2013. december 18., szerda

Bourjois Color Edition 24hrs Cream To Powder szemhéjfesték - Merveille D'argent / teszt, vélemény

Nagy rajongója vagyok a krémes szemhéjfestékeknek és alapoknak: egyrészt, mert nagyon gyorsan felvihetőek, megkönnyítve ezzel a kora reggeli a sminkelést (ami számomra nagy kín, igen), másrészt, ha szerencsésen választunk, biztosítják az esetlegesen rájuk kerülő, por állagú szemhéjfestékek hosszú élettartamát, megakadályozzák a felgyűrődést, és gazdagabbá teszik a színt. A téli Bourjois kollekcióban megjelent pár gyönyörűség, köztük ez a krémes, porrá váló! szemhéjfesték, és én azonnal beléjük szerettem. Sajnos nálunk nem elérhető, de online igen. Beauty kívánságlista kontra Netti: 1/0.


Ami a legnagyobb tutiság ebben a szemhéjfestékben, hogy ad egy fémes, csillogó felületet, szinte bárminek a tetejére fellapogatva. Most épp egy bronzos-füstös szemsminket viselek, és megrészegülve ettől az új keletű szerelemtől (mióta megvan, azóta semmi mást nem használtam) a kész sminkem tetejére picit feltapogattam belőle. Isteni fémes csillogást kapott az egész, szinte fóliás hatása lett, gyönyörű végszó minden smink elkészítéséhez. Az érzelmi túltöltet, után jöjjön azért, pár fontosabb információ, ami segíthet a választásban, ha rendelésre adnátok a fejeteket.
Tetszett a 'szilikonos' állaga, könnyű vele dolgozni, de azt tanácsolom, hogy ne ecsettel vigyétek fel, hanem ujjal, sokkal szebben eldolgozható, ecset használatát a szélekhez javaslom csak. A textúra egyik általam használt krémes szemhéjfestékre sem emlékeztet: nem olyan nedves, sokkal szárazabb, elsőre a tégelyben talán keménynek és elég határozottnak is tűnik, de a szemhéjra felkenve, porosabb állagúvá változik, és nagyon gyorsan szilárdul.


Az én heves jeges színem (Merveille D'argent) nagyon szerencsés választás volt, igazán jéghercegnős. Önmagában is gyakran használom, de kiemelő színként, a szem belső sarkába pöttyintve; hangsúlyosabbá tudom vele tenni a tekintetemet. Rétegezhető, emiatt remekül működik, csak fényként használva a kész sminkre, de erőteljesebb hatást is el tudunk vele érni, ha száradás után még egy plusz réteget teszünk a szemünkre. Ha pedig csak finoman felütögetjük a szemhéjunkra (semmi mást nem használva) igazán fátyolos és csillogó, finom sminket készíthetünk vele. Ez így nekem a non plus ultra, és szerencsére vele nem eshet meg, hogy sok kis mikrocsillám hullik a szem alatti részekre, hiszen a felvitelnél még krémes. Win-win, én nyertem :)
Természetesen minden alkalommal kentem alá szemhéjfesték bázist (én már csak ilyen bizonytalan vagyok), és azt gyanítom, nélküle azért sántít ez a '24 órán keresztül tartós' jelző. Estére azért láttam pár meggyűrődést...
Kicsit morc vagyok viszont amiatt, hogy a védőfólián volt az árnyalat neve, és ez ugye nem maradt rajta miután kibontottam. Az értékéből természetesen mit sem veszít ezáltal, mégis így olyan kis árvának érzem a készletemben: én nevén akarom őt nevezni. Hol a neve? :(


Varázslatos árnyalat, mert nem diszkó gömb szerű a hatása, sokkal inkább olyan mintha a téli mesék és a fények inspirálták volna a készítőjét: a kristályos hó és csillogó jég jut eszembe minden egyes alkalommal, amikor meglátom a kész sminkem. Ha szeretnétek megmutatom egyszer viselés közben is!

14 megjegyzés:

 1. Nagyon szép, tényleg olyan kis jolly joker :) Én a márkától a krémpirosítókat szeretném kipróbálni, de ugye persze nem kaphatóak itthon...hüphüp. Rendelni meg nem szeretnék egyelőre :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Arról is lesz majd poszt, mert ezzel a szépséggel együtt ő is megérkezett, de nem tudok hazai megjelenésről, szóval lehet, hogy rendelned kellene :)

   Törlés
 2. Gyönyörűű!!!!

  VálaszTörlés
 3. Ezt a szépséget rólad kellett volna elnevezni. Valahányszor meglátok valami különleges, fényes árnyalatot, te jutsz eszembe. :D Gyönyörűen állnak neked.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, de aranyos vagy, köszönöm :)) hát igen, ami csillog az nálam már nyerésből indul :D

   Törlés
 4. Hű de szép és jól is hangzik, kipróbálnám! :) A kedvencem egyértelműen a két kis CT-m :P

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép színe van, és nekem erről a részletes tesztről az jutott eszembe, hogy mennyire szeretem én az ilyen beszámolókat :D Főleg mivel rengetegen írnak teszt címszó alatt egy olyan bejegyzést, amiben le van írva az, ami a termék dobozán található és vagy ennyivel le is van tudva, vagy pedig a végére odabiggyesztik, hogy hát nekem tetszik és elégedett vagyok.. :D Szóval szeretem, hogy például nálad ilyennel még véletlenül sem találkozhatok, és ilyen részletesen kifejted a véleményed :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm Barbi, ezt igazán jó volt olvasni! <3 Igyekszem mindig alapos lenni, ami csak eszembe jut leírni, hátha tudok olyat mondani, ami segít a döntésben :)

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!