2013. július 16., kedd

DIY műhely - egyszerűen elkészíthető kristályos karkötők

Kissé káosz az életem a lakásfelújítás miatt, már 2. hete nem lakom otthon. Zsákból öltözködöm, semmi nem esik a kezemre, minden nagyon fura és kicsiii... remélem ez nem fogja rányomni a bélyegét még jobban a blogra. A fényképezőgépem az persze ott maradt a lezárt részen, képzelhetitek. Türelmet kérek ezúton is :) No, viszont elég régóta vártak ezek az alapanyagok arra, hogy végre szülessen belőlük valami új, és valami szép. Pár héttel ezelőtt el is készítettem a mai posztban szereplő kis aranyoskákat, és most jött el az ideje, hogy meg is mutassam Nektek.


Végtelenül egyszerű, és különösebb kézügyességet sem igényel az elkészítésük, tényleg pikk-pakk a végére is érhetünk és mindenki boldog :) 

Amire szükségem volt:
- bőrszál (én egy masszívabb, hengereset vásároltam, sokkal jobb a tartása)
- kristályos lánc (Ebay, például innen)
- hímzőfonal
- olló

Kezdésnek egy kis részt visszahajtottam a bőrszálból és egyszerűen csak elkezdtem feltekerni egy fél centis területen a cérnát; jó sűrűn, vastagon, hogy megtartsa ezt a visszahajtott részt. Erre a kis részre később szükségünk lesz, ezért érdemes most nagyobb figyelmet szentelni neki.


Ezután pedig semmi más dolgom nem volt, mint odailleszteni a kristályszálat a leendő karkötőnk végére és a fonal körbetekerését folytatni úgy, hogy innentől a kis kristályok közé/köré kerül a fonal. Látjátok, semmi ördöngösség nincs benne, egész egyszerűen csak körbe körbe kell tekerni a fonalat, ez teszi a dolgát, készül a karkötő :)


A külseje amúgy attól is nagyban függ, hogy milyen fonalat használtok, az enyém ilyen kis omre lett, mert Anya régi varródobozát feltúrva ilyeneket találtam. Szerintem gyönyörűek már önmagukban is, nem még így a karkötőre kerülve. 


És íme a végére is értem. Több színű karkötőt is készítettem, mert ha már elkezdtem gondoltam addig folytatom ameddig marad anyagom, a bőrszálam 3 karkötőre volt elegendő. A neonzöldes karkötőről is készítettem egy közeli képet, itt már kevertem a színeket, kétféle zöld cérnát használtam. Ti is bátran keverjétek, úgy egyrészt még masszívabb és vastagabb lesz a karkötő, másrészt sokkal érdekesebb és izgalmasabb a végeredmény.


Amit még gyorsan így a végére megmutatok, az a karkötő összezárása, bekapcsolása. Én magamnak direkt olyat szerettem volna készíteni, amit nem nagyon kell nyitogatni, és van egy kis mozgása a karomon, így egy picit bővebbre hagytam. Annyi a lényeg, hogy amikor a végére értem a fonálnak, azt szépen eldolgoztam, megcsomóztam és hagytam egy pár centis kis farkincát a karkötő végére. Féloldalasan vágtam le, szebb így, és csinosabb. A képen pedig azt láthatjátok, hogy kell megcsomózni. Garantáltan a helyén marad ;)


És íme a végeredmény, nagyjából 1 óra alatt elkészültem mind a hárommal. 


Hogy tetszik?
Csináltatok már hasonlót?

14 megjegyzés:

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!