2015. március 12., csütörtök

Weekly Obsessions | Szempillaspirálok, amelyeket mostanában használok


A pirosítók és a rúzsok után. a következő nagy szenvedélyem a szempillaspirálok gyűjtögetése. Nagyon sokat kipróbáltam már, és felváltva használom őket, attól függően, hogy éppen milyen kedvem van, mennyi idő áll rendelkezésemre, vagy melyik illik leginkább az adott sminkemhez. Arra is van bevált spirálom, ha semmire nincs időm, csak a szempilláimra - hiszen önmagában is működnie kell - ahogy arra is, ha tusvonalat húzok, mert akkor a hatalmas, de természetesen és legyezőszerűen szétválasztott pillákat szeretem. Volt már egy hasonló bejegyzésem <itt>, és akkor három másik szempillaspirált mutattam meg Nektek. Ma pedig ezek a darabok kerültek éppen sorra.

1. Maybelline New York Lash Sensational szempillaspirál


Nagyon kíváncsi voltam erre a darabra, hiszen a hírére felbolydult az egész beauty világ, így nyilván én sem maradhattam ki az élményből. Első ránézésre a külseje fogott meg leginkább: szerintem nagyon különleges ez a metallic lilás külső, és a klasszul elhelyezett betűtípus. Ezen túllépve természetesen rögtön a keféjét vettem szemügyre, hiszen itt áll, vagy bukik, hogy a szempillaspirál, hogy fog működni. Különleges 'mosoly' formájú szilikon keféje van, amely arra hivatott, hogy legyezőszerűen válassza szét a szempilláinkat. Egyesével, aprólékosan és nagyon precízen illeszkedik a szempillák tövéhez, és megemeli azokat. Könnyű vele dolgozni, ha elkapjuk a ritmust és a szöget, hiba nélkül és könnyedén festhetjük ki a szempilláinkat. A festék kellemes állagú, nem túl folyós - bár az elején picit maszatol - egy hét után, amikor már kezdett száradni benne az anyag, akkor kapta meg a tökéletes állagát. Nem nehezíti el a pillákat, nekem egy rétegben is tökéletesen működik, de ügyesen felvihető és nem tapadnak össze a pillák.

* Az első 'közös' képen majd látni fogjátok két rétegben - szerintem borzalmasan pókláb hatású, rajtam így már nagyon nem működik, de ide beteszek egy külön képet róla: ezen már látható a számomra tökéletes, egy réteges varázslat. 


Egyetlen aprócska hibáját említeném még még, és emiatt szoktam egy kicsit mérgelődni, de lehet, hogy csak én vettem észre ezt a tulajdonságát. Amikor feltettem egy szép sminket, befejezésként a szempillaspirált néha picit el szoktam kenni - megremeg a kezem, ilyen sokszor előfordul - és bármelyik szempillaspirált próbáltam eddig, száradás után fülpucival könnyedén lesatíroztam a bőrömről, nyom nélkül eltüntettem. Ez a festék azonban száradás után nagyon ragaszkodó, nehezen tudom lesatírozni a bőrömről, sokszor a sminkem látja kárát, és ez igen bosszantó.

2. L'Oreal Paris Mega Volume Miss Manga Punky szempillaspirál


Ez volt az a szempillaspirál, amit önszántamból egészen biztosan nem vásároltam volna meg, mert nem tudom emlékeztek-e még erre a képre, amit a blog Facebook oldalán osztottam meg - hát nem voltam túlzottan lelkes. A L'Oreal Blogger napon azonban rejtőzött egy ilyen darab is a goodie bag alján, és mivel Pataky Ági a L'Oreal sminkmestere megmutatta nekünk, hogy kellő odafigyeléssel milyen pillákat eredményezhet ez a spirál, elkezdtem használni. Nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban: még nem igazán tudom hova tenni. Krémes állaga van, emiatt felvitel közben sokszor maszatol a festék. Száradás után viszont ezt könnyen el tudom távolítani fülpucival - ellentétben ugye a Maybelline darabbal. Nem is tudom hol kezdjem, mert végeredményben szeretem ezt a szempillaspirált, és sokszor nyúlok utána - főleg az alsó pillasort tudom drámaibbá tenni - de ha nem figyelek oda, igen könnyen pókláb szerű szempilláim lesznek. Lényegében ez is a célja, hiszen szépen megemeli a pillákat, valamint tincses hatást ígér, amit a speciális szilikon kefe segítségével érhetünk el - de én a természetes és aprólékosan szétválasztott szempillák híve vagyok, így nálam ez a része ennél nagyobb bukta nem is lehetne. Viszont annak, aki szereti az igazán hangsúlyos, extrém és műszempilla hatású pillákat: telitalálat. Totálisan az, mivel már egy rétegben olyan szépen fedi be az összes szálat, hogy hatalmasnak és erősnek tűnnek: tényleg mintha lenne rajtuk több réteg festék. Nem feltétlenül a festék mennyisége miatt, hanem mert a kefe úgy terelgeti a pillákat, hogy akár 3-4 szál is összetapad, így bár nagyobb hézagok lesznek köztük, a végeredmény mégis viselhető. Én nem ezt keresem egy szempillaspirálban, de azt még én is elismerem, hogy remek újdonság, és akik nagy volumenű, extrém szempillákra vágynak, megtalálták amit kerestek!

