2012. december 26., szerda

Körömnapló - Bronzos szivacsos, átmenetes manikűr (step by step)Borzasztó régóta nem volt körömnapló szóval most ezzel jövök, épp' itt van ugye az ideje. Szivacsos technikával készítettem el, egy viszonylat visszafogott manikűrt. Én most egy nude alapra választottam két bronzos árnyalatú körömlakkot, ezekkel nyomdáztam a körmeimre, de természetesen ezt meg lehet változtatni  ha Ti máshogy gondoljátok, a kombinációk száma végtelen. Szerintem nagyon egyszerű, de most a könnyebb eligazodás érdekében készítettem egy kis útmutatót, így talán könnyebb, ha esetleg kedvet kaptatok hozzá. Nézzük!


Hozzávalók:
- alaplakk
- 1 tetszőleges szín sötétebb és világosabb árnyalata
- szivacs (ez lehet mosogató szivacs is, én most egy régi fürdőszivacsunkat áldoztam be)


1.) Alapként a már megszokott Rimmel francia manikűrhöz való körömlakkomat használtam, csakúgy mint ITT, hiszen egy vizes hatású, átlátszó, de mégis leheletnyi kis fedésre volt szükségem. 
2.) Ezután vettem elő a világosabb árnyalatot (most a CATRICE 910 Oh my Goldness árnyalatát választottam) és egy kicsit ebből, egy előkészített vastagabb papírlapra helyeztem
3.) - 4.) A következő lépés nagyon egyszerű, csak bele kell mártanunk a szivacsot a körömlakkba és amennyit felvesz azt óvatosan rányomogatni a körmünkre. 
5.) Ezután a sötétebb színnel (CATRICE 460 In The Bronx) is megtesszük ugyanezt, annyi különbséggel, hogy most csak a körmeink végére visszük fel a lakkot, oda nyomogatjuk, hogy látható legyen az átmenet.
6.) Ha picit megdermedt a körömlakkunk, kenjünk rá egy réteg átlátszó fedőlakkot és kész is van a műremek. ;)
Láthatjátok, szép fóliás hatást értem el ezzel a technikával, nagyon szerettem viselni. 

Ti próbáltátok már ezt a technikát? Valami tipp, trükk más variációra? :)

8 megjegyzés:

 1. Én sminkszivacsot szoktam használni, sűrűbb, mint a mosogató szivacs és társai, így szebb is lesz tőle az átmenet.
  Szép színeket válogattál össze. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokan azt használnak hozzá, de én fóliásra akartam, nem csak sima átmenetesre. Ezzel a technikával pedig pont ezt értem el, így lett itt-ott hiányos, pont ahogy szerettem volna ;)

   Törlés
 2. Nekem is nagyon tetszik. És nagyon szépek a színek. :) Ilyen lakk még hiányzik az életemből. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretem őket nagyon, mert önmagukban is nagyon szépek. Szerezz be ilyet/hasonlót gyorsan ;)

   Törlés
 3. Pont azon gondolkoztam, mit kezdjek az oh my goldness-el :) feketével fogom kipróbálni. én is mosogatószivacsozok, de egyből a szivacsra kenem a lakkot jó sűrűn :) bár nekem ez a fólia-hatás most direkt tetszik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha szivacsra kened egyből az nem szívja be a lakkot mielőtt felnyomogatnád a körmökre? Nekem ez a fixa ideám, úgy féltem tőle :)

   Törlés
 4. Nagyon tetszik a két Catrice lakk, jól összehoztad őket! : )

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!