2012. december 7., péntek

"Glamour - H&M 25%-os Shoppingparti"

Ahogy a blog Facebook oldalán már ígértem, a mai PP mellé hozok Nektek egy kis beszámolót a tegnap este lezajlott H&M -25%-os vásárlásról, ami a Glamour Magazin szervezésében került megrendezésre. Aki olvas, annak nem olyan nagy titok, hogy kedvelem a márkát, így ez a kis kedvezmény örömteli volt, hiszen más ilyen újságok által szervezett "napok" alkalmával ők sosem partnerek, de decemberben mindig várható egy ilyen nap, és így volt ez most is. Aki követi az Instagram csatornám, az láthatta már ezt a beköszönő képet itt ni, hiszen a sorban állva még posztolni is volt időm. Kemény 35 perc várakozás után végre fizethettem/távozhattam, és csak azért írom ezt ilyen nyugodt hangvételben, mert abszolút fel voltam erre készülve. Mégis aki nem volt ott, vagy csak szeretne rácsodálkozni, annak ez egy jó felület, hogy lássa vásárlói szemszögből az egész mizériát. Olvastam egyébként ma már itt-ott hideget és meleget az eseményről, és érdekes, mert volt amit én is észrevettem, és volt olyan is ami Nekem, mint hibaforrás fel sem tűnt...


Tehát nekiindultunk este az egyik barátnőmmel. Célirányosan, hiszen már tudtuk mit szeretnénk vásárolni. Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, nem a hivatalos kedvezményes kasszanyitás időpontjára érkeztünk, hanem már jóval előbb, és nem is a "nagy" H&M-ben kezdtünk ahol "nagy buli volt várható" hanem a kisebbet céloztuk meg a Váci utcában. Bár tévesen sok mindenkit úgy tájékoztattak csak a Vörösmarty téren lesz a kedvezmény érvényesíthető, a rutinosabbak tudták, hogy ez nem így van, így szellősen tudtunk mozogni és válogatni, de az emberek azért ott is egyre csak gyülekeztek. Amint beléptünk rögtön odajött hozzánk néhány ott dolgozó lány, hogy tudjuk-e hogy kedvezmény is, meg Glamour is? Még körülbelül négyen jöttek oda, hogy tájékoztassanak; szegényeknek biztos a lelkükre volt kötve, ez a dolguk, bár egy idő után kissé zavaró lett, hogy a hangosbemondón is bemondták vagy tucatszor, és személyesen is hajtották az embereket, de legalább az is értesült erről, aki csak úgy betévedt, mert ilyen is volt.

Teljesen egyszerű basic dolgokért szaladtunk be amúgy, mivel én szeretek rétegesen öltözködni, hideg időben meg főleg, mindig Náluk szerzem be az ujjatlan felsőimet. Az volt a terv, hogy jó pár színt beszerzek ezekből a pamut trikókból. A gond csak annyi volt, hogy készlethiányos volt sok minden, illetve mérethiányos is. Pillanatok alatt végeztünk amúgy, 1 kék trikót és egy csíkos oversize pulcsit sikerül beszereznem 25% kedvezménnyel, nagyon örültem neki, ám itt jött a nagy kérdés: átmenjünk-e a nagy üzletbe, vagy hagyjuk az egészet a fenébe. 


Mivel úgy voltunk vele, hogy egyenlőre még frissek vagyunk, és még türelmünk is maradt bementünk. Na hát hol is kezdjem... Én találtam még 2 trikót, egy fehéret és egy bézs árnyalatút, ezzel le is voltam tudva, de a barátnőm már nem volt ilyen szerencsés. Ő már nem talált méretet, ez pedig igen bosszantó volt, hiszen még csak kb. 20-25 perccel voltunk a kasszanyitás után, és mondom: olyan egyszerű dolgot kerestünk ami nem létezik, hogy ennyire hiánycikk. 


A tömeg akkorra már elég nagyra duzzadt, a felső szintre fel sem mentünk. Még picit nézelődtünk, hogy hátha van valami nagyon extra dolog amit nem lehet otthagyni, és volt is pár, de egyrészt kedvünk sem volt próbálgatni ekkora tömegben, hiszen a próbafülke előtt is igen nagyra duzzadt már a sor, másrészt ami már tetszett a mostani kollekcióból, azt már jóval az akciók előtt megvásároltam, szóval beálltunk a kasszához, a sorba... hát gyerekek!

