2014. augusztus 6., szerda

Napozó termékek amelyek idén nyáron védelmeznek


Tartogatom már ezt a bejegyzést néhány hete, de mindig amikor eljönne az ideje, nem túl aktuális, a pocsék időjárás miatt. Most úgy döntöttem nem várok vele tovább, hiszen alig maradt valami a nyárból. Ritkán esik szó a blogon a bőrvédelemről, ilyen témájú bejegyzés talán még nem is volt, gondoltam megmutatom Nektek azt a három terméket, amelyekkel mostanában ismerkedem, és magammal vittem őket a vízpartra. Nagyon bízom ezeknek a termékeknek a védelmében, bár meg kell mondjam mindig ez okozza a legnagyobb kételyt számomra, hogy bízhatok-e bennük, és valóban olyan védelmet nyújtanak-e amilyet ígérnek? 

A képlet egészen egyszerű sajnos: fehér bőröm van, ami eleinte pirul, később barnul, de a nyári napsugarakkal történő legelső találkozáskor fokozottan sérül. Tinédzser éveim alatt rengetegszer leégtem, nem kentem magam túl sűrűn, és ha egészen őszinte akarok lenni, tartok is ezeknek a későbbi hatásaitól, így mostanában célzottan nem is nagyon fekszem ki a napra. Idén ezekkel a termékekkel fegyverkeztem fel, az arcomra és a testemre is más terméket használok, célzottan védem magam, remélem sikerrel.


ARCRA: La Roche-Posay ANTHELIOS XL Fluid 50+ 
Folyékony állagú napvédő krém, ami igen alapos felrázást igényel. Ennyit már sikerült kitapasztalnom, enélkül borzasztóan zsíros érzetet kelt a bőrön. Folyamatosan tesztelgetem, és elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, mert van amikor remekül működik és szinte észrevehetetlen, máskor pedig azonnal kifényesedik tőle a bőröm. Ugyanakkor, hiába ez a kettős érzés, mégis próbálok bízni benne. A márka összes, általam használt termékével meg voltam elégedve, ezért úgy érzem adnom kell neki még esélyt, funkcióját minden bizonnyal hiánytalanul ellátja. Mégis ott motoszkál bennem ez a kis negatív érzés, hogy kellemetlennek érzem a bőrömön, túl ragacsos. Ti próbáltátok már a terméket? Tapasztaltatok ilyet a használata közben?

TESTRE: Clarins Sun Care Milk-Lotion Spray 50+
A másik termék amivel küzdök a nap káros sugarai ellen. Kivétel nélkül a fújós napvédő termékeket szeretem, a strandon sokkal praktikusabb ez a kiszerelés, így ez már nálam egy félig nyerő helyzetből indult. Miután a bőrömre fújom, azért kézzel mégis rásegítek picit, hogy tényleg mindenhol egyenletesen el legyen dolgozva a termék, de olyan szuper a szórófeje, hogy ezek már tényleg csak apró biztonsági mozdulatok. Használat után meg kell várni, amíg beszívja a bőr, de ez után egyáltalán nem hagy ragacsos vagy kellemetlen érzést. Amikor használtam nem égett le a bőröm, legalábbis látható nyomai nem voltak a kipirulásnak. Legnagyobb félelmeim ezekkel a termékekkel kapcsoltban mindig azok, hogy sosem lehetek biztos benne, hogy mennyire hatásosak. Mert keni, keni az ember, de ettől még ki tudja, mennyire védi a bőrt. Ez nyilván csak hosszú távon derül ki: idén őt választottam.

NAPOZÁS UTÁN: Estrea Napozás és szoláriumozás utáni nyugtató zselé
Nagyon kiváncsi voltam erre a termékre, mégis teljesen feleslegesnek éreztem eleinte. Aztán persze sikerült igen csúnyán lepirulnom nemrég - és amellett, hogy az IRIX spray lett a legjobb barátom - szerettem volna, valami könnyedebb termékkel is hűsíteni magam. Így került ez a képbe. Nagyon nehéz adagolni, mert elég kemény a tubusa, de ha átverekedtük magunkat ezen a problémán, akkor használat közben kellemes érzést biztosít. Nagyon lágy és hűsítő ez a zselé, én még a hűtőbe is betettem pár órára és éjszakára kentem be a kritikus területeket. Kellemes az illata, és tényleg egy kicsit javított a komfortérzetemen, emellett nem is nehezült el tőle a bőröm. Ez nagyon fontos számomra, szerintem kifogástalan, ajánlom!

Ti mit ajánlotok, mivel védekeztek a káros napsugárzás ellen? Utókezelésre valamilyen tipp?

8 megjegyzés:

 1. A LRP-t használom én is, nekem csak egy pici minta van belőle, amiben nem lehet rendesen felrázni, igy nekem is zsíros érzetet hagy, emiatt mondtam le a nagy kiszerelésről, pedig nagyon szerettem volna szeretni. :(
  Az Estrea gépnél praktikus lenne a pumpás kiszerelés(bár én mindent olyanba csomagolnék :D )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is mindent pumpáznék, de majd csak fejlesztenek ők is idővel.
   Sajnálom, hogy nem jött be a LRP, elég megosztó termék, ahogy olvasom a kritikákat itt-ott.

   Törlés
 2. Én arca jelenleg a LRP Anthelios XL mattító hatású gél-krém arcra nevezetű terméket használom. Ha a zsírosodást nehezményezed, akkor ezt nyugodtan kipróbálhatod, mert extra-matt lesz a végeredmény, nem zsírosodik minimálisan sem és jól véd.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm a tippet, utána fogok nézni, a mattítás a gyengém!

   Törlés
 3. a la roche nálam is furcsán viselkedik - hol így, hol úgy. először nem ráztam fel és konkrétan végigfolyt a kezemen... :D
  (roni)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ugyanígy jártam. Kicsit ijesztő, de előre szóltak hála az égnek, így annyira nem lepődtem meg :) :)

   Törlés
 4. ... Én már csak a fizikai fényvédőkben hiszek, a kémiaiakat messziről kerülöm, annyi rosszat hallok róluk (Kisfiam 50+- os Vichy napozója is a hűtőben fog megromlani, mert egyszer sem kentem rá végül...).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudnál ajánlani fizikait is, elég bizonytalan vagyok melyik lenne ideális!

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!