2012. július 30., hétfő

Dühöngő! - Drogéria dráma


Megvan ez a poszt egy ideje, szerettem volna kitenni már múlt csütörtök környékén, de minél többször újraolvastam, annál több mindent írtam át, vagy húztam ki, mert eléggé ingerültnek és kicsit ideggyengének tűnhettem volna általa, de olyan régóta hordozom már ez a dolgot magamban, hogy ki kellett adnom valamilyen formában. Szóval azért finomítottam rajta, de azt mellékesen megjegyzem: minden nem létező szervem tele van az egész jelenséggel, úgy ahogy van.


Mert a képlet egyszerű: vásárolni akarok, de nem olyan terméket amiben már huszonnyolcan beletaperoltak. Miért akkora kérés ez?Igazából az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor az egyik drogériában megláttam pár csapat lánykát, lecövekelve az állványok előtt. Csacsogtak, jókedvűek, fiatalok... vágom. De amikor azt látom, hogy az egyik épp az arcát kenegeti alapozóval, a másik a szemhéjtust kapirgálja, a harmadik a lakkokat keni fel egyesével a körmeire, az már azért egy kicsit befeszít. Értem igen, ki kell próbálni, nyilván ezt csinálja mindenki, de arra ott van a teszter. Mondanom sem kell, nem azt taperolták.
Lényegében nem érdekelne, legtöbbször észre sem veszem. Nem az én dolgom rájuk figyelni, hanem a biztonsági őröké. (Bár ez a téma is megérne egy misét, hogy körülbelül úgy követnek, mintha én lennék az ősellenség. Szerintem beléjük van kódolva, hogy a vásárló az veszélyes egyed, vigyázz vele.)
De az már annál jobban érdekel amikor odamegyek az állványhoz, és miután megnéztem a tesztert, leveszem a polcról a terméket, amit meg akarok vásárolni, ránézek, aztán csak pillázok, hogy jaaa köszi, ebben már ujjlenyomatok vannak, meg ilyen-olyan nyomok. Kész vagyok tőle :/


Ez csak egy eset volt a sok közül, de láttam már olyat is, hogy egy tinilány állványról állványra ment a barátnőivel és végigsminkelte magát, hol az eladó termékekkel, hol pedig a teszterrel. Ami megint felvet egy következő kérdést bennem: miért hiszi azt bármelyikük is, hogy azt a tesztert csak ők használták ezidáig? Úgy értem, nyilván százezeren már beletapicskoltak, kipróbálták, tele van bacikkal, nem túl higiénikus és bármilyen betegséget elkaphatnak ezáltal. Ez a lány amúgy már egy másik drogériában is ott volt aznap ahova betértem, és csak azért emlékszem rá ennyire, mert úgy nézett ki mint egy puccba vágott Lady Gaga. Ott a parfümöket fújkálta, itt meg a rúzzsal kenegette magát, de nem ímmel-ámmal, hanem többször is áthúzogatta az ajkain. Még rá is néztem a barátnőmre, és már nyitottam volna a szám, hogy "Láttad?" mire Ő kérdés nélkül felelte, hogy "Láttam!"  Teljesen morbid, és gusztustalan látvány volt, mert lepergett előttem, hány idegen ember használhatta csak azt az egy rúzst.

Az egész dolog számomra érthetetlen jelenség. Igazából nagyon kettős dolog ez: mert egyrészt az is nagy baj, ha nem a tesztert használja valaki, hanem az eladó termékeket. Másrészről az is teljesen indokolatlan, hogy valaki bemegy egy drogériába full sminket feldobni. Ilyenkor arra gondolok, mennyire le vagyunk maradva ilyen téren is más országokkal egyetemben. Nálunk is bevezethetnék, hogy bizonyos termékeket, (főleg az ilyen bőrrel aktívan érintkezőket) befóliázva és lezárva árulják. Sok helyen működik, hogy a rúzsokat vagy a szempillaspirálokat lelaminálják, de még egyes körömlakk márkák is alkalmazzák ezt a módszert. Nálunk vajon miért nem eszméltek rá a forgalmazók, hogy sok vásárló imába foglalná a nevüket, ezzel az apró változtatással?


Ti mit gondoltok erről a témáról? Titeket is zavarnak ezek a dolgok, vagy csak én pörögtem túl?


