2014. február 5., szerda

Körömnapló | Catrice Call Me Princess

A Catrice újdonságai közül több dolog is érdekelt, de leginkább az új ajakkencékre és körömlakkokra voltam kíváncsi. Sajnos utóbbiakból még csak homokhatásúakat sikerült találnom, viszont az biztos, hogy bár vegyesek az érzelmeim, de örülök, hogy őt a kollekciómban tudhatom. Elsőként ezt a hercegnős lazacszínű, rose gold árnyalatra hajazó (egész pontosan a Sleek Rose Gold pirosítóját juttatja eszembe, akármikor a körmeimre téved a pillantásom, mert nagy a hasonlóság) körömlakkot próbáltam ki. Mondhatni találtam egy pirosítóhoz passzoló körömlakkot. Egy az egyben. Dupe? Matchy-matchy? Olyasmi.


A képek alapján ez volt az egyik lakkjuk, amit szerettem volna egyébként tüzetesebben szemügyre venni, illetve az Oyster & Champagne, de arról végül lemondtam, mert időközben megvásároltam az a-England She Walks in Beauty csodáját, és nagyon hasonló a kettő. Végül a sors úgy látszik megoldotta a dilemmáimat, mert a Royal REDding-en és ezen kívül már csak a lila volt kint, de az meg annyira nem varázsolt el, így ők ketten lettek a nyertesek. Meg egy kicsit én is, mutatom is miért.


Csodálatos, szikrázó és azóta is csak a körmeimet nézegetem. Elkápráztat, szerelem. 


Azért vannak neki hibái, sajnos nem tökéletes, bármennyire is el vagyok varázsolva. Amit itt láttok az pontosan 3 réteg. Az első két réteg furcsán áttetsző, nem tetszett. A száradási ideje egy hajszálnyit, lassabb mit a többi homokklakkomé, de még így is praktikusabb számomra, mint egy hagyományos körömlakk. (Főleg ha mondjuk, este szeretnék még gyorsan felkenni valamit a körmeimre, biztos homoklakk után nyúlok, de ezzel mégis elbizonytalanodnék.)

A felülete sem annyira érdes, mint amit megszoktam más hasonló típusú körömlakkok esetében. A tartósságra ezt a lakkot tekintve abszolút rendben volt, a 3. vagy a 4. napon mostam le, ha jól emlékszem. A Royal REDding ellenben (ami most van a körmeimen) nagyon szabadulni akar, mert már a 2. napon elég csúnyán megkopott. Nem tudom, mitől függ a minőségbeli különbség, mindenesetre engem ez meglepett.


A másik dolog, ami jobban belegondolva kicsit morcossá tesz (bár ezt ott, azzal a lendületvétellel, hogy besöpörtem az utolsó darabokat a kosaramba és húztam is a csíkot a kasszaház, eszembe sem jutott) hogy drágábbak, mint a Catrice ’átlagos’ körömlakkjai. Annyival nem tud többet, mint amennyivel megemelték az árakat. Ha egészen picit magam ellen akarok beszélni, szidhatnám is magam, hogy ejj ejj Netti, hát nem igaz, hogy nem figyelsz oda. Hiszen én itt most ódákat zengek épp’ erről a színről, közben a Moyra, a Barry M és ha minden igaz a Golden Rose is kijött szinte ugyanezzel a színnel. Ezekről én abszolút lemaradtam, kicsit mintha szatyorban élnék, de hát jobb később mint soha.


Mindent figyelembe véve, ez a csodás körömlakk teljesen lenyűgözött, és bár a tartóssága egy kis aggodalomra ad okot, mégis úgy gondolom, egy ilyen árnyalat mindig jó ha kéznél van ;)

26 megjegyzés:

 1. Még nem próbáltam egyiket sem, és bár nem vagyok homoklak-fan, eennek a színe eszméletlenül tetszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ha nem vagy homoklakk fan, akkor ez szerintem ideális lehet számodra, mert nem olyan 'karistolós' ;)

   Törlés
 2. Hú ez nagyon szép. Mindenképp megnézem élőben is.:) Én is szeretem a homoklakkokat, főleg azért amit írtál is, hogy gyorsan száradnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így van, pikk-pakk megkeményednek, ezért is szuperek a homoklakkok. Érdemes csekkolnod ;)

   Törlés
 3. tetszik, bár szerintem nem fogok beszerezni. :)

  VálaszTörlés
 4. Így képről teljesen olyan, mint a Moyra lakkja. Eddig nem valami meggyőzőek ezek a lakkok számomra, pedig azt hittem ütősebbek lesznek, talán - amit említettél is - az A England dupe-ja érné meg legjobban eddig, de majd élőben meglátom mennyire fognak tetszeni :\

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Élőben mondjuk én még nem láttam a Moyrát, a környékemen nincsen, de valóban szinte egy az egyben ugyanaz swatchok alapján.
   Nekem is vegyes a véleményem, mert ez nagyon bejön, de a piros meg nagyon furcsa :(

   Törlés
 5. Nagyon kis szép, de engem az eddigi vélemények alapján nem igazán győztek meg ezek a homoklakkok a Catrice-től. :( Pedig pedig pedig olyan kis meseszépek mind.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenkiét elolvastam és sajnos tényleg inkább negatív a véleményük :( Nagyon sajnálom, de várom már a többi új csodalakkot. Csak jönnének már :))

   Törlés
 6. Túl sok a negatív vélemény róla, inkább a Moyra tökugyanilyen homoklakkját választom. A szín viszont mesés, szépek a fotók :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, fotó ügyileg :))
   Igen, sajnos egyre több a negatív hír :(

   Törlés
 7. A Barry M is három réteges, a Moyra-ról nem tudok nyilatkozni. Csodás ez a szín! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen és az már sok. Persze felkenem, de 3 réteg az sok :( De a színe kárpótol nyilván :)

   Törlés
 8. Nagyon szép, lassan elárasztanak minket a rózsaszín sand körömlakkok :DD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mert van rá vevő :) Én a többibe pl. még személyesen nem futottam bele, hát ezért is van itt EZ a kicsike.

   Törlés
 9. Gyönyörű! *.* Ezt szerettem volna ma megvenni, de Győrben még nincsenek kirakva az új termékek. :-/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pesten meg MÁR nincs. És kicsi a készletük is ahogy észrevettem. De nem kell aggódni, elvileg ezek maradnak egy darabig, túlcsordul majd az állvány pár hét múlva, kitartás, türelem :))

   Törlés
 10. napok óta megnyitom ezt a bejegyzést egy 625. lapfülön (nem is, csak a max. 18., de a pasi így is nagyon pipa lenne rám), nézegetem újra és újra és azt kell, h mondjam: venni fogok, nekem is kell! :D bár mivel említetted a dupe-jait, gr lesz belőle szerintem (azok úgyis remek minőségűek, némelyik 4 napig is simán bírja az én béna körmeimen :D). köszi! ;)

  VálaszTörlés
 11. Ez gyönyörűséges :) Remélem én is hozzájutok majd valamelyik üzletben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amint töltik a készletet csapj le rá, szeretni fogod ;)

   Törlés
 12. Ne már, hogy drágábbak! :( Mennyi az annyi?
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem emlékszem pontosan, de olyan 1000-1100,- körül mozogtak.

   Törlés
 13. Engem a rózsaszín Moyrára emlékeztet. :3

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!