2014. január 15., szerda

The Body Shop C vitaminos arcfrissítő permet | teszt, vélemény

Használom már egy ideje a terméket, mert szerettem volna nektek teljes körű elemzéssel készülni, amikor elétek tárom, de beleütköztem néhány olyan akadályba, melyekre nem voltam felkészülve, így csak húztam és halasztottam a dolgot. Most végre elérkezettnek látom az időt, hogy meséljek egy kicsit erről a termékről, ami bár nem hiánypótló és abszolút kihagyható, mégis jól jöhet, ha úgy adódik. Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni a cég egyik arcpermetét, és amikor adódott egy lehetőség, hogy ezt megtegyem, nem haboztam túl sokat. Két termék között vacilláltam, végül ez győzött meg, de csak az illata miatt ...


... merthogy az isteni. Narancsos – mandarinos, ami ténylegesen csak az ilyen, jelen esetben impulzusvásárlóként viselkedőket viszi el a vásárlás irányába, de tegyük hozzá: azért ez nagyon nem mindegy. Tudom, sokan szeretitek az illatanyag-mentes termékeket, de sajnos én azoknak a táborát erősítem akik szeretnek finom illatú dolgokkal pepecselni, és mivel a bőröm sem ellenkezett ez idáig, ezt meg is teszem. Szóval illat pipa. Többszörösen is!

Belbecs. Miután hozzám került, végeztem egy kis kutatómunkát: Krémmánián elsősorban, de bloggerek körében is, és a termékcsalád más tagjait negatív fogadtatás övezte, amely egy picit elvette a kedvem a terméktől. Bevallom én nem értek sem az összetevőkhöz, sem ahhoz, hogy mi az, ami jót tenne nekem. Én csak egy kencéket szerető lány vagyok, aki próbálkozik, és olykor hatalmasakat koppan, máskor meg az egekben szárnyal, mert belenyúlt a tutiba. Ami másnak meg pont horror. Előfordul.

A termék, a fakó bőrt hivatott egyébként kicsit egészségesebbnek, és ragyogóbbnak láttatni, használható smink alá és smink fixálására is. Első fújásra elég sok nedvesség jut az arcbőrre, szinte cseppekben ül meg a felületén, de gyorsan beszívódik és ad egy egészséges ragyogást is neki. Aki nem szereti ha fényes az arcbőre, annak abszolút tiltólistás a termék, mert hiába tűnik úgy, mintha kicsattannék az egészségtől, mégis egy idő után inkább túl olajosnak és zsírosnak hat a bőröm.


Használat során, egyetlen kiemelkedő hibája van, ami számomra sajnos ritkította a használat gyakoriságát, mégpedig az, hogy irritálta a szemem. Nem fújtam közelről, nem fújtam bele, mégis nyilvánvaló, hogy a szempilláimról belepislogtam és nem volt túl kellemes érzés. Szúrós volt főleg, és olyan mintha a szemgolyóimat elnehezítette volna valami. Annyi trükköt találtam ki, hogy kifújom, és csak belelibbenek, így nem éri nagy dózis a szemem, viszont olyan mintha a permet felhő elillanna a levegőben, szóval abszolút pazarlásnak érzem.

Ami viszont számomra pozitívum benne, hogy reggelente a púderezés után eltünteti a poros hatást, napközben pedig puhítja és frissíti az arcbőröm. Észrevettem még, hogy mivel nálunk légkondis rendszerből megy a fűtés az irodában (és nem tudunk párologtatni sem) így ez a kis plusz nedvességpótlás olykor jól jön, a megfáradt bőrömnek.

6 megjegyzés:

 1. Sminkfixáló permetet szeretnék majd venni, de szerintem nem ez lesz az. :D

  VálaszTörlés
 2. Első gondolatom hogy a citrusolaj irritálja a szemedet, mint amikor a gyümölcs megbontásakor spriccel kifelé a gyümölcshúsból :) Részemről lemondtam erről a termékről, én és a fényes búra...alapból meg vagyok áldva a komplikált bőrömmel, nem akarok még egy lapáttal rátenni.
  Helyette a sima egyszerű forrásvíz permeteket javaslom, én imádom a La Roche-Posay flakonomat és abszolút jól viselkedik :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehetséges, nem jöttem még rá. De igazából a lényegen nem változtat, mert bántja.
   La Roche nekem is volt, jólesett persze, de az csak sima víz, sprickolhatom magamra az ásványvizet is, DIY-ben :)

   Törlés
 3. Sajna én is sokszor beleszaladok ebbe, h trükközni kell egy termékkel, h elérjem a kívánt hatást, és nem tudom eldönteni, h szeretem-e vagy sem... Mondjuk általában mindig az a vége, h megutálom az adott dolgot, mert macerás a használata, és akkor már inkább megint választok egy olyat, ami elsőre tökéletes. Csak hát ki kell fogni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ebben sajnos igazad van. Ha gondolkozni kell rajta, hogy jó-e vagy sem, akkor sajnos nem az. Sok ilyen volt sajnos :(

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!