2012. november 16., péntek

Barangolás a városban - Villa Bagatelle

A teljes poszt megírás után, ahogy most írom az előszót jövök rá, hogy eszeveszett tempóban kellene ellátogatnom a helyre, amit most fogok megmutatni, és azonnal fel kellene tankolnom édes kicsi macaronokból, mert a nosztalgiázás közepette, csak még jobban visszavágyom. Elöljáróban annyit mondanék csak, hogy nagyon különleges kis helyről lesz szó! Érdemes minden évszakban ellátogatni hozzájuk, vagy be-be ugrani ha arra jártok. Nekem attól különlegesebb, hogy csak kicsi adagokat kapok belőle, ritkábban jutunk el hozzájuk, de így még jobban tudom értékelni a helyet, és a varázslatot. Ja és aki még nem járt Náluk, de macaron mániás annak súgom, hogy Budapesten (szerintem) itt és a Sarki Fűszeresnél kapni a legeslegfnomabbmegagiga macaronokat.

Egy kis élménybeszámoló következik, és sok-sok kép (mondhatni életképek) Tőlem, Nektek, Rólunk, szeretettel ;)
A hely neve Villa Bagatelle. Mi először tavaly télen jártunk Náluk, egy mélabús hideg héten döntöttük el a barátnőimmel, hogy na, mi akkor most hétvégén elmegyünk ide villásreggelizni. Aznap volt szerintem abban az évben, azon a télen a legesleghidegebb nap, és amíg kint vacogtunk arra gondoltunk többször is: ér ez a hely egyáltalán annyit, hogy szombat délelőtt a meleg takaró alól kimásszunk? Ért! Óóó de mennyire hogy ért! Miközben sétáltunk a kis villa felé elkezdett hatalmas szemekben szállingózni a hó is, így még varázslatosabb látványban volt részünk. Csodás kis hely, már kívülről is, és belülről ha lehet ezt mondani még jobban elvarázsolódtunk. Nyilván az azonnal megkapott forró Latte sem volt elhanyagolható szempont ebben az örömmámorban, de tényleg nagyon megszerettük a helyet.

Jöjjön most néhány kedvcsináló kép a hivalalos honlapjukról, és Facebook oldalukról.

 

A különlegessége a helynek, hogy három részre "osztható": van egy café/étterem része, üzemel egy pékség is az előtérben és fent az emelet; lényegében egy lakberendezési kiegészítőket árusító üzlet.
A pékségben kézműves jellegű finomságok készülnek, a termékek pedig kizárólag természetes alapanyagokból, mesterséges adalékok és színezőanyagok nélkül formálódnak. Én ennek örülök, nem zavaró számomra az sem, ha valami nem ennyire bio, de jó ha megemlítem, lehet hogy valaki pont ezt értékeli, pont emiatt látogatna el.

A café és étterem részen van külön bisztró menü, amit Segal Viktor „sztár” (nem szeretem ezt a szót) szakács álmodott meg. És persze van külön étlap azoknak, akik reggelizni vagy villásreggelizni térnek be, mint ahogy mi is szoktunk. Nem feltétlenül a most aztán jól bekajálok érzés miatt járunk amúgy sem az ilyen különlegesebb kis helyekre, hanem a hangulata és a bája miatt. Persze azért csuda finom dolgokat lehet itt megkóstolni, a képeken ezt meg is csodálhatjátok. (Előre is elnézést kérek, néhány minőségéért, telefonnal készültek, de a lényeget és a hangulatot abszolút átadják.:))

ború, hideg, hóesés

ott integet egy macaron menü :)A zöldséges omlettjük nagy kedvencem: fent is, lent is jó választásnak bizonyult.PÓZ! Összehúztam magam, na :)

Szintén pózolni akartam a fotósnak, de lekötöttek minket a hópelyhek a kesztyűmön

Nyuszmákok <3

Ez már nyár végén, a külső kertben, csak Niki hajszíne változott, az érzés nem :)

Hatalmas csésze szökőkút


Nyitva tartás:
Brótpékség:
hétfőtől péntekig 7-19 óráig, szombat-vasárnap 8-12 óráig
Café:
hétfőtől péntekig 8-19 óráig, szombat-vasárnap 9-18 óráig
Home Decoration Shop:
szerdától péntekig 10-19 óráig, szombaton 10-16 óráig (vasárnap, hétfőn
és kedden előzetes időpontegyeztetés alapján)

Címük:
1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

 
Ismeritek a helyet? Voltatok már? Meséljetek! Én meg megyek és szerzek valahonnan macaront, este meg összedobok egy zöldséges omlettet, mert menő reggelit vacsorázni :)6 megjegyzés:

 1. Úúúúh micsoda enni és inni valók *.* Gyönyörűek, és maga a hely is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon bájos hely, és lassan újra olyan idő lesz, hogy lehet ülni, és bámulni bentről a hóesést, valami fincsi itóka mellett :)

   Törlés
 2. Húúú Netti... ez valami mese !!! Lehet, hogy bekerülök a "nagyon hülye" kategóriába, de én még nem is hallottam erről a helyről. Köszönöm az infót, a képeket, mindenképpen meg fogjuk látogatni kiscsaládommal.
  Puszi: Marcsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Marcsi, örülök, hogy tetszik. Szerintem mindenképpen látogassatok el hozzájuk, nem fogjátok megbánni, a picit lánynak is biztosan tetszeni fog ;)Puszi

   Törlés
 3. Én sem hallottam még róla, bár nem csoda, sok jó dolog nem jut tovább a fővárosnál... és itt most inkább nem térek ki a felháborodásomra, hogy miért hiszik sokan hogy csak pestből áll az ország. Na mindegy, a hely mesés. : )
  És a hóesés... itt még semmi nem volt. Már nagyon várom az első havat. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát Ők még tényleg csak a fővárosban léteznek, de már terjeszkednek :D A Mom Park bevásárlóközpontban is nyílt egy kis falatozójuk nemrég. Mondjuk az sem Debrecen :( A hóesést már én is várom, csak a hideget nem XD

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!