2014. december 25., csütörtök

Személyes | The Bucket List Journey


Fekszem az ágyamban, ölemben a notebook, túl vagyok a reggeli kávémon (a másodikon), kint a családomtól hangos a konyha, én pedig csendesen próbálok visszatérni az élők sorába (igazából inkább az online világba). Ez az időszak számomra amúgy is, a nagy elmélkedések időszaka; végiggondolom mi történt velem az évben, mit szeretnék máshogy, és úgy egyáltalán, picit ilyenkor megpihenek, lenyugszom. A 2015 különleges év lesz, legalábbis számomra. 2015.06.15. A nap amikor betöltöm a harmadik ikszet, a nap amire mindig úgy gondoltam, hogy ez a vég... Hogy meg kell felelnem a koromhoz illő elvárásoknak, hogy mennyi mindent illett volna ilyenkorra már elérnem, hogy innentől felnőtt vagyok, innentől nem 'illik' butáskodni, komolytalankodni. De tudjátok mit? Nem így van. Ha az élet úgy kívánja: felnőtt vagyok. 19 éves korom óta dolgozom, mostanra már saját háztartást vezetek, és ha néha lassabban is, de feltalálom magam minden helyzetben. Mert muszáj, és mert más, ezt nem teszi meg helyettem. De ettől még, ha úgy alakul, lehet kicsit 'gyerekeskedni', lehet őrültnek lenni, a felelőtlenség minden nyűgjét-baját magamra vehetem, mert miért ne?

Most az új év közeledtével, sok minden cikázik a fejemben. Arra gondolok mi mindent szerettem volna elérni már mostanra - 17 évesen nem pont így képzeltem el a mai életem. Vagyis, nem teljesen. Aztán az jutott eszembe, mennyi minden történt velem idén. Hogy volt, ami azért mégiscsak sikerült. Hogy új kívánságok születtek, és voltam olyan szerencsés, hogy ezek megvalósulhattak. Hogy új barátokra leltem és sok értékes embert ismertem meg, akik napról napra inspirálnak, és úgy érzem erőt adnak, előre visznek. Hogy sok új dolgot tanultam, hogy a tinédzser korom óta dédelgetett álom, hogy saját lakásba költözhessek, idén végre megvalósult. Hogy a félelmeim elszálltak az első pár hét után, amikor ráébredtem, hogy ha Édesanyámnak sikerült egyedül felnevelnie, rajtam sem foghat ki semmi! Hogy bár az utóbbi hónapok veszteséggel zárultak, és a neheze még csak most jön, mégis merem és akarom úgy kezdeni a következő évem, hogy minden álmom amit el szeretnék érni, azt bizony el is fogom! 

Nem hiszek a számmisztikában. A '15.06.15. számomra mégis egy kicsit misztikus. Valami véget ér, és valami elkezdődik. Ezek a gondolatok cikáztak a fejemben tegnap, amikor rábukkantam egy képre, ami a mai bejegyzésem inspirálta, és összefogta a gondolataimat. Ez az én bakancslistám. Nem teljes, és nem is végleges. Vannak benne komolytalan és már-már gyermeki álmok is. De álmodozni jó, szeretek és szükségem is van rá! 

Remélem szeretni fogjátok ezt a bejegyzést, Ti is találtok benne kedvetekre valót és ezáltal egy picit talán, még közelebb kerülünk egymáshoz! 


Köszönöm, hogy itt voltatok Velem idén is! ♥ 
Kíváncsi vagyok: ha csak egy dolog kerülhetne fel a Ti bakancslistátokra, akkor az mi lenne?

48 megjegyzés:

 1. <3 nagyon tetszett a poszt :)
  (roni)

  VálaszTörlés
 2. Szuper poszt volt! :) nagyon inspiráló, el is kezdtem gondolkodni a saját kis listámon :) örülök hogy egy kicsit visszatértél! <3

  VálaszTörlés
 3. have twins :) (és a Neil Patrick Harris-es :)) )

  Kellemes Ünnepeket, és Nagyon nagyon boldog új évet kívánok! Remélem mind valóra válik, amiket itt felsoroltál. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a jókívánságokat, aranyos vagy ♥ Viszont kívánom Neked is!

