendezvényekre, hiába hívnak. Egy idő után pedig nem is hívnak. Pedig szerintem ez lenne a legérdekesebb része az egésznek. Főleg megismerni a többieket és élőben beszélgetni velük.
  Én már ezekről a dolgokról lemondtam és már igyekszem az öröm kedvéért blogolni. Persze azért jól esik néha találkozni a lányokkal. :)

  Sokan átesnek a ló túloldalára a termékteszteléssel és mindenről írnak, amit felajánlanak nekik. Másoknak pedig körülbelül csak létfenntartásként megy a blog, tessék-lássék havi 1-2 bejegyzéssel, hogy azért az ingyen cuccok, meg a sajtótájékoztató meghívások megmaradjanak. :D

  Én azt se szeretem, ha valaki eltűnik több hétre, aztán visszatér, magyarázkodik, ír egy bejegyzést, aztán megint eltűnik. Mindenkinek vannak nehezebb időszakai, ahogy te is mondtad, de erőltetni nem kell. Mert az meglátszik.

  Engem egy blogban általában az vonz, ha látom benne a lelket. A tiéd ilyen. :) Ezzel a gondolattal zárnám a mondandómat és sok boldog blogszülinapot és még sokszor ennyit kívánok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a rendezvények elég sarkalatos pontjai a blogolásnak, ez nálam is visszatérő probléma. Csak itt főleg az szokott probléma lenni, hogy a legtöbb munkaidőben kerül megrendezésre - nehéz alkalmazkodni. De gondolom, ha hétvégén lennének vidékről is könnyebb lenne a feljutás, igaz?
   A második bekezdéseddel úgy ahogy van egyetértek, ez sajnos pontosan így van, ahogy írod. :(
   Köszönöm szépen a kedves sorokat a végén ♥ olyan jó ilyet olvasni!

   Törlés
 2. Tök jó poszt lett, igazán gondolatébresztő! :) (hétfő reggel nem árt, amikor agyam sincs...)

  Én pont az ellenkezőjét érzem néha saját magammal kapcsolatban, hogy már annyira evidens minden, ami a blogon van, és automatikusan csinálok néha dolgokat, hogy át sem gondolom, hogy ennek most így van-e értelme, meg ja, néha felmerül, hogy le kéne cserélni a fejlécet, de az mennyi meló, ilyenkor arra gondolok, hogy vannak az enyémnél kevésbé esztétikus blogok is, aztán elnyugszom. Szóval inkább lusta vagyok és elvagyok azzal, ami van.

  Viszont ez a skatulyázás nálam is megvolt, könyves blogként indultam, és folyamatosan kerestem a kiskapukat, hogy hogyan tudnék úgy írni könyves témában, hogy nem konkrétan könyvről írok. Aztán hálisten volt annyi eszem, hogy leszakadtam erről a kérdésről, és eldöntöttem, hogy mostantól a blog rólam fog szólni, vagyis arról, ami érdekel, és ebbe jobban bele fogom tenni magam, és megjegyzem, azóta sokkal jobban szeretem az egészet. Lehet, hogy páran elpártoltak emiatt, nem tudom, de azt igen, hogy ez az én kis játszóterem, és nem dőlök a kardomba, ha valaki leiratkozik vagy ilyesmi.
  Olvasóként is úgy érzem, hogy jobban tetszik, ha valaki képes több dologról is írni, illetve elég egyértelmű, hogy az embert - jó esetben - nem kizárólag egy téma érdekli. Ezek a kitekintések feldobják a blogot szerintem.

