2013. február 22., péntek

Betekintő: KRANZ&ZEIGLER - Story ékszer kollekció

Ma egy számomra kedves ékszermárkáról és az új kollekciójukról szeretnék Nektek egy kis ízelítőt adni. Pár hete a Thomas Sabo posztot szerettétek, gondoltam ez is kedves lesz nektek, mert a koncepciójuk nagyon hasonló. Már megtaláljátok az üzletekben ezeket a kicsikéket, sőt az is lehet, hogy van aki már szemügyre is vette őket?A KRANZ & ZIEGLER márkáról pár szóban annyit mondanék el (bár ez elég száraz elmélet, gondolom senki nem vágyik kiselőadásra és a számba adott reklámszövegre így rövidre fogom...) hogy a cég nagy múltú szaktudással rendelkezik és kizárólag nemes anyagokkal dolgoznak. Ebből indultak ki a kezdetekkor, 2003-ban a márka alapítói, az ékszertervező Mads Ziegler és Martin Kranz. A KRANZ & ZIEGLER egyike a legjobban megalapozott márkáknak Dániában. A vásárlók imádják a márka szellemiségét, ami ma már számos piacon képviselteti magát - beleértve az Egyesült Királyságot, Németországot, Lengyelországot, Franciaországot és már Magyarországot is. Hazánkban számos helyen megtalálhatóak: Budapesten, Pécsett, Szombathelyen, Kecskeméten, Szegeden és Győrött is. A főbb vonaluk a STORY ékszermárka ami 2009-ben alakult. Addig mágneses kapoccsal ellátott bőrkarkötők alkották a márka gerincét. Mads Ziegler dizájner ezt még kifinomultabb és elegánsabb megjelenésűvé fejlesztette tovább, ez lett a STORY.
Egyedi és divatos ékszereket készítenek, és tulajdonképpen szerintem pont ebben rejlik a sikerük titka. Manapság szerintem a legdivatosabb dolog az egyediség. Ezek az ékszerek (csakúgy mint a TS) megadják Nekünk azt a lehetőséget, hogy olyan karkötőnk, vagy nyakláncunk legyen amilyet csak szeretnénk. Alapanyagokból személyre szabhatjuk őket, kedvünkre válogathatunk köztük. A kínálatuk hatalmas, el lehet veszni az apróságok között, engem totálisan beszippantott. Most ezt szeretném Nektek megmutatni. Ezek az én kedvenceim a sok-sok csoda közül. 

Karkötő alapok

Charmok
Rengeteg féle és fajta charm közül választhatunk; mondhatnám eléggé sablonosan, hogy határ a csillagos ég, de jelen esetben ez most tényleg így van. Amit nagyon fontosnak tartok megjegyezni, mielőtt megmutatom Nektek a kedvenceimet, hogy minden charm három színben kapható, ebben a háromban itt ahogy a pillangókon is láthatjátok. Tehát amiket a továbbiakban láttok, lehet, hogy csak arany színben mutatom épp, de elérhető a másik kettőben is!

Legelőször az összekötő kis karikákat, gyöngyöket válogattam ki, ezekből is a kedvenceimet. Sokszor fogjátok ezt olvasni, hogy így kedvenc meg úgy kedvenc, de tényleg így van. A poszt összerakása a szokásosnál is több időt emésztett fel; lévén, hogy annyi de annyi csodát kínálnak, abból kiválogatni a számomra legkedvesebbeket nagyon nehéz volt. Ezek tehát az összekötő elemek. Később látni fogjátok mi célt szolgálnak; igazából nem fityegnek mint a charm-ok, egyszerűen csak rá kell őket húzni a karkötő alapokra. Önmagukban is nagyon díszesek, nem is feltétlenül szükséges melléjük még medálkákat is pakolni.


Na és most már tényleg jöjjenek a medálok. Ezek szerintem a legszebbek közül is a legszebbek, illetve némelyik még vicces is! Nagyon személyes kis karkötőket vagy nyakláncokat tudunk összerakosgatni, ha végigrágjuk magunkat a medálrengetegen.


Kollekció (karkötő alap + charmok)
Összegyűjtöttem pár inspirációs képet is a kollekcióból, hogy nézhetne ki összeválogatva egy komplett karkötő.Kedvenc összeállításom a mintakollekcióból


Ezt raknám még össze magamnak; nemsokára Trónok harca premier, kicsit várom csak :D Mivel nem jöttem rá, hogy ez róka vagy farkas: kineveztem farkasnak (belefér) a sárkány meg legyen a sárkány babák jelképe, és voilá, egy sorozatfüggő tökéletes példánya :) Lehetne még cifrázni összekötő elemekkel, koronával esetleg, vagy piros szívvel, de én szeretem ha valami egyszerű, meg jobban is passzol a sorozathoz ennek az egyszerűsége.Nyaklánc alapok
És természetesen a karkötők mellett nyaklánc alapot is biztosítanak Nekünk, ha inkább ezekre vágynánk.


Ahogy néztem, van webshopjuk is ahol rendelhetőek ezek a gyönyörűségek, bár én biztos inkább személyesen tapogatnám meg őket, és csak azután döntenék, de a lehetőség adott, ITT. Az áruk sajnos nem hétköznapi, ez nyilvánvalóan a felhasznált alapanyagok minőségétől és az egyedi tervezéstől is függ. Magasabb mint a Thomas Sabo medáloké, de átlagban közel azonos.

Hogy tetszik a kollekció? Van már tapasztalatotok Velük? Illetve a bónuszkérdés: mi az az összeg, amit hajlandóak vagytok kifizetni egy ékszerért és hol van az a határ amikor már felszisszentek, hogy ezt talán mégse.

9 megjegyzés:

 1. Atyaég!!!!!Választani sem tudnék!!!Na jó, mégis, a csak margarétás annyira megfogott!Gyönyörűűűűűű :$

  VálaszTörlés
 2. Még mindig a pacihal a fav, de jók ezek mind egytől egyig. Van nekem is ilyen kis charmos fonott karkötőm, ebayről, 500-ért. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ebay persze megoldás mindenre Nálam is, de ezek csodálatosabbak :)

   Törlés
  2. Így van, bár nekem a TS jobban tetszik. :$

   Törlés
 3. Jajj megőrülök az ilyen kis gyűjthető-variálható mütyürökért :)!!!!!!

  VálaszTörlés
 4. A nyakláncos megoldás nagyon tetszik, ott is a második, fekete-arany gömböcskék! *.*

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!