   Törlés
 4. Nagyon tetszett a poszt :-) én 86.06.16-àn születtem És nagyon hasonló dolgok szerepelnek a listàmon :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök!
   Húha, a Te dátumod is varázsos ;)

   Törlés
 5. <3 Én is így állok az évhez :) én 05.05-én születtem, szóval bízom 2015-ben.
  Neked is sok sikert kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, és viszont kívánom, ez a mi évünk lesz, ha a számokat nézzük ;) ♥

   Törlés
  2. 86-ban is lehetett születni???!!!! Basszus nekem miért nem szóltak??? :DDD

   Törlés
 6. Én is jövőre leszek 30. Régen azt gondoltam, hogy ez a vég, de egyre inkább azt érzem, hogy az igazi élet még csak most kezdődik. Természetesen én sem így képzeltem el magam 10 évvel korábban,azt hittem már rég családom, gyerekeim lesznek. Nem így alakult, de számos dolgot elértem és még millió kívánság szerepel az én bakancslistámon is. Kívánom, hogy minden álmod teljesüljön. Sikeres 2015-ös esztendőt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!
   Azt hiszem mondhatom: hasonló módon képzeltem én is régebben, de máshogy alakult. Bánom néha, de aztán eszembe jut, hogy az is értékes számomra, amit eddig elértem. Lehet, hogy ezek az álmok később teljesülnek be, vagy akár be is teljesülhettek volna már, ha sokszor máshogy dönt az ember, amikor dönteni kell, de így alakult. Gondolom Te is így érzed.
   Szerintem minden akkor teljesül amikor teljesülnie kell, és eljön az ideje. Kívánom Neked is, hogy érj el mindent, amit csak szeretnél! ♥

   Törlés
 7. Nagyon jó kis poszt lett :) sok megmosolyogtató pont volt benne :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :) Igen, vannak benne egészen őrült dolgok :D

   Törlés
 8. jaj, de hát a harminc nem a vég közel sem :-) én a negyventől féltem kicsit, de rá kellett döbbennem, hogy tök mindegy hány éves vagyok, sosem öregszem meg, mert úgy döntöttem :-)
  és nemhogy lehet, kell is gyerekeskedni, őrültnek lenni időnként
  (nekem egyébként harminc fölött lett meg az első tetoválásom, és lesz még több is)
  és hajrá netti, örülök, hogy megint írsz! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, lassacskán visszatérek ♥

   Tudom, de azért a fordulónál, amikor már nem huszon- hanem harmincvalahány lesz, azért biztos gombóc lesz a torkomban. Furcsa lesz, de eljön ez is :D
   Nem is képzeltelek másként, vagány vagy! :p Nem rémlik, pedig lehet, hogy már instán láthattam, de milyen tetoválásod van?

   Törlés
  2. a jobb lábfejemen hold és csillagok
   a balon nap lesz, a bal alkaromon meg pipacs (ez a terv, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle) :-)

   Törlés
  3. Jól hangzik mindegyik, bizti nagyon szépek! :))
   Én még egyet biztosan tervezek a meglévő mellé. Csak nem tudom eldönteni hova kerüljön, dilemma :D

   Törlés
  4. a tied holmicsoda? (már ha publikus) :-)

   Törlés
  5. persze :P
   a jobb karomon felül-belül 'chaos & order' (káosz és rend, mert Ikrek a csillagjegyem és eléggé jellemző ez a szókapcsolat a személyiségemre) :D
   A következő meg a 'life as art' felirat lesz, mert sokat jelent ez így számomra, de nem tudom még hova, csak, hogy nagyon szeretném :3

   Törlés
 9. Kívánom, hogy minden álmod valóra váljon! :)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon jó poszt lett, remélem mind valóra válik, sok sikert és kitartást hozzá! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik ♥ ♥ Viszont kívánom Neked is!

   Törlés
 11. Haha az én listámon az (is) van, hogy "üzenetet hagyni egy palackban" :D talán akkor pont az én üzenetemet fogod megtalálni.
  Nem is gondoltam, hogy már ennyi idős vagy, nem mintha számítana... butaság az életünket számokban mérni, mint kor, súly, magasság stb. Nekem jún.2-án van a szülinapom :) éljenek a júniusiak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet :D :D
   De-de, közel a harminc, de csak fél év múlva :p Addig még a huszonévesek táborát erősítem. De akkor ezek szerint jól tartom magam, hahaha :D :D
   Éljenek a júniusiak, mi nyitjuk a nyarat :*

   Törlés
 12. Én idén próbáltam ki a vodkás gumimacikat, becsapósak, édesek, de hamar fejébe szállnak az embernek. :))
  És végre még valaki, aki nem tudja a vércsoportját!
  Ha csak egyet választhatnék, most az lenne, hogy eljussak az összes helyre a világon, ahova el szeretnék jutni.
  És kívánom még neked, hogy 2015 minél több álmodat valóra váltsa. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Muszáj legközelebb kipróbálnom, ezt mindenképp le akarom húzni a listámról :D
   Köszönöm szépen és neked is ugyanezeket kívánom ♥ ♥

   Törlés
 13. Nekem van egy dunsztos üvegem, amiben kis színes papírokra írtam fel olyan dolgokat amiket szeretnék elérni/megvalósítani az életembe. Lezártam egy piros anyaggal és átkötöttem egy madzaggal. Egyébként így nagyon klassz dekorelem a polcon. Most, hogy belegondolok vagy 3 kis papírt már ki is vehetek. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj ez nagyon jól hangzik, szuper ötlet.
   Kívánom, hogy minél többször nyithasd fel és vehess ki belőle teljesült 'fecniket' ♥

   Törlés
 14. hajrá Netti! :)
  nekem a 30. csodásan telt, óriás meglepi buli, egész napos hepöning, boldogság, de idén a 31-nél eltörött a mécses, egész nap nyufi voltam és éreztem, h "itt a vég". :D aztán csak eltelt ez is és a 32-vel kapcsolatban most bizakodó is vagyok, szerintem ez a 2015 egy remek év lesz! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi köszi Dyna néni ♥ ♥
   Köszi, akkor túlélhető ezek szerint... no, de remek év lesz a 2015, azzá tesszük! :*

   Törlés
  2. Hehe, Eszter (Calo(z)) szokott így hívni, pedig ő pár évvel idősebb is, mindig jót somolygok ezen a megszólításon magamban. :)
   Már csak 4-et kell aludni (meg a mostanit, de arról már félig lemaradtam :))

   Törlés
  3. Haha, azt hiszem Nála láttam egyszer, hogy így utalt Rád, ezért reméltem nem veszed sértésnek :D :D

   Törlés
 15. Hajrá, mágikus dátumosok! Én 2015-ben csak a május hónappal csatlakozom, az én évem a 2018 lesz :) /Ezt az évszámot konkrétan fájt most leírnom :P/
  Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minél több álmod és vágyat teljesüljön, tiszta szívemből kívánom!!!
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D :D ezek a dátumok igencsak fájdalmasak, már önmagukban is :p
   Köszönöm szépen Renim, ugyanezt kívánom Neked is ♥ ♥

   Törlés
 16. Csodásak ezek a képek, sokuk nekem is nagyon tetszett :)
  Remélem a jövő év jobb lesz, mint az idei volt, bár tavaly is ebben reménykedtünk, aztán két éve egymás után pocsékságok jönnek nálunk :D Remélem 2015 végre békésebb és jobb lesz hozzánk, mint a többi év volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy szeretted, köszönöm!
   2015 a mi évünk lesz, én ebben hiszek, változások jönnek, és remélem minden vágyad teljesül Neked is! ♥

   Törlés
 17. Én már rég elmúltam 30 és 40 a para-korom.
  Am. meg mindegy nem öregszem és kész!!!
  Anno, a húgomnak volt jubileumi 30. szülinapja. Jubileumi, mert akkor ünnepelte ÖTÖDSZÖR a 30-at! :DDD
  Szuper lista! Van, amit kipipipálhatok róla és van pár "Jééé, ezt én is...én is...!!!!"
  Egy mission impossible van...szeretni a hétfőt!
  Boldog 2015-öt mindenkinek!!!!

  (rossz napokon meg domestosozzuk a fugát :DDD)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahahaha, én is terveztem anno, hogy 27 maradok örökre :D de valahogy minél többet gondolok rá, annál kevésbé zavar, hogy 30 leszek fél éven belül.
   Minél több dolgot szeretnék én is kipipálni majd, jó lenne :)
   Boldog 2015-öt Neked is ♥ ♥
   Ma kezdek takarítani, ne idegesíts :D :D

   Törlés
 18. Jaaa , és Jensen Acklesről egyszer már beszéltünk!!!
  AZ ENYÉM!!!! AZ ENYÉM!!!! AZ ENYÉM!!!!!!! :DDDDDDDD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Öhhm, NEM :D
   bár szégyenszemre, ha lecserélhetem Theo James-re, Jensent is Neked adom :p

   Törlés
 19. Jaj, nagyon tetszett ez a bejegyzés, és rengeteg közös célunk is van, többek között az ikrek :-D Mindig úgy voltam vele, hogy akkor egyszerre meglenne a kívánt létszám, és ráadásul együtt nőhetnének fel, és sosem lennének magányosak, mint az egykék, vagy éppen a későn született harmadik gyerek (mint én :-)) Feldobtad a napom ezekkel a képekkel, köszönöm! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök neki, én köszönöm :)
   Egyébként 100%-ig így gondolom én is, az iker témát - én az egyke voltom miatt - de nekem is, és nekik is szuper lenne így felnőni.

   Törlés
 20. Ezek a képek honnan??? *-*
  köszönöm, ha válaszolsz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze :)
   Legtöbbje Pinterest.com. Csak beírod a keresőbe, hogy bucket list és nagyon sokfélét kidob majd.

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!