38 megjegyzés:

 1. A helyzet az, hogy én a lakkoknál leragadok, ha drogériáról van szó, de tény, hogy mikor az akciós pulton matatok, és találok egy fasza akciós "úúú ez kell, ez kell!" szemceruzát, szét van zúzva a cerka ofkorsz... és persze a többi ugyan olyan 15 darab is le van alázva... köszi, így nem kell!
  Abszolút megértelek, a fóliázást már ezer megálmodták, de az szerintem messzebb van, mint az euró bevezetése...

  VálaszTörlés
 2. Múltkor kinéztem egy rúzst, négyből négy össze volt cseszve.
  Ilyen komplett sminkelést szerencsére nem láttam még, de a tököm kivan ezzel nekem is, hogy a rúzsok és a szájfények összevissza próbálgatva, a szemhéjpúderekbe, tusokba belenyúlva, egyszerűen az embernek elmegy a kedve is a vásárlástól.
  (A fóliázás sem mindig elég egyébként, de az ötlet jó, csak sokszor látom sajna, hogy még azt is képesek megbontani :( )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elég undormány ja, néha már szívem szerint rájuk szólnék, de akkor meg én lennék a paraszt...

   Törlés
 3. én is, mint Verus főleg a lakkokkal foglalkozom, de azért átnézem a sminkes termékeket is. Láttam már én is hasonló példát, amikor ott lakkozták ki a körmüket...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óóóó ez a lakkozós móka fokozottan igaz, mert abból még teszter sem létezik, SEHOL :(

   Törlés
 4. Engem is nagyon zavar, hogy le kell ellenőriznem egy-egy termék vásárlása előtt, hogy valaki belenyúlt-e. Egyébként én láttam már erősen középkorú nőt is Müllerben, hogy márkáról márkára jár, és mindegyikből ken magára valamit...
  A biztonsági őrökről pedig tudom, hogy rengetegen utalják őket, nekem is megvolt a magam véleménye róluk, aztán a párom őr lett az egyik dm-ben, és megismertem a másik oldalt. Hát, lehetne róla mesélni, a lényeg, hogy nem önszántukból másznak a vásárlók nyakára. Az én párom nem is bírta egy hónapnál tovább...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, ez nem korfüggő sajnos, én csak azt írtam ami épp láttam.
   Ez amúgy nagyon érdekes amit írtál, kíváncsi lennék rá (komolyan!) hogy a másik oldal, hogy látja ezeket a dolgokat, vagy mi a tapasztalatuk. Gondolom parancsba kapják ezt a fajta viselkedést, csak valaki kikészül a parasztkodástól mint a párod, valaki meg megrészegül ettől a minimál "hatalomtól" és konkrétan zaklat a boltban...

   Törlés
 5. Szia!

  Én ilyet gyakran látok és undorító. Én kifizettetném velük az biztos és ha nincs náluk pénz, felírnám az adataikat és menne a csekk, mint a bliccelőknek.
  Egyszer pont akciós volt a kedvenc alapozóm a Rossmannban. Pumpás, volt belőle teszter. Ezt még simán magára kenhette volna a kedves vevő, mert pumpás, nem ugyanazt az alapozót keni magára amibe más belerakta az ujjacskáit. Erre a 3 nem teszter termékből 3-at már pumpáltak, mert a szájánál látszottak alapozó nyomok. Bekellett mennem a másik Rossmannba és ott is csak 1db érintetlent láttam, azt vettem meg. Eleve onnantól h. megbontja már fogy a szavatossága és ha valaki csak rá 3 hónapra veszi meg, már pl. 12hónap-3hónap. Körömlakkot eleve nem tudom h. tudnak magukra kenni... azért itt azt nem hagynáa biztonsági őr, azt nem tudnák kimagyarázni szerintem. Spiráloknál mérgesebb vagyok... neten egyszer egy fórumon kezdtem magyarázni egy nőnek h. miért nem poén h. ő egy spirálkereső körúton 5-6 spirált is felbont... de nem akarta megérteni. Szerinte ha nincs belőle teszter és ő megakarja nézni a kefét, akkor joga van felbontani, mert csak olyan kefét vesz meg ami neki tetszik. Mondtam neki inkább googlizzon rá, de nem akarok miatta beszáradt spirált venni. :-S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na itt a lényeg, a szavatosságról nem is írtam, komolyan durva, sőt egészségkárosító is lehet!
   Nem mondom, hogy én életem során nem csináltam ilyet, mert nem lenne igaz. Volt, hogy én is letekertem szempillaspirált egyszer-kétszer, de mondjuk általában az jött is velem haza. (Merthogy ezekből sincs sok helyen teszter, legalább az anyag nélküli keféről.) Fóliát a népnek!!! :)