  Múltkor írtam Szandra tweetjére, hogy ahol nők vannak, ott háború van, és ez sajna nagyon igaz. A beauty bloggerek körében zajló feszültségkeltésekre nem látok rá (szerencsére:D), de tök nem értem az egészet, mivel ez nem verseny, illetve nem vagytok egymás konkurenciái, szóval akkor minek??
  Eddig azt hittem, könyves bloggereknél nincs ilyesmi, de azért felfedeztem már gonoszkodásokat ott is, mert mindig van pár ember, aki úgy érzi, hogy ő az atyaúristen, ezek főleg olyan emberek, akiknek kényelmetlen az, hogy iksz+5 éve blogolnak, és hogy közben vannak mások, akik csak iksz éve, és akkor megy az okoskodás, hogy hogy' felhígult a felhozatal. :D
  nálunk a recenziós példányokon megy folyton a vita, megjegyzem, hogy ez úgy működik az esetek 90%-ában, hogy a blogger megy és ír a kiadónak, hogy helló, tök szeretném ezt a könyvet. Én ezt cseppet sem érzem megalázónak, mert az eddigi tapasztalatom az, hogy ez egy kölcsönösen előnyös együttműködés, és a kiadók szerencsére nem úgy kezelik a helyzetet, mintha ők tennének szívességet.
  Na már így is sokat írtam, de köszi a posztot, tök jó volt, de ezt már írtam. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, ez volt a cél!
   Az, hogy evidens nem baj, és szerintem ha Te szereted ahogy van, s kinéz, tényleg minek is változtatnál rajta.
   A skatulyázás is személyes élményből került kiemelésre - anno volt egy blogger lány, aki beszólt egy másik blogger lánynak, hogy a beauty blogjára, hogy merészelt receptet feltenni. Emlékszem, hogy meglepődtem, egyszerűen nem értettem, hogy ez miért baj? Az az ő oldala, azt csinál amit akar, felbosszant ez a hozzáállás. Nagyon helyes, hogy te is beláttad ezt, neked okozzon örömet, ez a lényeg! ♥
   Arra a sorodra, hogy nem vagyunk egymás konkurenciái, a válaszom: DE! Pontosan ebből indulnak ki a problémák, és a feszültségek, mert még mindig van olyan, aki így gondolja.
   Érdekes olvasni amúgy, hogy a könyves blogoknál is van "tesztelés" - persze nem így hívjátok, de az elv ugyanaz, én ezt például ne tudtam. Bár az is igaz, hogy könyvesebb témában leginkább téged olvaslak, szóval nem igazán vagyok képben, ki mit meg hogy. :)

   Törlés
 3. Még sok-sok boldog blogszülinapot!!!!! :)

  VálaszTörlés
 4. Boldog blogszülinapot! :) Nagyon tetszett a poszt, főleg a beskatulyázós rész. A blogban tényleg az a legjobb, hogy bárki írhat bármit, elfogja "bírni" a blogja, mert a személyiségéből fakad, ami pedig maga a blog :) Mondjuk a beauty-bloggeres klikkesedést nem látom kívülről (talán jobb is), de ahogy Anna is írta, vidékről nehezebb. Pláne akkor, ha nem beauty-ban, vagy fashionban utazik valaki. Én is szívesen csatlakoznék egy-két dologhoz (nem konkrét beauty esemény, vagy bármi), szimplán blogger-megmozduláshoz, de ez még annyira nem kiforrott itt Magyarországon. Kíváncsi vagyok mit hoz a jövő, mennyire fog hígulni az internet, vagy milyen irányba megy a bloggerkedés :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm! ♥
   Leginkább ez az amit én is észrevettem, hogy ha nem beauty vagy fashion az adott blog témája, nem igazán lehet kiemelkedőt alkotni - de persze lehet, hogy csak nem olvasok olyan sok blogot, hogy fel tudjam mérni, máshol ez hogy működik. Itthon szerintem még nagyon sok ideig semmi nem fog történni, és őszinte leszek - minden rosszindulat nélkül, komolyan! - de addig ameddig van olyan blog, ahol az író nem törődik a helyesírással, a képek minőségével és az összképpel, összedob egy "bejegyzést" és a cégek ezekbe folyamatosan belefutnak, nem fogják értékelni azt sem aki jobb, mert a bloggerek el vannak könyvelve, valami nagyon negatívnak. Sajtós ismerősök mesélték, hogy a "bloggerek" szinte közutálat tárgyai bizonyos helyeken - beauty fronton kifejezetten sajnos.

   Törlés
 5. Boldog blogszülinapot és ha jól láttam, akkor te is mostanában ünnepeltél, szóval boldog születésnapot utólag is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, pont hétfőn lettem harmincaska :D köszönöm szépen!! ♥♥

   Törlés
 6. Boldog Blogszülihetet!