Én még ilyen hosszú, tekergőzős sort egyetlen egy boltban sem láttam, pedig nagy mestere vagyok a vásárlásnak is, illetve a leárazásoknak is. A sor maga nem is egyenes volt, hanem megfordult és kanyargott, annyian álltunk, aki be akart állni először csak a szemével kereste a végét. Direkt megnéztem mennyi az idő, így mondom, hogy 35 perc körüli időt futottunk, ami végül is nem olyan nagyon sok, de ijesztő volt kissé. Ez alatt az idő alatt azért elég sok mindenre volt idő, hogy megfigyeljünk dolgokat, embereket, rendezést, szervezést, ilyesmit.

Pozitívumok
 • Az eladó személyzet tájékozott volt, és mindenben igyekeztek a vásárlók segítségére lenni,

 • Külön biztonsági őröket alkalmaztak, akik udvariasan és türelmesen koordináltak minket, például az éppen megürülő kasszáknál is ők segítettek, igyekeztek ezzel is fenntartani a rendet

 • Viszonylag logikusan volt berendezve az üzlet, minden szépen a helyén, és ahol kisebb káosz alakult ki, azonnal volt a személyzetből valaki, aki már ugrott is, és rendszerezett/hajtogatott

 • A leárazott termékek is az akció részei voltak!! és nem tettek különbséget mint sok bolt szokása. Így szereztem be ezt a zakót is, ami 8990 Ft helyett került 4000 Ft-ba, mínusz 25% szóval bűnöztem is, de jól is gazdálkodtam :)


Negatívumok
 • Borzasztóan, iszonyatosan hangos volt a zene. Fent az emeleten volt egy DJ, aki szemlátomást szuperül érezte magát, táncikált meg miegymás, és a zene sem volt rossz, még én is topogtam kicsit a sorban állva :) de egyrészt ettől nem fogok többet vásárolni, másrészt ahogy közeledtünk a kasszához, volt egy pont ahol a hangfal mellett álltunk hosszú perceken keresztül. Még mindig fáj...

 • Volt pezsgő és mintha hallottam volna üdvözlőfalatkákról is, de mi ezekkel nem találkoztunk. Nem baj, nem szeretem a pezsgőt. Azt gondolom ez egy nagyon kedves gesztus, hogy ezzel is szerették volna meglepni a vendégeket, de egy csomó helyen láttam itt-ott lepakolt üres poharakat. Nem tudom üveg volt-e avagy műanyag, de nem esztétikus látvány, a baleset veszélyességről ne is beszéljük. Az már más kérdés, kinek a feladata ezeket pakolászni... Te iszod, Te viszed vissza, vagy Ők szedik össze?
 • Olvastam olyan véleményt, hogy nem voltak szezonális dolgok (meleg kabát, meleg nadrág) én ebből nem sokat vettem észre, hiszen nem is ezeket kerestem.
 • Azt is hallottam fél füllel, hogy volt egy kis informatikai gebasz a kasszánál, ezért ment lassan a sor. Nem tudom így volt-e, de tény: ha beállsz egy sorba ahol vannak előtted kb. hatvanan mit csodálkozol, hogy lassú?
 • És végül néhány kis hibácska, ami persze már csak szőrszálhasogatás, meg az én dilim :)

  - a Cosmopolitanba és más magazinokba rejtett 1500 Ft-os kis kupont nem lehetett felhasználni. Nyilván logikus, hogy ennyit azért ők sem engedhetnek meg maguknak, de mekkora öröm lett volna még ez is. 

  - Ha bővítenék (csak egy kicsikét) az üzletlistát, és nem csak ezen az egy szent helyen lehetne kedvezményesen vásárolni, talán nem tolulna fel Budapest összes spórolós némbere -25% miatt és kisimultan szórhatnánk a pénzt. Ugye...

Lényegében én elkönyveltem ezt az estét egy jó kis programnak, bár mondom, én erre fel voltam készülve. Azt hiszem tavaly még tikkelt a szemem az idegtől, most tudtam mire számítsak, és így nem is volt már gond az a hihetetlenül sok ember akik -25% miatt ennyire bepörögnek. 