3. Miss Sporty Pump Up Booster Furious Volume szempillaspirál


Van itt ez a szempillaspirál, aminek olyan izgalmas keféje van, hogy azonnal levett a lábamról! Ránézésre. Mert használat közben azért már nem olyan varázsos. Lehet, hogy csak én közelítettem meg rossz irányból a dolgokat, de valahogy nem esik kezemre a kefe, hiába forgatom és próbálom bepozicionálni, illetve sokszor szúrnak is a kis tüskéi. Pedig nagyon szerettem volna szeretni, kedvező ára miatt reméltem, hogy jó választás lesz, de enyhén szólva körülményes. Hatásában természetesen hozza az elvárhatót: szépen befedi a szempillákata tövektől, egészen a végekig, picit meg is emeli őket, szóval ebből a szempontból rendben van. Érzésem szerint ennek tesz jót leginkább a rétegezés. Szépen mutat a két réteg is, bár ez annak is köszönhető, hogy sokkal kevesebb anyagot vesz fel a kefe, jobban adagol és így közelebb kerülünk a természetes hatású szempillákhoz. Anyukámnak is van egy ugyanilyen szempillaspirálja, és arról számolt be, hogy szerinte viselés közben nagyon pereg a festék, nem túl tartós. Érdekes módon én nem tapasztaltam ilyet, de gondoltam megemlítem, nehogy valakit váratlanul érjen, ha szembetalálná magát ezzel a problémával.


Részemről a Maybelline nyert - de kizárólag egy rétegben, - alsó pillasorba a L'Oreal a befutó, és ha megtalálom a kellő szöget végre, akkor a Miss Sporty szempillaspirálomtól sem válok meg. 

Ti, hogy látjátok? Próbáltátok már valamelyiket?

11 megjegyzés:

 1. A Maybelline tetszik a legjobban :) Ezek közül még egyiket se próbáltam, mostanában nem is szereztem be új spirált, mert most próbálom elhasználni azokat, amik már megvannak :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érthető. Utána meg tobzódhatsz az újdonságok között, legálisan lehet vásárolni, ha elfogyott valami :))

   Törlés
 2. A félkör alakú kefék a kedvenceim, azok emelik a pillákat legjobban. Az első kép magáért beszél. A szemöldököd is nagyon szép!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes, én a ducibb spirálokat jobban szeretem - legalábbis eddig azt gondoltam. :))
   Jajj köszöni a szemöldököm, pedig én annyira nem szeretem, de hát ez van :p

   Törlés
 3. A Maybelline-t én is beszereztem, amikor megjelent: a külcsin abszolút tökéletes, jól kézre áll és szuper ez a kis, hajlított kefe viszont nekem nagyon sok festéket vesz fel, és ha nem vigyázok pókláb-pillákat csinál, úgyhogy nem lesz az abszolút kedvencem egyenlőre...
  A TOP 3 másik két tagja nálam évek óta az AVON Super Shock és a Lovely Pump UP! - utóbbi fillérekért kapható és nagyon bevált.
  Viszont tegnap anyukám véletlenül egy Miss Sporty-t hozott nekem, aminek ugyanolyan a csomagolása mint a Pump Up!-nak, úgyh lesz még1 amit tesztelhetek. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet idővel amikor nálad is picit száradásnak indul benne a festék jobb lesz, én is így jártam, tedd picit félre, hátha.
   Lovely-t mindenki agyon dicséri, ezek szerint nem véletlenül :))

   Törlés
 4. A Maybelline nálam nagy kedvenc, egyik legjobb spirál, amit valaha próbáltam. :)

  VálaszTörlés
 5. A Lovely Pump Up! Tényleg szuper. Én most egy Maybelline-nel használom együtt-külön nem vált be valami miatt, mert túlzottan összecsomósította a pilláimat(bár lehet, h én voltam béna), de együtt szerintem szuper. Én szeretem a drámai pillákat. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na most már nekem is kellene próbálnom ezt a Lovely spirált, olyan sokan mondjátok, hogy szuper! :)

   Törlés
  2. Szerintem ha már megvetted a Maybelline-t, felesleges a Lovely is. Nekem meg van, és egyértelműen a Maybelline tetszik jobban. Én több rétegben szoktam felkenni, drámaibb is a hatása, és nekem nem csomósodott össze. Könnyebben is távolítom el.

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!