  Szuper poszt lett, nagyon szeretem tőled az ilyen elmélkedősebbeket (is :) ) És igen a "vidék" - bláááh de utálom ezt a skatulyát - az sokszor ellehetetleníti a dolgot... de igazából még örülök is, hogy elkerül az ilyesmi... mondjuk hazugság lenne, ha azt írnám, hogy nem érdekelne egy-egy rendezvény, holott nem is igazán mozgok sem beauty, sem fashion témában... még "cimkét" sem sikerült aggatnom magamra :D
  Annyira remélem, hogy idén is lesz Digital Divas... olyan jó lenne....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, hogy szeretted! ♥
   Legtöbb esetben valóban szuperek ezek a rendezvények, de sajnos azért akadnak olyanok is, amikor rossz szájízzel távozunk - nálam legalábbis előfordult már ilyen - nem mindig fenékig tejföl, de abszolút értem a problémádat, ilyen ez sajnos. :((
   Huh nem tudom lesz-e, még semmit nem halottam róla.

   Törlés
 7. Most meglepődtem :) Szerintem ez a blog úgy jó, ahogy van, és sosem értettem, amikor valaki saját magának kitűzi, hogy ennyi bejegyzés lehet és csak ezekben a témákban. Hát a saját blogja, nem? Aztán mikor posztol valami szokatlant, mindenki örül, hogy más arcát is megmutatta :) Én speciel azt sem szeretem, amikor valaki saját blogot vezet de arról ír, ami szerinte érdekli a népet és nem arról, amiről szeretne, pedig utóbbi tuti érdekesebb lenne és annak is meglenne a célcsoportja.
  A bloghoz és a 3 évhez naaagy graula, szuper blogod van!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, a meglepődés jó vagy rossz értelemben érkezett, de remélem az előbbi! :))
   Az, hogy kitűzi a blogger, hogy mennyit fog írni, egyfajta megfelelési kényszer kvázi, hiszen amikor beindul a blog, van egy időszak, amikor egyre többen olvasnak, jönnek, és azt érzed, hogy itt azért már tenni kell valamit, hogy érdekes maradjon minden, és ez okozza ezt a legyen fix XY bejegyzés és rendszer. De idővel azért szerintem mindenki rájön, hogy nem erről szól a dolog. Köszönöm szépen a köszöntést!! ♥

   Törlés
 8. Boldog szülinapot - Neked és a blognak is!=)
  A blogolós évek alatt velem is megesett, hogy nem írtam rendszeresen vagy épp nem volt ihletem írni. Szerintem nagyszerűen összefoglaltad, mit lehet ez ellen tenni. =) Nekem a legjobban a "valami új" taktikája vált be - új téma, új rovat, új kinézet, valamint az is működhet, ha visszagondolunk, anno miért kezdtünk el blogolni, és az emlékek által visszakapjuk a régi lendületet. Már nem kategorizálom a blogomat, írok nagyjából mindenről, ami érdekel és érdemes arra, hogy szavakba öntsem, ha valakit ez vagy az a poszt épp nem érdekel, hát majd nem olvassa el, ennyi. =) Hullámvölgyek - és hegyek mindig lesznek, de összességében a blogolás az egyetlen hobbim, ami mellett a legtöbb ideje (már több, mint 5 éve, úristen) kitartok, és ha más nem, hát ez biztosan motivál arra, hogy igenis folytassam. =)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! :)) ♥
   A valami új módszer a legjobb, mindig beválik! :)
   5 év borzasztóan nagy idő - Te közben ráadásul fel is nőttél, azért az nem semmi kitartani minden mellett.