   Törlés
  2. Tesztereket mindig kipróbálom, ha olyan a termék, hogy vacillálok rajta, bár én kézfejre vagy karra, kivéve pirosítót, abból hangyányit megkockáztatok, utána le is mosom a kendővel ami meg mellettük van kitéve :D Igazából a teszternél tényleg fennáll a fertőzésveszély, de én pl nem rettegek tőlük, mert kb mindenre allergiás vagyok bizonyos szinten (komolyan), tehát a buszon kapaszkodót fogni ugyanúgy árt. Nyilván nem a szemhéjamra kenegetek, kézen meg mint írtam, sajna eleve bárhol ránkugranak a bacik, amit az immunrendszer vagy legyőz... vagy megerősíti.
   Akciós termékeknél szokott az lenni, hogy mindet szétbarmolják. Fóliázás... én most 139 Ft-ért NYC szájfényt vettem leértékelt pultnál, volt rajta fólia!!! :D Úgy örültem neki... azért szájra se tesztert se más megbontott terméket nem vennék, nagyon hamar kiszárad és cserepes lesz, vigyázok az épségére. Ja, körömlakkos, igen... ki a bánat nyúl bele, már nem azért? Most leesett az állam konkrétan.
   Estilla voltam, csak nem tudok belépni googlefiókba C:

   Törlés
  3. az a lényeg, hogy itt vagy:D
   Szerencsére én nem szenvedek ilyen allergiára való hajlammal, de ez nagyon veszélyesen hangzik, akkor gyakorlatilag mindentől óvnod kell magad. Óóó én már nagyon sokszor láttam ezt a lakkozós dolgot, hidd el vannak ilyen hülyék :)

   Törlés
  4. Sztem egy csomó lánynak fogalma sincs róla, hogy nem kéne kenegetni arcra-szájra a tesztereket, mert esetleg fertőzésveszélyes. Legalábbis én ezzel magyarázom... Pedig, ha belegondolnának, hogy ők is vajon mikor mostak utoljára kezet, és hogy előttük ugyanúgy már sokan belenyúltak koszos kézzel... Talán érdemes lenne a drogériákban egy figyelmeztetést kiírni (addig is, amíg nem fóliáznak le mindent), hogy kérjük csak a tesztert használják, és azt is felelősséggel, mert nem kívánt fertőzéseket okozhat. Bár lehet, hogy emiatt meg pláne nem a teszterek után nyúlnának.:)

   A Springfieldben is vannak újabban sminktermékek, ott a lakkokhoz is van például teszter. Épp ott láttam egy 16 év körüli lányt, megszagolta az ajakápolót, felkente szépen az ujjával, utána mutatta anyukájának. Nonszensz.

   anna

   Törlés
 6. Igen ez egy elég nagy probléma!Megértem, h tele van a bugyrod vele.Nekem is nagyon!!!A múltkor is a Catrice rúzsok...undik voltak!Nagyon!!A teszteres téma meg annyira gáz.Az ilyen nem érzi magát puttónak???? :O

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Catrice rúzsok MINDIG össze vannak b.szva... (már elnézést.) Az egyik legjobb drogériás rúzs, de szinte sosem lehet tisztát, frisset találni, pedig ott aztán abban az állványban mindenből van teszter!

   Törlés
 7. Hajjaj, de még hogy idegel, én tuti beszóltam volna, hogy bocsika nem otthon vagy!
  Az ilyenek nem hogy kiakasztanak, de még fel is dühítenek, látszik nem ismerik az illemet, hogy hol hogyan kéne viselkedniük, pedig alap járaton higgadt ember vagyok...
  És igen érdekes, hogy a gyártok miért nem áldoznak arra, hogy becsomagolják a termékeiket, bár már találkoztam olyan termékkel, ami be volt csomagolva eredetileg, de valaki már felszakította....
  Sajnos az ilyenek ellen mi nem nagyon tudunk tenni semmit :(((

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Illem? Még ő kérné ki magának, ha megjegyezném neki. Sajnos már én is találkoztam felszakított ragasztószalaggal, nem is vettem meg...

