2015. január 5., hétfő

Etsy wish wish


Nem vagyok tipikus kívánságlistákat gyártó lány - úgy gondolom megvan mindenem, és jelen pillanatban nincsen semmi, ami nélkül nem tudnék élni - de néha, picit mégis jó elkalandozni az online világban, és álmokat kergetni. Van egy weboldal, amit mindig csak félve, és óvatosan merek megnyitni a hírlevelük elolvasása után, mert fájdítja a szívem az a sok csodás dolog, ami visszaköszön rám a főoldalról. Sosem rendeltem még innen, de ami késik, az ugye nem múlik, és szerintem hamarosan nem fogok tudni ellenállni, az egyre másra halmozódó kísértésnek. A weboldal neve Etsy, és ez az én kívánságlistám.

Nagyon tetszik - már a blog Facebook oldalán is megemlékeztem róla - lehelet vékony, és tényleg szinte alig látszik, csak megcsillan néha a fülben, egyszerűség jellemzi. Nagyon finom, elegáns, de mégis van benne valami kis extra. Szeretném! 


2. Ceramic Cat Bowl
Iszonyatosan édes, cuki, ötletes és beleszerettem. Cica fejű ékszertartó tálak. Csak hát az ára! Atyaég... Kissé túlzásnak érzem, de ha nekifekszem biztos találok alternatívát a DIY változat elkészítésére. Tündéri, és remekül mutatna a sminkes komódom tetején. Nekem ennyi elég.


A lakásom még mindig nem érte el a végleges formáját; játszadozom a stílusokkal, de olyan sok minden tetszik, és annyi ötletem lenne még, hogy szerintem sosem lesz 'kész'. Ez persze nem baj, legalább kiélhetem a kreativitásom, és apró kiegészítőkkel, kisebb bútordarabokkal feldobhatom az üres falakat, vagy sarkakat. Ez a kis polc rendszer is nagyon tetszik, szerintem különleges és mostanában ellenállhatatlan vágyat érzek minden iránt, ami geometrikus, szóval miért ne?


Ha már a geometrikus formáknál tartunk. Kézzel készített terrárium, dekorációs elem, gyönyörűség. Szintén egy dolog, ami nélkül abszolút lehet élni, de érdemes? Szeretem az ilyen tárgyakat, amelyekben van valami kis extra, valami kis plusz, amiben benne van a készítőjének az egyénisége. 


Mindig szerettem volna valakitől egy klasszikus viaszpecsétes levelet kapni, csak úgy mint a filmekben! Tudom butaság, de szívesen éltem volna abban a korban, amikor heteket kellett várni egy üzenetre, ami érkeztének aztán megvolt a varázsa. A titkos szerelmes levélváltások, vagy a polgárháborús rejtett üzenetek mind-mind ilyen pecséttel lehettek lezárva. Számomra ez olyan varázsos. Szerencsénkre van lehetőségünk a mostani modern korban is ilyen viaszpecsétes üzeneteket küldeni egymásnak, de akár az ajándékcsomagolást is feldobhatjuk és különlegesebbé tehetjük általa. Szerintem garantált sikert érhetünk el: erre biztosan nem számít egyik szerettünk sem! 


Aki ismer, biztosan észrevette már, hogy van egy gyűrűm, amit szinte minden nap viselek. Mindig a mutatóujjamon hordom, és nagyon szeretem. Sajnos bizsu gyűrűről van szó, ezért nagyon félek: mi lesz, ha majd megadja magát, és el kell tőle búcsúznom. Amellett hogy szentimentálisan ragaszkodom hozzá, és szinte rosszul érzem magam, ha nincs rajtam, keresem az utódját. Ezek a gyűrűk nagyon tetszenek, de leginkább inspirációként szolgálnak. Egy ötvössel szeretnék készíttetni egy gyűrűt, Nagymamám egy régi arany ékszerét felhasználva hozzá. Kezdetnek hasonlóra gondoltam. Aztán ki tudja. Lehet mégis kis köves lesz.


(Minden besorszámozott termék kattintásra linket rejt, ahol megtaláljátok az adott eladót és termékoldalt is. Angolul hagytam a megnevezésüket, ha később ez alapján keresnétek rájuk: így megtalálhatjátok az esetleges hasonló alternatívákat, más eladóknál is.)

Hogy tetszik? 
Ismeritek egyébként az oldalt? 
Van már esetleg valami a kívánságlistátokon?


14 megjegyzés:

 1. A geometrikus polcrendszert simán te is megcsinálhatod, vagy megcsináltathatod fele annyiból is mint amennyiért vesztegetik etsyn. :) Egyébként marha klassz, meg a terrárium is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye, olyan szépek :)
   Hát én biztos nem - a kézügyességem jó, de ez azért már kifogna rajtam - de nem rossz ötlet. Már csak egy jó szakember kellene, azzal vagyok mindig bajban, akármi kell.

   Törlés
 2. azt hiszem nem fogok tudni most élni a fülbevaló, és a gyűrűk nélkül. szerelem :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, hát most nem is tudom ezt sajnáljam-e, vagy inkább ne. Ha szerelem, akkor a Tiéd lesz ;)

   Törlés
 3. Szinte mindegyik dolog rajta van az én listámon is, különösen a terrárium! Geometrikus imádat van itt is, matekból is csak azt szerettem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hihi, hát azért ezen annyira én nem csodálkozom, nagyon hasonlít szerintem elég sok mindenben az ízlésünk :) :) :* Bár én még sosem rendeltem Etsy-ről, de már nagyon szeretnék!

   Törlés
 4. A cicás tálkát meg tudod csinálni levegőn száradó gyurma és fehér-fekete akril festék segítségével:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyen gyurmán gondolkodtam én is, szerintem ez lesz a megoldás, köszönöm :)

   Törlés
 5. gyűlölöm ezt az oldalt, gyűlölöm :-)))
  én főleg ékszereket szoktam böngészni, és mindig találok valami fogamra valót, ami után epekedhetek, sajnos (selda okutan, hjaj)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ajjaj, akkor most mennyire szerethetsz :p
   Én is ékszereket, meg mostanában inkább home decor dolgokat, de az már néhol arany ár, szállítással főleg, de inspirációnak tökéletes!
   'selda okutan'-t eddig nem ismertem, de elég elvetemült és vagány dolgai vannak, wow o.O

   Törlés
 6. A terrárium nálam is kívánságlistás, csak az ára...de tudnék még válogatni. :)

  Etsy-ről van a kedvenc gyűrűszettem <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj mutasd meg a gyűrűcskéket, vagy linket kérek :3

   Törlés
  2. https://www.etsy.com/listing/84324937/stacking-rings-14k-gold-fill?ref=favs_view_21

   Rose gold, annyira kis vékonyak, de semmit nem deformálódtak el. :)

   Törlés
  3. Istenem, ez a kis csomócska (vagy hurok) :) nagyon cukiii *-*

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!