2013. július 8., hétfő

A hét kedvence #17 - Leárazások, kedvencek, tapasztalatok


Ismét témánál vagyunk, és valahol már kezdem kicsit szégyellni, hogy megint a leárazás a témám, de annyira dübörög Nálam még mindig, hogy szinte már küldetésemnek érzem közvetíteni felétek ezeket az apró szösszeneteket, így ma is ezt a témát fogom boncolgatni. Néhány apróságot szeretnék mesélni arról, hogy én hogyan készülök fel, hogyan kezelem a leárazásokat, milyen tapasztalatim vannak egyes boltokkal kapcsolatban elméletben és gyakorlatban, illetve pár kedvenc darabomat is megmutatom, hátha Ti is kedvet kaptok egy (újabb) idegőrlő körre.Ahogy telnek felettem azok a fránya évek, úgy jön meg Nekem is az eszem, és úgy vásárolok sokkal tudatosabban, okosabban és ösztönösebben. Kialakult a stílusom, szerintem már nem fogok változni, vagy cikázni, így nem bolondítanak magukba annyira az adott trendek, hogy emiatt olyan dolgokba bújtassam kis habtestem, amelyek nagyon menők, csak épp számomra idegenek. Mostanában ha a ruhatáramról beszélek alapruhatárnak nevezem, mert szinte tényleg csak alapdarabok találhatóak benne, amelyeket egymással remekül lehet kombinálni, és nagyjából az egyszerűség jellemzi őket. Van persze 1-2 olyan darab, ami kilóg a sorból és általuk kiléptem kicsit a komfortzónámból, de ezeket mind vagy turiban vagy egyéb leárazáson vásároltam; nem volt túl nagy rizikó.

Ami számomra fontos egy leárazási időszakban, hogy tudjam, hol van az a pont, ahol már nem szabad tovább várnom. Én M és L méret között ingadozom. Valahol jó rám az M is, legtöbb esetben az L-es méret az ami megfelelő (mintha a "divatos" márkák nem lennének felkészülve arra, hogy vannak lányok, 176 cm felett is, mindegy...) és sajnos ismerem azt az érzést amikor milliónyi és jobbnál jobb S-s és XS-es termék van még a fogasokon, de valahogy az M és L hiánycikk, vagy csak az fogy el a leggyorsabban. Ezért amikor elindul a leárazás, tenni szoktam egy kört a kedvenc üzleteimben, keresve azokat a dolgokat amelyeket már kinéztem teljes áron. Ha megtalálom őket, visszatérek egy héten belül; megnézegetem a felhozatalt és itt már azért látom, hogy mi az ami fogy, mennyi méret maradt ebből-abból. Ha már csak 1-2 darab van abból amire nagyon-nagyon vágyom nem érdemes arra várnom, hogy lejjebb viszik majd az árát. Szóval Nálam maximum 1-2 hét a türelmi idő. 

Ha a régóta áhítozott dolgaimat megszereztem, utána is néha-néha be szoktam lesni, meg a leárazások vége felé is sokszor érdemes egy-egy próbát tenni. Nem egy olyan szoknyám van például amit amúgy lehet, hogy meg sem vettem volna, de hát jó lesz ez még valamire alapon csak bekerült a kosaramba, mert megtetszett, és olyannyira beépült a ruhatáramba, hogy azóta a kedvencemmé vált. Előfordul ilyen is, de ritka.

Amiért én viszonylag sok (bár ez is relatív, de magamhoz képest mondom ezt, így értsétek) pénzt hajlandó vagyok kifizetni, azok a táskák. Számomra ezek azok a kiegészítők amelyek úgymond megkoronázzák az öltözékünket, egy egyszerű farmer-póló kombinációt is remekül lehet alakítgatni, csupán a kiegészítők változtatásával és szerintem a legidőtállóbb darabok. Mindig is a táskák szerelmese voltam, bár ahhoz képest nincs túl sok, de több különlegesebb darabom is van, imádom valamennyit. Ezért is nem meglepő, hogy a leárazásokon a táskákra dobban meg a szívem először, és hajlandó vagyok naponta-kétnaponta bejárni az adott üzletbe, ha arról van szó, hogy meglessem éppen hol tart a leárazás. :) 

Amit még megemlítenék, így a végszónak, hogy vannak hatalmas eltérések az üzletek honlapján bemutatott és a valós készlet között. Legalábbis én sajnos ezt tapasztaltam. Kinéztem valamit a weblapon, de az üzletben még csak nem is hallottak róla. Ilyen is előfordul, ezért érdemes minden elvárás nélkül nekivágni egy kis leárazás körútnak, mert elég nagyokat koppanhatunk néha.