Mit gondoltok erről a programról? Volt valamelyikőtök tegnap? Zsákmány, vélemény? :)

8 megjegyzés:

 1. Ok. Verus fonofób szóval a hangos zene nekem kínzás.
  Verus demofób is, a sok embertől beájultam volna.
  Verus még klausztrofób is, a sok ember azt is előhozta volna.
  Konklúzió: ez nem Verusnak való. :D

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok a türelmedhez, én az ilyen eseményeket messziről kerülöm. Őszintén szólva 25% kedvezmény egy szép gesztus, de nem megyek a falnak tőle, hiszen kb. az ÁFA összege. A kedvezmény legyen 40% vagy több és télen ne a nyári pólók legyenek leakciózva.

  El sem tudom képzelni, hogy mekkora próbatétel lehet ez az ott dolgozóknak, hogy mindenkit kedvesen, udvariasan kiszolgáljanak ebben a hatalmas tumultusban is.

  Tavaly karácsonykor direkt rászántam egy egész napot és felmentem az Arénába ruhákat és ajándékokat vadászni, de akkora tömeg volt egy szimpla csütörtöki napon, hogy délután négykor már legszívesebben az űrbe lőttem volna ki magam. Fájat a talpam, fáradt és kedvetlen voltam és ez tipikusan vásárlásgyilkos.

  Régebben még voltak napok, amikor felkerekedtem és imádtam mindent bejárni, de úgy tűnik, ahogy öregszem ez az érzés egyre kevésbé kerít hatalmába.

  Nem szeretek könyökölni egy akciós pólóért, zavar, ha a nagy melegben,felmálházva fél órát kell várni a kasszánál. Megértem az okokat, csak éppen nem szeretem.

  A hangos zene nem tudom milyen hatással van az ott dolgozókra, de szerintem mindenki agyilag zokni lesz 1 ilyen nap végén.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, valójában tavaly én is borzasztóan ideges voltam ettől, mert tényleg hihetetlen, hogy 25% mennyire bepörget mindenkit. Amit írsz, hogy dolgozói szemszögből ez milyen lehet abszolút megfigyelhető és átérezhető volt, látszott rajtuk, hogy azért szívesebben lennének máshol. Mert az még hagyján, hogy az alatt a 3-4 óra alatt, de előtte is nyilván nagyon sok munkájuk van ezzel. Ünnepek előtt figyelhető meg amúgy legjobban a tömegnyomor, mintha muszáj lenne vásárolni, vagy én nem tudom. Westendbe például soha nem megyek kifejezetten vásárolgatni, ott van a legundorítóbb tömeg.

   Törlés
 3. 13 kiköltöztem Budapestről én, akit azelőtt hatökrös szekérrel sem lehetett volna elvontatni a belvárosi forgatagból. Ott születtem, jártam oviba, suliba, el sem tudtam képzelni máshol az életemet. Aztán mégis. :-) Már egyenesen irtózom a tömegtől, szerintem enyhe pánikrohamaim is vannak, ha netán bekerülök egy tömegnyomor rendezvénybe, plázába. A hangos zenéről mindig az jut eszembe, hogy direkt azért üvöltetik, hogy minél előbb távozzon az üzletből, aki bejön ! :-)
  Nincs az az akció, amiért én részt vennék egy ilyenen, legalábbis tudatosan nem.
  Ha valamit akarok Glamour napokon, akkor inkább kiveszek péntekre szabadságot, és elintézem a délelőtti órákban, utána bezárkózom a lakásba.
  Szóval Netti, köszönjük a beszámolót, így minden kényelmetlenség nélkül megtudhattuk, milyen egy ilyen bevásárló-nap.
  Puszi - Marcsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Marcsi, általában én is szabin vagyok az ilyen "napokon" ezt most kifejezetten este volt sajnos, így jött ki. A tömegben szintén enyhe pánikrohamaim vannak, borzasztó emberundorom van ilyenkor, szégyellem magam: de utálom az embereket és azt a fajta csorda szellemet amit ilyenkor produkálnak. De hát fel kell rá készülni agyban és akkor könnyebb picit ;) Puszii

   Törlés
 4. Úgy értettem, hogy 13 éve... bocsi
  Marcsi

  VálaszTörlés
 5. És ami a legfontosabb: tegnap a Duna Plazaban láttam a fenti zakódat, "élőben" még szebb, mint a képen.
  Puszi

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!