2014. május 7., szerda

Körömnapló | Models Own Utopia


Tudom, hogy illene most már valamilyen ütősebb, és igazán tavaszias körömlakkal előhozakodnom, mert az utóbbi időben több visszafogottabb árnyalatról is írtam, de mit tehetnék? Mostanában nagyon kedvelem a pasztell, nude és krémszíneket. A mai bejegyzés főszereplője sem ad talán túl sok okot az izgalomra, de szerintem nagyon is itt a helye, hiszen ha egy körömlakkot egymás után háromszor is felkenek, az már jelent valamit. :)


A Models Own Utopia névre hallgató körömlakkja egy krémszínű és krémfinisű darab, minimális halvány tüdőszínnel vegyítve. Kicsit meghatározhatatlan, kicsit sejtelmes (nem mondanám tisztán krém- vagy csontszínnek) de valami olyasmi. Több krémfinisű körömlakkom is van, és összességében elmondható róluk, hogy nehéz velük dolgozni. Sajnos ez sem kivétel ez alól, tulajdonságait tekintve, nagyon macerás darab. A körömágybőrnél hajlamos összegyűlni egy sávban, és nehéz vele dolgozni, mert számomra kicsit folyósabb az állaga, de legalább a száradása átlagos. A fedése viszont erősebb, mint amire számítottam. Két rétegben tökéletesen fed: az elsőben szokás szerint minden apró barázda meglátszik, de még egy réteget felkenve egyenletes végeredményt kapunk. 


Most nem került a tetejére fedőlakk, mert kíváncsi voltam, úgy hogy teljesít. Ránézésre elkélne rá mégis egy fényesebb, csillogóbb réteg, mert amellett, hogy a felület szép tükörszerűvé válna, talán még az élettartamán is javítana. Fedőlakk nélkül sajnos 2 nap után a megkopik, főleg a körömvégeken. 


És hogy mégis miért ekkora kedvencem ez a lakk, ennyi apró hiba ellenére is? A színe miatt. Tudom, hogy olyan semmilyen, semmi izgalom, talán még színnek sem igazán lehet nevezni; de igazán a magaménak érzem. Minden hibája ellenére is gyakran nyúlok utána, mert nagyon eltalálták számomra az árnyalatát. Elérhető a NailLand pultnál, vagy online innen. :) Ti, hogy álltok a nagy kedvencekkel?

20 megjegyzés:

 1. Hasonló árnyalatú Hippsy Light-ot lőttem tegnap magamnak, az csak pár árnyalattal lehet sötétebb, de szintén ilyen piszkos lilás-szürkés-füstös. A tüdőszíneden felnevettem! :D
  Szép, de a körülményessége miatt biztosan nem szeretném magaménak tudni, én ehhez béna és türelmetlen vagyok. ;)

  VálaszTörlés
 2. tüdőszín!!! ájlájk dö véj jú szink!!! :D

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű ez a lakk! Annyira egyszerű, de mégis nagyszerű! :)

  VálaszTörlés
 4. nagyon tetszik ez a visszafogottabb árnyalat *-*

  VálaszTörlés
 5. Nekem is van hasonló, akkor kenem fel, amikor mégsem színtelent akarok, hanem valami színt, de nincs nincs időm pepecselni. 104-as Moyra is kicsit lilás-fehéres-furaszínű, de azzal nem kell sokat vacakolni, hamar szárad és nem csíkos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem próbáltam még azt a Moyrát, de izgalmasan hangzik :)

   Törlés
 6. ő nekem is megvan, most vele van kifestve a körmöm :) a-england - dancing with nureyev-vel nyomdázna valami csoda! ;)

  VálaszTörlés
 7. Válaszok
  1. Színnek nem nevezném, olyan kis semmilyen, de annyira mesés, nem? :)

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!