   Törlés
 9. Netti szerintem a te blogod az egyik olyan a rengeteg közül, amit ha valaki megpróbálna másolni, az is gyenge próbálkozás lenne. A stílusod, a bejegyzéseid hangvételei szerintem legalábbis utánozhatatlanok. Volt már olyan alkalom, mikor olyan témában írtál bejegyzést, ami alapjáraton annyira nem érdekelt, de már csak azért is elolvastam mert te írtad, és akármiről is írsz az mindig élvezetes, és látszik, hogy mindent beleadtál, benne van a lelked és nem kényszeres poszt. Igazából nem nagyon tudom pontosan elmagyarázni amire gondolok, de a lényeg, hogy csodálatos a blogod, szuperek az írásaid, és még sok sok szülinapot! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aww, annyira kedves vagy, köszönöm Hihetetlen, hogy Te ezt így látod! ♥♥

   Törlés
 10. Boldog szüli napot! :))
  Neked nagyon szép a blogod!
  Én nagyon nehezen szoktam hozzá, hogy a kutya sem olvassa az egyik blogomat, és éktelen kevés a feliratkozóm. Jó ha van 25. Így aztán van mikor nincs kedvem írni...így néha úgy érzem, hogy csak az én napomat dobja fel a saját bejegyzésem. :D Na jó pozitív vótam...
  Nekem inkább az tűnik fel, hogy ki az a blogger aki segítőkész itt a Beauty fronton és ki az aki nem. Az utóbbitól menekülök... nagyon jó a blog, de a kommunikáció másokkal néha alávaló! Sajnos ezzel én nem tudok azonosulni.
  Lehet hogy hiba, de én nem mindig mondom el itt a véleményemet. Attól, hogy nem mondom el, nem érzem őszintétlenebbnek magam másoknál.. Ahol szükséges ott elmondom pl. a munkámban. Ez nekem inkább a kikapcsolódást jelenti, így nem érzek olyan fontosnak egyes részleteket mint mások. És a kritika sem érdekel. mert maximum magamat szórakoztatom. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen ♥
   Igen, ebben egyetértek: van amikor nem szimpatikus, hogy az adott blogger nem válaszol a kommentre, azt én sem szeretem, ez lenne a lényeg, a reagálás, segítőkészség.
   A véleménynyilvánítást nem nagyon értettem: azt gondolod, az baj, ha nem mondod el ITT blogger körben, ha valami nem tetszik? Vagy, hogy érted? Hogy nem szívesen mész bele konfliktusba te sem? *kicsit lassú vagyok ma* :D :D

   Törlés
  2. Ezt én sem értem, hogy érted a kommunikációt, amelyik blogger SOHA nem válaszol és mondjuk egy hét múlva sem (mert neki is lehet elfoglaltsága, ugye), annak nem írok, max. olvasok. De akiket olvasok, meglepően aranyosak, mindenkinek írnak, ha mást, nem, annyit, hogy köszi :)

   Törlés
 11. Boldog szülinapot! :) Véleményt most nem nyilvánítok, mert pont olyan "kiakadós" időszakom van, amikor minden rossz, nálam mindenki jobb, kapja be a világ...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi kösziii! ♥
   Ajjaj nem hangzik ez túl jól, ne bosszankodj - hülyék mindenhol vannak! :D :D

   Törlés
 12. Hmm. Jó volt a régi fejléc... no nem azért, mert én csináltam. :D

  Én aztán tudom, milyen a "blogolok, hú de nagyon blogolok" aztán a "f***om, nem írtam 2 hónapja" és társai, amit megél az ember blogolás közben. Kisebb nagyobb megszakításokkal, de 7 éve blogolok. Addig jó, míg Neked örömet szerez, semmi más nem számít-legalábbis én erre jöttem rá 7 év alatt. :) HB!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehehe, valóban - és imádtam egyébként a fejlécet, tök jól összehoztuk! ♥
   Te már akkor rutinos 'blogger' voltál, amikor még nem is volt ekkora divat vagy mi - minden kötelezettség és elvárás nélkül csak csináltad, mert jólesett. Ezt felejti el sok ember, ez lenne a lényeg!

