2014. január 27., hétfő

Wear, Life, Eats #2


Sziasztok! Kezdjük a hetet rögtön egy új rovattal. Az előzőt nagyon szerettétek, sosem olvastatok még semmit ennyire sokan, és nagyon örültem a pozitív visszajelzéseknek! Nem tudom megígérni, hogy hetente jelentkezem hasonlóval, de amint a szemem elé kerül valami szép vagy lélekmelengető dolog, ígérem megmutatom Nektek. Most nem volt túl nehéz összeállítani ezt a bejegyzést, adta magát minden résztvevő, nagyon megérdemlik a kiemelést! Remélem Ti is így gondoljátok majd ;)



Wear - The Body Shop Brush On Sunlight bronzosító gyöngyök

Télen sem szeretnék lemondani a leheletnyi fényről az arccsontom környékén, és egy kis napsütötte bronzosság odacsalása sem árt, ugye. Az utóbbi hetekben ezt a kis szépséget használtam leginkább. Szerencsére nem olyan erőteljes, éppen, hogy csak megcsillan rajta a fény, szépen építhető. Sokkal feltűnőbbnek képzeltem, amikor elkezdtem használni, de lehet nagyon finoman is bánni vele, így télen sem túl indokolatlan. Nem csak fényt ad azonban, hanem színe is van, így a hófehérke bőrömön, ha a lustaság győz, még egy kis pírt is elő tudok vele csalogatni. Jól jön most ez az összeállítás, mert önálló bejegyzést nem szentelnék neki, de itt meg tudom azért mutatni Nektek a kicsikét.


Life – Butlers és a kedvenc étkészletem

Ennél a témakörnél, idővel szeretnék azért elszakadni a konyha és főzés témájától (tényleg!) de meg akartam még mutatni ezt a készletet, mert nagyon szeretem, és más formában, nem igazán tudnék neki megjelenést biztosítani. Apránként állt össze a kép, hogy milyen színeket szeretnék majd egy esetleges későbbi saját étkészlet kialakításakor, és amellett, hogy oda vagyok a fehér színért, tanácstalan voltam. Aztán megláttam pár éve ezt a tálkát, a hozzá tartozó szépen kidolgozott fekete pálcikákkal és elvesztem. Négy ilyen tálam van itthon, két fajta fehér-kék mintázattal, ezek a kedvenceim. Van két kis pálcikatartó lyukacska az egyik oldalán, és egy kisebb mélyedés a megtámasztásnak a másikon. Nagyon praktikus és mutatós. Amikor megvásároltam őket, jöttem rá, hogy jó lenne talán pár kanál is hozzájuk, ha esetleg levest tálalnék bennük, így került hozzám négy kanál, amely stílusában abszolút passzol a többi darabhoz. Majd ha már lúd, hát legyen kövér, és beszereztem egy szójaszósz tálalására alkalmas kis tálkát is. Így teljes a készlet. Nagyon jól szolgálatot tesz, ha vendégek jönnek és kínai vagy thai ételeket főzünk, hiszen sokat dob az egész étkezés hangulatán. Natúr, fonott alátéteken szoktam tálalni, így olyan autentikus, nem? 


Eats – házi chicken nuggets, a gyors vacsora

Régebben nagyon szerettem a McDonalds kis csirke falatkáit, aztán miután rájöttem, hogy az marhára nem csirkéből van, nem is vettem többet. Viszont szeretem a kis falatkákat mindenből; meg aztán apránként sokkal jobban esik minden. Gondolom ezért is lehetett annyira levenni a lábamról kicsiként, az apró katona falatokkal, amit a Nagyapám adagolt ki nekem, miután hazajött a hegyről a kis szőlő ültetvényéről és „madárlátta” kenyérdarabokat szeletelt le. Semmi extra nem volt, mégis imádtam. Lehet, hogy a sushiért is azért vagyok ennyire oda, mert az is apró falatkákból áll?
Na jó elkalandoztam. Szóval ott tartottam, hogy a „mekis” nuggets fúj fúj, így elkészítem néha itthon az én saját kis csirke darabkáimat, amelyek még a diétámba is beilleszthetőek. Az egész megint roppant egyszerű, és kevés időt kell vele elvesztegetni a konyhában. A csirkemellet fel kell apró kockákra vágni, besózni és állni hagyni pár órára. Sokszor éjszakára is ott hagyom, és előfordul, hogy fokhagymás tejbe is beáztatom. Így sokkal porhanyósabb és ízletesebb lesz. Ezek után a múltkor mutatott palacsinta tésztát keverem ki, és beleborogatom a csirkekockákat. Teszek a tésztájába őrölt szerecsendiót is, mostanában ez a kedvenc fűszerem, nagyon finom. Ez után két módszerem van amivel kis szoktam sütni. Vagy fent egy teflon edényben, kevés kókuszolajon: 10-15 perc elég az első adagnak, hogy kisüljön. Vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolom a kis kockákat és úgy sütöm ki. Ott valamivel ropogósabbak lesznek a falatkák, de megvallom, én a fent kisütött változatot sokkal jobban kedvelem. Lehet, hogy picit több a zsiradék, és több odafigyelést igényel, de igazán puha marad a csirke, és nem szárad ki teljesen.
Most mini uborkával eszegettük, cukros, majonézes szószok helyett. Egészséges és kiadós. (Ja és szintén Butlers étkészlet a tálaláshoz. Szerintem imádnivaló, a piaci- és strand stílusú; papírtálkát formáló porcelán tál, a hozzá passzoló ugyanolyan kis szószos tállal, és kétágú mini villával.) Ihhimáhhádohhom :))

