2014. szeptember 16., kedd

Személyes | Feelgood wish-wish


Szeretek kívánságlistákat készíteni, mert mindig szuper álmodozni - bár igazából, ha listákat készíthetek, már akkor jól érzem magam - a kontroll mániám szépen növöget, de jó belemerülni dolgokba, és kívánni. Ma is írtam egy listát, bár most inkább az élmény faktor játszik benne főszerepet, illetve olyan dolgok, amelyekről szívesen álmodozom, szeretem/szeretném így tölteni a szabadidőmet. Szívesen olvasgatnám a bejegyzés végén a Ti kívánságlistátokat is! Mi tesz Titeket boldoggá?
1.) Saturday brunch - ’villásregi’
Hétköznap majdnem minden reggel rohanok: sietősen kezdődik a nap, sokszor a buszon iszom meg a kávém, nincs időm nyugodtan leülni, és magamra fordítani egy kis időt. Ezért nem meglepő, hogy hétvégén szeretek villásreggelizni: beülni egy kellemes helyre és kényelmesen, nyugodtan eszegetni. Imádom az egész hangulatát, teljesen be tudok zsongani már az indulás pillanatában. A számomra legkedvesebb helyeket <ebben> a bejegyzésben már mutattam, de nagyon szívesen kipróbálnék újabbakat. Örömmel látogatnék el a Gozsdu udvarban is néhány helyre, és most fedeztem fel pár nagyon kedves kávézót a Madách téren is. Felsorolni sem tudom, mennyi hely van ahol igazán tartalmas és nyugodt perceket lehetne eltölteni. Például a Gerlóczy Kávéházban igazán minőségi kiszolgálásban lennem részem, csendesen és nyugodtan tudnánk falatozni, tinédzser korom óta nem voltam náluk, de szívesen belesnék végre a Sarki Fűszeresbe is, a múltkor elsétáltam mellettük - szuper hangulatos volt - nagyon vágyom már hozzájuk. A Briós is igazán jónak tűnik, sok jót hallottam róla, de biztosan számtalan hasonló hely van, amire nem mondanék nemet.

2.) Kiállítás - őszi hétvégék
Sajnos ritkán jutok el kiállításokra az utóbbi időben, pedig régebben nagyon sok helyre elmentünk a családdal. Így amikor valamilyen izgalmas eseményről hallok, nagyot dobban szívem. Most a közelgő Rembrandt kiállítás izzított be leginkább, bár szerintem soha semmi nem okoz már annyira maradandó élményt, mint a Szépművészeti Múzeumban jó néhány éve elénk tárt impresszionista festők képeiből összeválogatott tárlat. Azóta is élesen él bennem a kép, és megmaradt az érzés, hogy Te jó ég, számomra ez a stílus a legkedvesebb. Monet képei lenyűgöznek, csodálatosak. Ha tudtok ajánlani izgalmas tárlatokat, örömmel fogadom!

3.) Mozi estek, éjszakák a legjobb barátnőkkel - #gettingfat mód és film mámor
Nagyon régóta nem volt ilyenben sem részem, mert rohannak a hétköznapok, zajlik a magánélet, egyre nehezebb összehozni. Pedig szerintem az egyik legjobb dolog: nagyon szerettem ezeket az estéket. Összegyűltünk többen, választottunk egy filmet - többnyire én, és többnyire rosszat - előtte közösen főztünk valamit, vagy rendeltünk, iszogattunk, beszélgettünk. Főleg az őszi vagy téli estéken van erre jobban igényünk, amikor már nem zajlik annyira az élet, nem pörög úgy semmi és senki. Remélem idén is sor kerül hasonlóra, és nem alszunk el mindannyian a film közben. (Igen, pár éve Halloween éjszakáján a klasszikus Halloween I. és II. alatt elaludtunk mindannyian. Megalázó party hard…)

4.) Színház - musical minden mennyiségben
Régebben színházba is sokat jártunk: sulival is, családdal is, és emlékszem: még az államvizsgám napját is színházban zártam. Ki nem hagytam volna semmi pénzért, akármilyen fáradt is voltam. Az akkor látott Rebecca című darab zseniális, mindenkinek kötelezővé tenném, aki kedveli az ilyen stílusú műveket. Ha jól számolom lassan 1 éve nem voltam színházban. Hiányzik.

