2013. február 19., kedd

Körömnapló - essie Blue Rhapsody
Ezt a körömlakkot körülbelül 2-3 hónapja szeretném Nektek megmutatni, de valahogy sosem került rá sor. Még az előző nyereményjáték környékén lett volna esedékes, amikor a kollekció egy másik darabja várta új 'gazdáját' de őszinte leszek: olyan sok körömlakk újdonság került hozzám, hogy azóta ez a második alkalom, hogy a körmeimet ebbe a színbe burkoltam. Időben észbe is kaptam, és a fények is adottak voltak, hogy élethűen meg tudjam mutatni a színét; így jött el most az ő ideje.

Az essie Mirror Metallics kollekciója hatalmas szenzáció volt 2012-ben (legalábbis Nekem aki nem szokott hozzá az efféle körömlakk finishekhez) nagyon-nagyon tetszettek és alig vártam, hogy az enyém legyen ez a kis csoda. Rajta kívül még a Penny Talk volt álmaim netovábbja, de sajnos ő akkoriban sold out volt, hiányosságomat pedig azóta sem pótoltam. 


A körömlakknak számomra nagyon érdekes árnyalata van, nincs hozzá hasonló körömlakkom, nagyon szeretem, jó ránézni. Ez egy visszafogottabb kékes-ezüst-cián árnyalat, fémes felülettel. Nem is annyira fényes fémes, inkább kissé matthoz közeli, de én egy egész kis gyöngyház árnyalatot is felfedezni vélek benne, nagyon cseles, de gyönyörű. Tökéletes persze akkor lenne, ha tényleg tükörsima, és szinte fólia hatású lenne, de ez közel sem igaz rá, bár így is az egyik legszebb árnyalat amit valaha a körmeimre kentem.


Azért nyilvánítom ki ennyiszer, hogy "jaj de szép, jaj de jó árnyalat" mert a lelkem mélyén nem akarom őt bántani, de sajnos minél többször használom, annál többször érnek olyan hatások miatta amiért megdorgálnám, hogy "de hát hogy lehetsz ennyire szép, ha hibát-hibára halmozol, ejjnye már..."
Az első amit mostanában már kevésbé tolerálok, hogy eléggé csíkoz a kicsike. Ilyen finishű lakkoknál majdhogynem törvényszerű ez a jelenség, de egy hozzá hasonló kaliberűnél húzom azért a szám. Első rétegben is fed valamennyire, de a második réteg adja meg a végső, kiteljesedett árnyalatot. Amit észrevettem, hogy szinte koppanósra kell száradnia az első rétegnek ahhoz, hogy a második réteg ecsetvonása ne hagyjon nyomot az elsőben. Ez főleg a körömágynál figyelhető meg, pedig nem nyomom rá jobban az ecsetet, és mégis... Ettől eltekintve átlagosnak mondanám; az állaga kellemes; se nem folyós, se nem sűrű, könnyű vele dolgozni az ecsete is rendben van, bár elég aprócska mondjuk egy Catrice lakk ecsetéhez képest, de Nekem nem nehezítette meg a munkámat.


Van még egy hibája, amivel szintén tudok együtt élni (ez eleinte nem is volt észrevehető, mostanában jött elő ez a jelenség): nem annyira tartós mint amennyire én szeretném. Fedőlakkal 3 nagyon maximum 4 napig bírja, de Nálam fedőlakkal minden tovább szokta bírni így picit csalódott vagyok. Iránta táplált érzelmeimen mit sem változtat ez, hiszen nagyon akartam Őt, és nagyon örülök, hogy az enyém, de vannak bennem tüskék Vele kapcsolatban. Ezért is nem vadásztam még le a Penny Talk árnyalatot, félek, hogy elkeserítő lenne.Van már tapasztalatotok ezzel a körömlakkal kapcsolatban? Nekem ez az első Essie lakkom (bár most pont úton van egy másik árnyalat) szóval remélem csak erre a formulára jellemző, hogy kevésbé tartós.

24 megjegyzés:

 1. Ez valami csodaszép :) Még sosem volt essie lakkom, így még nincs tapasztalatom "velük".

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, remélem csak ez a formula ilyen, majd kiderül ha ideér a másik :)

   Törlés
 2. Mesés ez a szín! És nagyon szép a körmöd és a körömágyad is! :)

  VálaszTörlés
 3. Nincs még Essie lakkom, de majd lesz egyszer. :) Szép egyébként, bár engem annyira nem vonz a metál finis, és kár, hogy ilyen kis problémák vannak vele. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem a másikkal nem lesz amit várok. Az nem metálos hanem krémes, olyan hagyományos. Na nem tudom mi ennek a tökéletes megnevezése de érted :)

   Törlés
 4. Válaszok
  1. Köszike :) Erzsi a Penny Talk, hogy szuperál? Annak is vannak ilyen problémái? :3

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!