2014. augusztus 12., kedd

Első benyomás | Koreai textilmaszk kapszula


Jó ideje ki szeretném már tenni ezt a bejegyzést, de mint mindennél, amit eltervezek itt is közbejött pár dolog, így ezt csak ma tudom megtenni. Igazából talán nem is baj: a jó dolgokra érdemes várni. És ez egy igazán jó dolog, nem kevésbé jópofa, ezt tetézzük még azzal, hogy Koreából érkezett, így aztán meg végképp adott a fun faktor, szóval vágjunk is bele egyből a közepébe.

Az már szinte nyílt titok, hogy bezsongok a Koreából érkező kozmetikumok láttán, mert mindegyik olyan izgalmas meg különleges, és az még hagyján, hogy a csomagolásuk is állandóan mosolyra fakaszt, de a belbecs sem különb; az esetek 90%-ában minden működőképes volt rajtam és nagyon megszerettem. 

Nagy kedvenceim egyébként a textil maszkok - szerintem volt már erről szó a blogon - így elég nyilvánvaló, hogy mindig a kedvenc eladóim kínálatát bújom és újakat próbálok felkutatni. Egy ilyen online barangolásom során bukkantam rá ezekre a kis tablettákra. 


Eleinte nem érettem, hogy miért jelentek meg, a gondosan beírt keresőszavamra, aztán elég gyorsan leesett az a bizonyos, hogy ja: ezek instant textil arcmaszkok.

Tudom, hogy sokan idegenkedtek a különféle „beazonosíthatatlan” arcmaszkoktól, nem szívesen kentek semmit magatokra, aminek az eredete lényegében ismeretlen. Sokan pedig a saját magatok által kikevert arcpakolásokat preferálják, azt használjátok többnyire. Nos, Nektek ez a kis kapszula a mennyei manna: isteni, de tényleg!


Ahogy a képen is láthatjátok, annyi csupán a teendő, hogy egy kis vízbe bele kell pottyantani a kapszulát, és szinte azonnal megduzzad, kiteríthetővé válik. Én ezután óvatosan – tiszta kézzel – kicsavarom belőle a felesleges nedvességet, és a már előre elkészített maszkomba teszem. Bele a tálba, hogy azzal szívja meg magát, hagyom állni pár percig, majd ezután felteszem az arcomra a maszkot. Nem mondom, hogy nem macerás - bár nem bonyolultabb, mint a nedves, folyós maszkot felapplikálni - és egy fél órás relaxáció következik. Én általában akkor szépítkezek, amikor a sorozataimat nézem – tegye fel a kezét, aki szintén ilyenkor lakkozza ki a körmeit is – így csöpögés és maszatolás nélkül hat a maszk, nem mászik el a helyéről.


Még csak két alkalommal próbáltam ki – legutóbb a mézes aszpirin maszkomat tettem fel vele - remélhetőleg a későbbiekben sem fedezek fel benne hibát, de most nyugodt szívvel tudom ajánlani számotokra is. Bátran próbáljátok ki! Innen elérhető egyébként, de elég sok eladónál felfedeztem már, nekik ez nem akkora újdonság. :)

Vicces kis termék, nem igaz?
Van esetleg Nektek is olyan koreai felfedezésetek, ami amellett, hogy nagyon izgalmas még hasznos is?

13 megjegyzés:

 1. Hát, engem valahogy nem hoz lázba, ezenkívül én is abba a kategóriába tartozom, aki nem szívesen ken akármit magára, amiről azt sem tudni mi az, mit tud, mire való :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát de ebben pont az a pláne, hogy csak egy textil darab az egész, és azt kensz rá, alá, fölé, amit Te kevertél ki :p

   Törlés
 2. Nagyon érdekes, bár én nem teljesen értem a "működését". Abban a kis kerek kapszulában van benne a maszk amit később széthajtogatsz? "és a már előre elkészített maszkomba teszem" ennél a résznél kicsit elbizonytalanodtam és feltettem magamban a kérdést: ez most akkor hogy van? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet, hogy nem voltam annyira részletes, ne haragudj! Szóval úgy működik, hogy maga a kapszula a maszk, csak össze van tömören nyomva, tabletta méretűvé. Ezt a csomagolást leszeded róla, és beledobod a vízbe, ahol kinyílik miután megszívta magát egy kis vízzel. Ezután ki tudod bontani olyanná mint amilyet a képen is látsz. Közben kikevered azt a maszkot amit használni akarsz majd az arcodon. Ebbe a kikevert maszkba beleteszed a kihajtogatott textil maszkodat, ami a kikevert maszkot magába szívja, és így teszed fel az arcodra. Remélem így már összeállt a kép :) :)

   Törlés
 3. Először nem értettem, hogy hogy működik, de már leesett :D szóval van egy maszk alapod (szmötyid :D), abba belemártod a megduzzadt maszkot és úgy teszed fel az arcodra? Mik vannak :D Mindig tudsz valami olyat mutatni, ami levesz a lábamról ;) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Basszus, tényleg lehet akkor nem voltam túl egyértelmű és rosszul fogalmaztam meg a bejegyzést, ne haragudj. De amúgy igen, pont úgy működik ahogy leírtad :)) Örülök, hogy tudtam ötletet adni :p

   Törlés
 4. Elsőre a nevének az értelmezése is gondot okozott :D Érdekes, többször láttam már ilyet, de próbálni még nem mertem valamiért, túl macerásnak tűnik elsőre :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg akkor Nálam lehet a gond, kicsit túlbonyolíthattam a megfogalmazást! :D :D

   Törlés
 5. Nekem nagyon tetszik :) Imádom az ilyen Koreai cuccokat mert olyan kis cukik és egyszerűek és általában az egyszerűségük miatt jól is működnek. Noha én nem szeretem az online rendeléseket , lehet hogy ezen elgondolkozok :)

  http://misssziszi.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugyanígy vagyok velük én is, nagyon izgalmas dolgaik vannak, amelyek rettentően megkönnyíthetik a szépségápolást. Csak mire rátalálok némelyikre, azért addig belefutok olyanba ami miatt már túl sok mindenem van itthon :)) Ne félj az online rendelésektől, vannak nagyon megbízható eladók!

   Törlés
 6. én már hallottam róla és pont nemrégiben gondolkoztam, hol is tudnék beszerezni ilyen textil maszkot. az olajos mézes pakolásoknál szerintem jó szolgálatot tenne nekem is. köszönöm a tippet. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tudtam segíteni :) Textilmaszkot a megadott elérhetőségen tudsz rendelni, de ha nem akarsz magadnak kevergetni itthon is tudsz olyat rendelni ami már "kész" maszk, krémbe van itatva. a bbkrem.hu oldalon vannak jók, ha jól emlékszem, én ott szerettem bele a koreai textilmaszkokba, a paradicsomos és az uborkás volt a kedvencem. Innen nincs megállás :) :)

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!