5.) Wellness nap - felfrissülés tetőtől talpig! 
Túl kevésszer jutok el sajnos ilyen programokra, pedig ha tehetném, minden nap szaunáznék és pancsolnék egyet, annyira jó. Ez is leginkább a csendesebb, őszi és téli programok közé tartozik nálam - legalábbis sokkal nagyobb igényem van rá ilyenkor - bemenni egy forró gőzkabinba, aromaterápiás szobákba és szaunákba. Egyszer úgy elmennék néhány speciális masszázsra is - olyanon még sosem voltam. 

Bár mostanában nem sok szabadidőm van, de próbálom a lelkem is ápolni, ezekkel az apróságokkal. Jó lenne ha le tudnék csípni egy kis 'Én' időt a hétköznapokban. Nem mindig sikerül, de nagyon igyekszem. Addig pedig tovább álmodozom! 

11 megjegyzés:

 1. Mindegyik program hívogatóan hangzik!
  Mi is tervezünk több, wellness programmal teletűzdelt hosszú hétvégét a párommal, emellett a barátainkkal is gyakran töltjük a vasárnap délutánt szaunázással, fürőkézéssel ősszel-télen :)
  Hmm, musicalek :) A vidéki kis színházunkba van ugyan bérletünk, de tervezem, hogy ebben a szezonban beiktatunk néhány fővárosi előadást is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pancsolni és szaunázni annyira jó, főleg nagy társaságban, megértem ebszolút, hogy ennyire szeretitek Ti is :)
   Mit szeretnél majd megnézni?

   Törlés
 2. szégyenletesen keveset járok színházba az utóbbi időben, pedig pár éve még rendszeres program volt, de valahogy ellustultam (foghatnám a férjemre is, de én vagyok a kultúrfelelős, az én lelkemen szárad), viszont most operabérletünk van a szöszivel, ez remélem kimozdít a tespedtségből.
  a másik a mozgás; huszonév kosárlabdázás után jó pár év kimaradt, és most elkezdett hiányozni, az elhatározás már megvan, és nálam az már komoly előrelépés :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Opera, jaj izgalmas, még sosem voltam, nem volt még kivel, nem szereti senki a környezetemben. Mit fogtok meghallgatni legközelebb?
   Tényleg! A mozgást is illett volna leírnom, szégyenletesen keveset tudok mostanában mozogni, de nekem az annyira nem feelgood, inkább napi penzum, szükséges 'rossz' :p

   Törlés
  2. a következő pont balett lesz - a víg özvegy -, de hátra van még a carmen és a turandot.
   a vicc az, hogy a szöszinek (a lányom egyébként) már tavaly is volt operabérlete 12 évesen (zenei általánosba jár, az iskolán keresztül jutottunk hozzá), de én abszolút kezdő vagyok, viszont lelkes :-)

   Törlés
 3. színházba rendszeresen járok, idén 5. éve, hogy van bérletem, szeretnék majd egyetem alatt is, ha elköltözöm.=) szeretném majd Pesten megnézni a Mamma miát, a filmet nagyon szeretem, kíváncsi vagyok, milyen színpadon. kiállításokra elég sokat járunk a családdal, legutóbb augusztusban voltunk a Nemzeti Galériában meg a Szépművészetiben, előbbiben a szürrealista kiállítást imádtam.
  a legközelebbi tervem egy Trónok harca-maraton az újdonsült rajongó barátnőimmel, a 3. évadot akarjuk együtt ledarálni (én már láttam, de szerintem eddig az a legjobb évad, nem bánom, hogy újra látom=), gettingfat üzemmód nálunk is játszani fog nagy valószínűséggel.=D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Mamma Mia engem is nagyon érdekel, alig várom, hogy megnézhessem!
   Nemzeti Galériában szerintem még nem is voltam, most néztem meg, vannak szuper tárlatok, köszi a tippet :)
   #gettinfat mód meg elég közösség kovácsoló dolog. Sajnos :))

   Törlés
 4. szuper ötleteket szedtél össze, és nagyon tetszik, hogy egy ilyen élmény-menü is sorra kerül egy szépségblogon! sok ilyet még! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Igyekszem mindig személyesebb bejegyzéseket is hozni, klassz volt megírni is, remélem megjön máskor is az ihlet és akkor lesz több ilyen. :))

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!