   Törlés
 13. Ez egy nagyon érdekes poszt lett!!! :D
  És mindenek előtt gratulálok a szülinaphoz, mert hosszú komment lesz! :)

  Nálam mondjuk fordítva van valamennyire a dolog...imádom a blogot, amint van szusszanásnyi szabadidőm nagyon szívesen merülök bele - vagyis néha ez csak azt jelenti, hogy az egész napot smink megfigyeléssel/krémmegfigyeléssel töltök, hogy aztán minél hitelesebb képet mutathassak róla a blogon is - sőt imádom a fényképezgetést is, a vázlataim nézegetését, rendszerezését...De sajnos a fényképezőm és a laptopom is öreg (és diákként azért anyagilag nem igazán állok jól - a kozmetikumokat meg a blog nélkül is megvenném...), és sajnos az életem se tud csak a blog körül forogni, így akármennyire töltenék napokat is vele, egyszerűen nincs lehetőségem...

  Jaj egyébként vicces tény: általában a kezdő bloggerek elkövetik azt a hibát, hogy jaj most mindent be kell szereznem, mert ciki, hogy nincs barnítóm, meg nem tudom mim, meg egy normális sminkkészletem, meg ilyenek...És igazából vicces, ahogy a friss blogger elkezdi felhalmozni a beauty-cuccokat maga körül csak a blogért...rendben, én is rengeteg dolgot felhalmozok, de engem a blog tudatosságra nevelt: sokkal kevesebb felesleges terméket veszek meg...régebben bármit megvettem, most már vagyok annyira igényes magammal szemben, hogy nem veszek száraz bőrre való cuccokat, ha kombinált a bőröm pl...szóval kimondottan hálás vagyok minden bloggernek, akiket követek, hogy erre megtanítottak, és az én blogomnak is, hogy nyomon követhetem a fejlődésemet (főleg írás terén...eleinte pár sorokat írtam, most már kisregényeket - egyébként személyes beszélgetéseimben is nagyon sokat írok, szóval a blog mondhatni segített megnyílni is...meg szerintem rengeteget javított az írási stílusomon is, bár érzem erőteljesen a hiányosságaimat...:D)

  Velem néha az van, hogy a blog és én nem illünk össze...mert imádok filozofálgatni, és azért ennél egy jóval felszínesebb témát fogtam meg...persze nem rossz értelemben, róluk is imádok írni meg olvasni, de azért nem ugyanaz a közönsége a "világmegváltós" ötleteknek és a termékteszteknek...mondjuk ilyen szempontból is sokat köszönhetek neki, mert nekem nem igazán voltak ismerőseim, akikkel kencékről beszélhetnék, és a "blog" meghallgat...és általa sok-sok kedves ember is - akik közül sokkal teljesen más, és tényleg komolyabb dolgokról is volt szerencsém beszélgetni...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahh ennek másodjára futok neki, elszállt a válaszom az éterben... -_-
   Szóóóval köszi köszi! ♥
   Én is nagyon sokat szöszölök a képekkel, megfigyeléssel, szerkesztéssel, tök jó rajta üldögélni, engem teljesen kikapcsol az egész folyamat. :) Amit írsz abszolút igaz, bár engem pont a blog tanított meg spórolni és ésszel vásárolni, mert felesleges dolgokra nem akartam költeni, akkor már inkább olyan dolgokat veszek meg, aminek van értelme - még ha picit drágább is, én már ugye nem a szüleim pénzét költöm, persze volt ilyen is a kezdetekkor, diákként nyilvánvalóan nem ez az elsődleges prioritás, hogy kencékre dobálja el a kevéske pénzét akinek még nincs rendes állása - de kezdőként bele lehet futni a nagy pénzszórásba sajnos.

   Törlés
 14. Boldog szülinapot! ^^
  Nagyon jó volt olvasni, és mindenképp hasznos is bloggerként, ha majd szükség lesz rá, mindenképp felidézem a soraid! Várom már a többi bejegyzést is! <3
  Puszi
  Nóri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Nóri, örülök hogy hasznosnak találtad! ♥ Remélem a többit is szeretted/szeretni fogod - vasárnap új rovat debütál. ;) *csakittcsakmost* :D :D

   Törlés
 15. Boldog blogszületésnapot!