   Törlés
 8. Teljesen jogos, amit írsz. Én már úgy vásárolok drogériákban, hogy amikor megjelenik egy új kollekció, hamar lecsapok arra, amire szükségem van, hogy ne nagyon legyen ideje senkinek belemászkálni. Így sikerült nemrég egyszerre 3 rúzst vennem Kate Moss tavaszi rúzskollekciójából, akkor rakták ki őket, teljesen érintetlen volt a pult :-))
  És alapszabály, hogy mindent jól lefertőtlenítek, amikor hazaviszem, először a csomagolást fújom le baktériumölő spay-el, aztán magát a terméket veszem kezelésbe gyógyszertári alkohollal. (Egyébként nem vagyok olyan,, aki mániákusan takarít, fertőtlenít, vagy ilyesmi, de rendesen irtózom a drogériás termékektől, pont az általad leírtak miatt)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hűű, Te aztán nagyon lelkiismeretes vagy :) Bevallom, én ezeket a tisztogatási dolgokat még sosem követtem el, azt hiszem túl lusta vagyok ehhez:(
   Viszont jajj azokat a rúzsokat imádom, Nekem is van 2 ;)

   Törlés
  2. Ezen a tisztogatáson most meglepődtem :)

   Törlés
 9. Úgy látom nem tette be a kommentem elsőre: szóval abszolút egyetértek Veled, és azonnal követelem a bombabiztosan, becsomagolt, lefóliázott, leragasztatott smincuccokat, de komolyan. Aztán a tesztert meg tőlem úgy kenegeti magára ahogy akarja, ha ő nem fogja fel, hogy fertőzést, vagy betegséget is kaphat tőle, akkor lelke rajta, csinálja, de ne azt próbálgassa, amit én meg akarok venni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Naja, elég undi ://
   Közben az is eszembe jutott, hogy hozzánk alapból olyan szállítmány érkezik ami direkt nincs lefóliázva nem? Mert az biztos annyival drágább is, és nem sokat áldoznának rá a vásárlók, hogy még a csomagolási költség is bele van kalkulálva a termék árába... Vagy nem tudom, csak ezzel tudom magyarázni, hogy Nálunk ilyen nem létezik O.o

   Törlés
 10. Abszolút egyetértek Veled is és a többiekkel is! Nem értem hol van egyeseknél az igényesség. Csak magukra gondolnak, arra már nem, hogy esetleg valaki meg is szeretné majd venni azt a terméket...
  A drogériában sminkelésről annyit, hogy egyik évfolyamtársam, ha randira készült, akkor előtte betért szépítkezni valahová. Arra smucig volt, hogy megvegyen magának bármit is, így inkább a drogériákban sminkelt. Hozzáteszem nem értette, hogy ez miért gáz!!

  Tesztert csak egyszer kentem magamra (egy szájfényt). Mire hazaértem égett a szám, felduzzadt, másnapra pedig darabokban hámlott róla a bőr. Azóta csak a kezemre kenem a dolgokat, de azt is csak megnézem, és már törlöm is le.

  Viszont a körömlakkozás még nekem is új. Nem gondoltam volna, hogy vannak olyanok, akik kifestik a körmüket egy drogériában. De így legalább tudom, hogy a Müllerben miért találok sokszor olyan lakkot, ami már nincs tele :S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jézusom, ez már a legalja, hogy állandósult a drogériás sminkelés valakinél...
   Szerencsére, még sosem jártam úgy mint Te, hogy valami allergiás reakciót váltott volna ki, bármi is a bőrömön, de szörnyű lehet:(
   Konkrétan láttam már a körömlakkozást, szomorú de én már meg sem lepődöm ezen.

   Törlés
  2. Azt hiszem épp a múltkor sikerült egy "használt" lakkot vennem. Lovely, épp akciós volt, otthon láttam, hogy tiszta körömlakk a kupak menete. Elfelejtettem ellenőrizni, pedig vásárlás előtt mindig csekkolom, ha látszik, hogy már nyúlkáltak benne, addig keresek, amíg nincs érintetlen.

   anna

   Törlés
 11. Nem tudok már semmit sem írni, amit ne írtak volna le előttem. :) Én is rettentő sokszor láttam már "nőket" sminkelni az pult előtt..undorító. Mindegy, nem nekem kell majd bőrgyógyászhoz járnom utána. :) Drogériában akkor vásárolok, amikor frissen van kitéve új termék (trendkiadások, új Essence/Catrice szortiment :D). