2014. november 5., szerda

NYX kedvencek | Baked szemhéjpúder és Soft Matte Lip Cream ajakkrém


Tudjátok Rólam, hogy nagyon kedvelem a Nyx márkát, amit abszolút a blognak köszönhetek. Nagyon mélyről indult a kapcsolatunk és rábeszélés hatására kezdtem el a termékeiket kipróbálni és használni, de azt hiszem ilyen mélyről ennyire a magasba jutni az igazi eredmény. A mai bejegyzésben két terméket szeretnék Nektek bemutatni, melyek úgy érzem, megérdemlik az együttes kiemelést, mert nagyon a szívembe lopták magukat! 

Most, hogy új termékek kerültek az online webshop kínálatába találkoztam Krisztával, aki jelenleg a kapcsolatot tartja a bloggerekkel, és képviseli a márkát. Csendesen jegyezném csak meg, hogy az Ő döntése, hogy milyen Nyx termékek kerülnek majd itthon is a hazai polcokra, illetve az Alveola webshop kínálatába, ami egyrészt igazi felelősség - eldönteni mindezt - másrészt praktikus lehet cégen belül jóban lenni Vele. „Kriszta, rendelj kérlek Nekem ezt, és ezt, meg ezt, meg ezt is…” ;) 

Na, de térjünk is át gyorsan a mai bejegyzés két főszereplőjére. Elsőként a 'Baked' típusú szemhéjfestékre, annak is a Vesper nevű árnyalatára. Kedvelem az ilyen típusú szemhéjfestékeket, bár kicsit felemás a viszonyom velük, mert itt is nagyon bele lehet nyúlni a tutiba, de koppanni is elég nagyot lehet. Ez a kis termék is váratlan meglepetést okozott. Vizesen ugyanis nekem nagyon nem vált be. Szemhéjalapra - szintén Nyx <itt írtam róla> - csíkoz, csomósodik, nagyon nem szimpi. 
Por állagban ellenben TÖ-KÉ-LE-TES! Önmagában is lehet használni, de én a Sigma Sculpt árnyalatú szemhéjbázisát használom a szempillatövekbe alapként, hogy kiemeljem a szemem én picit hangsúlyosabbá tegyem, majd erre és a szemhéjam többi részére viszem fel a Vespert, a széleket eldolgozom és ennyi. Szinte csak apró maszatolás az egész, de  mostanában valahogy minden reggel ehhez lett kedvem. Egyébként meghatározhatatlan a színe: selymes taupe vagy fahéj árnyalatnak mondanám, a felvitt mennyiségtől függően alakul ki mindig az erőssége. Nagyon könnyen eldolgozható és építhető, remek darab!


A másik termék a Soft Matte Lip Cream (08 San Paulo) amit szerintem érdemes még kiemelnem. Matt. És ajakkrém. Kicsit utálom. Vagyis ez volt a legelső reakcióm, amikor megtudtam, hogy lesz egy ilyen termék a márka repertoárjában. Én nem szeretem a matt rúzsokat, nem tudok velük mit kezdeni igazán, nem érzem komfortosnak és mindig azt hiszem, hogy minden egyes apró ráncot kiemel az ajkaimon. Gyorsan ki is próbáltam miután hazahoztam. Aztán elmentünk vacsorázni. És utána még mindig ott volt az ajkaimon. Nem annyira intenzíven, nem annyira gazdagon, de ott volt, és abszolút vállalhatóan!


A felvitele egyébként nagyon egyszerű, applikátoros fejének köszönhetően remekül fel lehet kenni, én egyszer sem használtam hozzá ecsetet. Akinek úgy szimpatikusabb, vagy precízebb felvitelt szeretne, próbálkozhat azzal is, hiszen jól kenhető, krémes az állaga. Az enyém mályvás bogyószínű, és magamtól minden bizonnyal sosem vettem volna le a polcról, de most szinte egyfolytában csak ezt a kis szépséget nézegetem és taperolom - imádom a kissé matt hatású kupakját is, ez Nálam valami fétis lehet - a csomagolása ennek is szuper!


Végeredményben én nagyon elégedett vagyok mindegyik termékkel. A szemhéjfestékből egészen biztosan fogok még rendelni párat, és bár a matt ajakkrém is abszolút bevált, azt hiszem ott inkább a fényesebb, vizesebb típusú szájfények terén fogok újakra vadászni, a márka termékei közül. Azok a Nekem valók. Viszont izgalmas élmény néha mattra váltani, ebben a borongós őszi időben!

Ti milyen típusú szájkencét kedveltek legjobban?
Selyemfény, matt esetleg vizesebb hatású?

10 megjegyzés:

 1. Az ajakkencét már kinéztem két árnyalatban. :P
  Nagyon szeretem a NYX termékeket, van tőlük rúzsom, szájfényem, jumbo szemcerkám, pirosítóm, szemhéjalapozóm.
  Most a taupe pirosítóra fáj a fogam nagyon. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Melyikben? :)
   Nekem is kb. ezek a termékek, de nagyon sok mindent próbáltam már, egyre jobbak.
   A taupe pirosítóra nekem is nagyon: már fent van a webshopjukban, kitettem FB-ra a linket ;)

   Törlés
 2. Hű... mond kérlek, hogy az ajakrém élőben is ilyen. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyen :p nem módosítottam a szájfényes képeken, csak egy egész kicsit világosítottam rajtuk.
   Vagy mire érted? Ez ilyen matt! :D

   Törlés
  2. Igen, a színére gondoltam. :D
   Szeretek biztosra menni. Nyx-et úgy a leggazdaságosabb vásárolni, ha már előre tudom mi kell, lekapom a polcról, fizetek, és ahol mentem a. :D Ha nézelődök akkor viszont komoly bajok is történhetnek a pénztárcámmal.

   Törlés
 3. De szép színe van az ajakkencének és nagyon jól áll! :)

  VálaszTörlés
 4. Hűha, nagyon levett a lábamról mind a kettő, nem is tudom melyik tetszik jobban, nagyon szépek *-*

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!