24 megjegyzés:

  1. Hűűű a bronzosító gyönyörű :) A csirkétől pedig megéheztem :D Jó kis recept! :) Mindenképp kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem mindkettőt, próbád ki őket ;)

      Törlés
  2. Úh a madárlátta szöveggel velem is szinte mindent meg lehetett etetni. :D
    A csirkefalatkák nagyon guszták. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyerekként jobban bekajáltam, de az apró falatok mindig jobban esnek :)

      Törlés
  3. A csirkefalatkák ínycsiklandozóan néznek ki. A hétvégén biztos kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem Neked is ízleni fog, nagyon finom a szerecsendiós bundával :)

      Törlés
  4. Fú nagyon jól néz ki minden!:)

    VálaszTörlés
  5. Isteni finomnak néznek ki a falatkák. Gyors le is mentem, mert eszembe jutott, hogy láttam a frizsiderbe egy feldolgozásra váró csirkemellet, és fel is dolgoztam. :D Mi anyával fokhagymás joghurtba ásztatjuk, egész éjszaka bent van, aztán bepanírozzuk és olajban megsütjük. Imádom, főleg banán körítéssel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is de jól hangzik, ez a joghurtos bunda. Imádom a fokhagymát, ki fogom így is próbálni ;)
      De banánnal? Ezt, hogy kell elképzelni?

      Törlés
    2. Nem sült krumplival eszed, vagy uborkával, hanem banánnal. :)

      Törlés
    3. Jaaa. Elképzelhetetlen számomra a banán húshoz :D
      Viszont tegnap elkészítettem a johurtban pácolt csirkéket, csak én a sütőben sütöttem ki: isteni lett. Van mit rajta még alakítgatnom, hogy ennél is jobb legyen, de jó kis tipp volt ;)

      Törlés
  6. Minden szuperjó! :D Most nagyon éhes lettem, de ilyenkor már bűn enni... :D A papírtálkás étkészlet a nagyon kell kategória, annyira édes! :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszii :)
      Csirkét lehet este is!! :) A fehérje nem árt; mondjuk bunda nélkül, de lehet :D

      Törlés
  7. Ez a karton sültkrumplitartó-ihletés mindent visz! :) Az olajtól teljesen átázott papír hjajj!!! Nosztalgia van kérem, ezerrel :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahh ne is mondd, sokkal finomabb ha csorog rajta az olaj, igazi hájteremtő :D :D

      Törlés
  8. Tuti kipróbálom a csirkefalatkáidat, annyira guszta!Nekem nagyon hasznosak az ilyen kajás posztok, mert igyekszem odafigyelni a főzésnél, de nem követek semmilyen diétát!Imádom az ilyen ötleteket!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem Neked is ízleni fognak, szerintem nagyon finom :) Örülök, hogy segíthettem!

      Törlés
  9. cuki ez a strand szett! :) a csirkefalat is jól hangzik, ha nem feledem, valamikor kipróbálom. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Mindenképp, mert nagyon finom és egyszerű kis recept ;)

      Törlés
  10. Hmmm de fini lehet, és valószínűleg nem szárnyalja túl a konyhai skill-emet :D És az a "papírtálkás" tál valami imádnivaló *-*

    VálaszTörlés
  11. Én is imádom az apró falatkákat! :D Az étkészletek meg nagyon szépek :) A gyöngyöcskék meg nagyon cukik *.*

    VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!