2015. január 19., hétfő

Chanel Rouge Coco Hydrating Créme Lip Colour | Irresistible


Nagyon régóta nem volt kifejezetten szépségápolási vagy sminktermékről szó a blogon, ezért úgy gondoltam, hogy a csendet egy igazi különlegességgel szeretném megtörni, és mi más is lehetne alkalmasabb erre, mint ez a gyönyörű Chanel ajakrúzs. A rúzsok nagy szerelmese vagyok, de ehhez hasonló árnyalat idáig még nem volt a birtokomban, így nagy kíváncsisággal vetettem bele magam a használatába. Sok különböző véleményt olvastam a Rouge Coco rúzsokról, és reméltem, hogy számomra majd szerelem lesz. 

Színárnyalat - Nagyon nehéz teljes bizonyossággal megállapítanom róla, hogy milyen is a színe, mert mindig egy picit másnak látom. Másnak tűnik a kompaktban, másnak a kézfejemre kenve és az ajkaimon is egészen rejtélyesen viselkedik. Egy tompa, közepes erősségű barnás, rózsás és kissé szilvás árnyalatnak tudnám jellemezni, egy csipetnyi fénnyel, de csak épp annyival, amit még nem neveznék gyöngyház fénynek - bár már egészen közel áll hozzá - és visszafogott fényt ad az ajkaimnak. 


Felvitel - A felvitele számomra nem okoz nehézséget, egyenletesen tudom felvinni, akár rendeltetésszerűen felkenve, akár ecsettel, akár az ujjaimmal felütögetve. Remekül terül az ajkakon, nem foltos és egységes színt biztosít. Egyetlen aprócska hibája van: hajlamos kissé megcsúszni, és amíg meg nem ’köt’ az ajkaimon, kicsit nedvesnek és túl krémesnek érzem magamon.


Hidratáció - Az egyik nagy erénye ennek a rúzsnak, hogy nagyon kellemesen hidratál. Kicsit tartottam tőle, hogy szárítani fog, mert elég sok ilyen véleménnyel is találkoztam vele kapcsolatban, de nem ütköztem ilyen problémába. Persze az extra hidratáltság érzését nem alakítja ki, de nem is szárít, illetve ajakápoló sem kell a felvitele előtt alá, működik önmagában is.

Tartósság - A leggyengébb tulajdonsága sajnos, hogy nem túl tartós darab. Az ivást még csak-csak túléli, de az evés már kifog rajta. Őszintén szólva, nálam ez nem hátrány, talán csak az igazán élénk piros és bordó árnyalatoknál várom el, hogy masszívan és biztonságosan megmaradjanak az ajkaimon, egy ilyen ujjal felütögetett, visszafogottabb színnel megbirkózom, különösebb kifogások nélkül is.


Az alsó képen ujjal felütögetve számomra sokkal szebb eredményt kapok; valamivel visszafogottabb intenzitással rajtam szerintem jobban működik.


Mindenképpen szerettem volna megemlékezni erről az ajakrúzsról itt a blogon, bár sajnos pontosan ezt a színárnyalatot már nem tudjátok megvásárolni, hiszen a tavaszi, limitált kollekció része volt. Ettől függetlenül úgy érzem mégis itt a helye: hátha segítséget nyújt majd számotokra és mások számára is, ha vásárlás előtt utána kell nézni, hogy kinek mennyire vált be, milyen véleménye volt a Rouge Coco rúzsokról, és mit tapasztalt használat közben.

Én az elégedettek táborát képviselem, szerintem remek termék, így aki egy csipetnyi luxusra vágyik, szerintem bátran és biztonsággal felveheti a kívánságlistájára ezt a gyönyörűséget is. Kíváncsian várom az idei tavaszi kollekciót, hogy idén milyen új árnyalatokkal és finisekkel jönnek ki, mert bár képeken csodásak <itt>, élőben valószínűleg teljesen más érzéssel fogom őket kipróbálni.

Mit gondoltok az árnyalatról? 
Ti könnyebben körül tudnátok írni? Számomra olyan megfoghatatlan.
Próbáltátok már a márka rúzsait?

18 megjegyzés:

 1. én nem vagyok nagy rúzsos - ezt tudod - de muszáj megjegyeznem, hogy a képek nagyon szuperek :)
  (roni)

  VálaszTörlés
 2. Óóó, gyönyörű ez a szín, és istenien áll rajtad! :)) Nagyon tetszik. ^^

  VálaszTörlés
 3. Csodaszép szín. Én nem rúzsozok. Lehet szakmai ártalom, meg amúgy is annyira macerás számomra mindig figyelni rá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hétköznap én is inkább az ujjal felütögetős módszerrel létezem, arra talán annyira nem is kell figyelni. ;)

   Törlés
 4. Gyönyörű színe van, nagyon megtetszett! Bár az elég negatív tulajdonság, hogy nem tartós, ennyi pénzért igazán lehetne az.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, sajnos ez az egy dolog ami nagyon nem stimmel. :(

   Törlés
 5. Nagyon szép rúzs. :) Az a kis tálka pedig megint a kedvencem lett, csakúgy mint a márvány mintás H&M-es. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik. Képzeld ez is H&M tálka, karácsonykor még volt belőle, kb. akkor vettem ;)

   Törlés
 6. Nagyon szép színe van és nekem is jobban tetszik rajtad a finomabb verzió, viszont úgy telitalálat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokkal természetesebb, számomra is az a nyerő :)

   Törlés
 7. Nagyon szép színe van, csak a tartóssága lehetne jobb, pláne ennyi pénzért. Pont ezeket az árnyalatokat szeretem én is magamon. :) Neked is nagyon jól áll a szín! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, még én is szokom, de el lehet vele játszadozni :)
   Sajnos tényleg a tartóssága nem az erőssége, de legalább hidratál, ennek nagyon örülök!

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!