  Nagyon tetszik ez a bejegyzés, szeretem nálad az ilyen témájú posztokat, gyakran elgondolkodtatnak, és az ember még magába is tekint (jobb esetben), hogy "vajon én is ilyen lennék? ugyanezeket csinálom?". Szerintem tök jó, hogy megmozdítasz az emberekben valamit.
  Néhány pont, ha nem is közvetlenül, de elért engem is. Mondjuk a blogkinézet-változtatós rész az nálam mindig jelen van, szeretem adott évszakhoz felöltöztetni a blogot, és tényleg kell néha egy kis változtatás, egy idő után unalmas az állandóság, a megszokott.
  Elég hosszú ideig éreztem, hogy nekem kötelező minden héten x számú bejegyzést készítenem, részt vennem mindenféle kihívásban, aztán kezdtem úgy érezni, hogy ez az egész engem belülről felemészt. Egyszerűen pont az veszett ki a blogolásból, amiért elkezdtem, az élvezet. Hogy tényleg szeressem, amit csinálok. Úgyhogy pár hete már csak akkor van bejegyzés, és csak olyan, amikor és amilyet tényleg szívesen írnék.
  A belviszályos dolog eléggé érdekes, én is elég sokáig azt hittem, hogy mindenki öribari (elég nagy túlzással), mindenki segíti, támogatja a másikat, de igazából a bloggervilág semmiben sem másabb, mint a rendes való élet. Pár hónapja én is úgy voltam vele, hogy abbahagyom, mert egy csepp idegeskedést sem ér nekem ez az egész (a részletekbe nem mennék bele, elég szarul érintett), de a barátaim szava és támogatása sokkal többet ér ezeknél a kellemetlen perceknél, és amíg rengeteg pozitív vélemény és építő kritika érkezik hozzám, addig bizony van értelme folytatni :)

  Köszönöm ezt a bejegyzést, biztos fogom máskor is olvasni, nagy segítség, igazi útmutató :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, és külön örülök, hogy hasznosnak találtad! ♥
   Teljesen egyetértek az utóbbi sorokkal, csak akkor tedd ki, ha úgy érzed, annak ki kell kerülnie, nem kell muszájból írni és alkotni.
   Sajnálom, hogy Te is szembetaláltad magad hasonló gondokkal, a legelső ilyen nekem is sokkoló volt, szerintem szörnyű sokszor a hangulat, kiábrándító inkább. Remélem már kicsit tényleg túltetted magad a gondokon, nem érdemes rágódni rajta sokáig! ;)

   Törlés
 16. Boldog Blogszülit és még jó sokat! :)
  Egyetértek Veled a leírtakban és a legtöbb kommenttel is, kifejtették már az én véleményemet is, például rögtön az elsővel, Annáéval nagyon egyetértek. Aztán ott van még az is, hogy én is megéltem ezt a kötelező kitennem x naponta új bejegyzés dolgot és látom mások is, ugyanakkor én is eljutottam már oda, hogy nem izgat, ha ritkábban sikerül kitennem egyet, akkor blogolok, mikor kedvem van hozzá, így elkerülöm azt, hogy nyűg legyen az írás, ami lássuk be, az egyik legfontosabb.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! ♥
   Szerintem ez egy folyamat: amikor észreveszed, hogy ha keretek közé szorítod magad, akkor elveszted a blogolás örömét, sajnos mindenki átesik ezen a szakaszon. De szuper, hogy Te is így gondolod már, semmi nem kötelező! ;) :*

   Törlés
 17. Amikor én először blogot írtam, szerintem több, mint 10 éve, a blog első sorban az írójának okozott örömet. Olyan volt, mint egy napló. :) Szerintem az a jó, ha a blogger ezt a szellemet meg tudja őrizni és örömből ír, nem kényszerből.
  Hozzáteszem semmi bajom azzal, aki ebből megél, megkeresik cégek stb. ;) De kár, hogy "cicaharcot" szül. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszolút egyetértek! Akkoriban még csak az örömforrás miatt blogolt, aki blogolt. Ma már ez sok esetben nem így van. Szerintem a céges megkeresésekkel sem lenne baj, ahogy te is írtad. Szerintem ott indulnak egy a problémák, amikor ész nélkül bevállal mindent az adott blogger, amivel nem tud azonosulni, vagy hiteles maradni és ez nagyon-nagyon érezhető. :(

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!