Most néhány kedvenc üzletem felhozatalából szemezgettem és leárazott dolgokat válogattam össze, amelyekre szeretnék majd élőben is egy pillantást vetni, és Nektek is megmutatni néhány bujkáló kis gyöngyszemet.

ZARA

Most csalok egy picit mert, az első kis drágaszág már itt figyel mellettem és egymáséi lettünk, de írtó nagy mákom volt vele, mert már 2 hete kinéztem magamnak, de akkor még várni akartam, hogy majd fizu után megveszem. Azt mondogattam magamnak: ha még akkor is marad belőle az egy jel, hogy meg kell vennem. Utolsó előtti darabot hoztam el és akkorra még lejjebb árazták, így az égiek is Nekem szánták. Eddig háromszor viseltem, nyilván mert 3 egész napja van meg, és szerintem most egy jó darabig ő lesz terítéken. 


Ő rá még fáj nagyon a fogam, elég intenzíven, de még várok mert nélküle azért tudok élni. :) A továbbiakban pár alapdarabot szedtem ki a sok leárazott szépségből. Némelyik szerintem elég jó vétel, praktikus és a legtöbb stílusba beilleszthető. A Zara amúgy Nekem mindig ilyen vagy-vagy kategóriás üzlet volt. Vagy szerencsém van, vagy nem... általában nem (jó legtöbbször nem) de mostanában meg valahogy nagyon igen!


BERSHKA

Szerintem ez az üzlet kiegészítőkben, ékszerekben és cipőkben a legerősebb. Ruhák közül Nekem mindegyik túlárazottnak, gagyinak és tucatnak tűnik, és ha még ez nem lenne elég: minőségbeli problémáim is adódtak már nem egyszer az itt vásárolt dolgokkal, így én itt az először felsorolt dolgokra szoktam inkább rácuppanni. Most viszont van 2 ruhadarab is amin megakadt a szemem, a baj csak az, hogy még sosem láttam őket kitéve. Tehát ha valaki látna belőlük valahol sikítson légyszi! 
Pipellők semmi extra, kis cuki saru meg balerina, bár látnék belőlük valahol még 39-est, persze abból is alig van. (És külön kitérnék a káoszra és az undorítóan ledobált cipőkre ami ezekben az üzletekben fogad. A lányok kupisak és rendetlenek, pont. De miért csak itt futok bele ebbe?) Rojtos táskát sosem láttam, nagyon kéne. Csíkoskát meg láttam csak alapozó!!! nyomos és koszos volt, hát mi ez már? :(ASOS

És természetesen nem hagyhatom ki a felsorolásból a kedvenc online boltomat sem. Az első 3 tétel jó pár napja bent van a bevásárlókosaramban, nagyon agyalok, hogy megéri-e vagy tényleg szükségem van-e rájuk. Leginkább a szoknya és a rojtos sál az ami szerelmetes, de elég határeset mindegyik, hát majd meglátjuk. A másik két dolog a táska és a kisebbik sál is nagy kedvenc, de nélkülük is tudok még élni, csak kérdés, hogy akarok-e, hehe :D Amúgy most érdemes szétnéznetek, hatalmas a leárazás, van ami igazán megéri. Persze nem ész nélkül, de szemezgessetek, ingyenes a posta, ha csak 1 dolog is tetszik ne féljetek a rendeléstől megbízhatóak és gyorsak. :)

INNEN

Nos itt tartunk most, ezekben az üzletekben tettem már pár kört, és szerintem még fogok is, kiváncsi leszek mit fogok tapasztalni, vagy mit fogok találni. 

