2012. december 16., vasárnap

TAG #9 - Karácsony


Ma egy karácsonyi hangulatú tag-et hoztam Nektek. Biztosan láttátok már sok bloggerinánál, de gondoltam én tartogatom még egy kicsit és megvárom a karácsonyi hangulatot. Kint esik az eső, hó sehol, hangulat még annál kevésbé, de hátha majd ez meghozza.
Remélem szeretni fogjátok, Nekem néhány kérdésnél jó volt kicsit nosztalgiázni...1. Mi a kedvenc téli körömlakkod?
Ilyenkor szinte csak sötét körömlakkokat használok, nagyon szeretem őket. Számomra valahogy minden évszaknak megvan a maga színvilága, és a tél a "durvulás" időszaka. A két jobb szélső lakkról volt körömnapló is ;)2. Mi a kedvenc téli szájra való terméked?
Nagyon sokfélét próbáltam, de ami minden körülmények között bevált, a klasszikus kék tégelyes kis Nivea krém. Egy picit kényelmetlen, hogy bele kell nyúlkálnom, de a hatása szuper, szóval túlélem ezt az apró negatívumot.


3. Milyen ruhadarabo(ka)t viselsz a leggyakrabban télen?
Igazából semmi izgalmas, kényelmes legyen és meleg, ez a lényeg ilyenkor. Szeretem a puha, kötött dolgokat, legjobban a pulóvereket. 4. Mi a kedvenc téli kiegészítőd?
Nincs kedvencem akárhogy is töröm a fejem. Illetve hát sál-sapka-kesztyű mindig van Nálam, ha nem is mind rajtam. Ennyi.

5. Mi a kedvenc téli illatod?
Égetett cukor, csokoládé és vanília illat az amit ilyenkor imádok, meg talán a szegfűszeg, narancs illattal. Ja meg a sülő sütiszag, nyámiii.


6. Mi a kedvenc téli italod?
Télen szeretek az utcán kávét iszogatni. Nem tudom mi van Velem ilyenkor, de rákapok a forró itókákra. Főleg Starbucks és Costa jön szóba, mert útközben ezek könnyen elérhetőek, és imádom a karácsonyi specialitásokat. Mostanában leginkább a Starbucks mentolos kávéját (Peppermint Mocha) szeretem illetve a Costa fekete-erdős forró csokija nagy kedvencem. Előbbi az itallapon sincs fent, csak külön kell kérni, nem promózzák, próbáljátok ki egyszer ;)


7. Mi az örök kedvenc karácsonyi filmed?
Örök kedvencem amíg élek a Reszkessetek betörők 1-2 része, ezt minden évben megnézem, van amikor tv-ben, van amikor dvd-n, nem létezik enélkül Karácsony soha. Másik nagy kedvencem az Igazából szerelem, becsúszik ez is az ünnepek alatt. Meg igazából nem ünnepi tudom jól, de a Harry Potter összes részével vagy a Bridget Jones filmekkel is le lehet kötni.


8. Mi a kedvenc karácsonyi számod?
Tudom ilyenkor mindenki csodálatos klasszikusokat ír, meg Michael Bublé dalait (amitől én már kikészültem, kicsit sok volt) de jópár éve már ez a szám a legnagyobb kedvencem. Kicsit gyermeteg, nagyon retro, de imádom, és nem tudom miért de a klasszikus Kis Hercegnő című filmet idézi fel számomra, amit gyerekként láttam és azóta sem, de nagyon szerettem.  

Gayla Peevey - I want a hippopotamus for Christmas9. Mi a kedvenc téli ételed/nyalánkságod?
Nagymamám töltött káposztája verhetetlen, ez az ő reszortja, senki nem csinálja jobban, csak az övé tökéletes. De igazából ennyi, nincs kifejezetten kedvencem. Az ünnepeket általában Nála töltjük, így minden amit főz a kedvencem. Ott nem igazán válogatok :)

10. Mi a kedvenc karácsonyi dekorációd idén?
Nem vagyok nagy égősoros, valahogy sosem volt nagy szokás Nálunk. Inkább illatgyertyás vagyok, abból sok van a lakásban ilyenkor.


11. Mi áll a karácsonyi kívánságlistád élén?
Nem nagyon vágyom semmire. Elkészítettem ugyan a kívánságlistámat, ITT tudjátok megnézni ha lemaradtatok, de mindegyik nélkül tudok élni. Semmire nem vágyom most eszeveszetten. Vagy ha vágyom is, az pénzért nem vehető meg, meg titkos is. ;)


12. Mit tervezel idén karácsonyra?
Nem tervezek nagyon semmit; szokásos Karácsonyi ünneplés lesz; nagyokat eszünk, sétálunk, beszélgetünk, és pihenünk.

+1 Mi az a családi hagyomány, ami szerintetek eltér a szokásostól?
Régebben mind lementünk vidékre a Nagymamához, ott ünnepelt a család. Kiskoromban Karácsony napján a Nagypapámra voltam bízva és egész nap kint játszottunk a hóban (érdekes akkoriban mindig volt hó az ünnepek alatt), szánkóztunk és hóembert építettünk, meg hóangyalkakákat csináltam. Addig nem mehettünk haza amíg legalább 3 angyalkát össze nem számoltam a levegőben. Nagypapám szólt, hogy ott száll, én odanéztem, de persze mindig "elszálltak" addigra, így bíztam benne, hogy látta, megvolt a három tehát mehetünk haza. Nagyobbacska voltam mikor elárulták, hogy ilyenkor zajlott a fa díszítése, lakás feldíszítése. Nem tudom ezt szokás-e másnál, de a Karácsonyi vacsora után valaki mindig csengettyűzik, és csak akkor mehetünk be a szobába, ahol a fa van, az ajándékokkal. Persze mostanában én díszítem a fát, így annyira a látvány nem meglepi, de sosem hagyják ki, hogy kiosonnak "mosdóba" és cseng a csengettyű az előszobából, és eltorzult nyivákolós hangon (mint mikor valami kölyök állatka van a szobában és azt akarják becézgetni) valaki mindig rákezd, hogy "jaaaaj itt van a Jézuskaaaa" őrület van ilyenkor :D Ami még szokás Nálunk, mivel Nagymamám vallásos, hogy mindig a szobába belépve Karácsonyi dalokat éneklünk, és meggyújtunk pár csillagszórót, illetve pár gyertyát azokért akik már nincsenek Velünk, az ajándékok kibontása előtt.

4 megjegyzés:

  1. A csengettyűzés és nyivákolás nálunk is szokás! :D Jót nevettem, mikor olvastam, hogy nem csak nálunk van ilyen. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kedves szokásaitok vannak. :)

    VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!