Nektek milyen tapasztalataitok vannak leárazás ügyileg?

Extra rémtörténetek is érdekelnek, szeretek csámcsogni :) :)

18 megjegyzés:

 1. Ú, pont ma szereztem be egy Asos-karkötőhöz hasonlót a C&A-ból - természetesen neon-kivitelben :)
  Alapozó foltos felsőkkel sajnos én is jópárszor találkoztam már, pedig hivatalosan ki kell fizetni a tisztítás költségét, ami minimum 500 forint. De ezt szó szerint lesz.rják a kiscsajok, mert rohannak tovább a barinőkkel frappézni, ejj...
  Cipőket nem vagyok hajlandó leárazás idején akár csak szemügyre venni, mert már a Zara-ban is futottam bele nemegyszer borzalmasan összehányt kupacokba. Az ember lányának még a kedve is elmegy ilyenkor :(
  Azt az aztékmintás rojtos kendőt muszáj volt betenni a képek közé? Azóta is rajta agyalok... :D
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg le voltak hányva a cipők??? De gáz.... Legalább letakaríthatták volna... :-/ (:))

   Törlés
  2. Ezekben az Inditex üzletekben sokszor van ez a kupleráj, már eleve úgy megyek be, hogy basszus mi lesz itt...
   Rojti kendő még így is kicsit necces árú, én még agyalok, te mire jutottál? :)
   Puszka

   Törlés
  3. Ma elkövettem egy "kicsike" merényletet a bankkártyám ellen, így a következő havi költségvetésre csúszott át a kendőcske hjajj! :( (Mindig

   Törlés
  4. így kezdődik, hogy majd következő hónapban :D

   Törlés
  5. Basszus 2 hét telt el fizu óta, de én is már a "majd következő hónapban"-nál tartok :D :D Tiszta szégyen :D

   Törlés
 2. Az a Bershka fehér szoknya... nos. Veszel egy fehér minit 2000 Ft-ért, meg magadra csavarod a függönyt, és kész! :DDDDDDD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem Verus, nem olyan :DD
   Amúgy bementem, megnéztem, rossz az anyaga és koszos is volt :( ottmaradt :(

   Törlés
 3. ez érdekes, hogy inkább S-es és XS-es ruhába botlasz, nekem ez a méretem és én meg ezekből találok inkább ritkábban. :D

  VálaszTörlés
 4. Két hétig nem voltam itthon, értsd úgy, hogy semmit sem vásároltam magamnak :DD, úgyhogy már eléggé beindultam a leárazásokra, holnap délután a nyakamba veszek egy-két boltot! *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Addig is "spóroltál" vegyük úgy :D
   Majd muti miket vettél, én most leállok, már túl sok volt a jóból, nehéz visszafogni magam :D

   Törlés
 5. Én láttam azt a Bershkás felsőt, csak pink alapon volt a hímzés, és szerintem úgy nem volt olyan szép, elvette a hatását. :( Egyébként Westend. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. jajj és a szoknyából is volt! :D

   Törlés
  2. Köszike, de ari vagy, hogy írtál :)
   A szoknyát én is láttam, de koszos is volt, meg minőségre sem volt egy nagy eresztés. De a felsőt még vadászom ;)

   Törlés
 6. érdekes nekem is inkább az a tapasztalatom hogy az xs-es és s-es darabokat kapkodják el legelőször, nekem legalábbis ez a méretem és már a leárazások elején mindig úgy kell rájuk vadászni :/ Az alapozó foltoktól meg én konkrétan agyf*szt kapok, annyira undorító, számtalanszor volt már hogy ezért nem vettem meg egy felsőt annak ellenére hogy le volt árazva, utolsó darab volt a méretemben, régóta nézegettem...és alapozós volt, ezért nem vettem meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ma is kb. 20 S és XS-es dolgot láttam a leárzaásokon, L és M alig volt szóval HOVA JÁRTOK LÁNYOK? :D :D
   Alapozó ugyanez, undi és lelombozó :(

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!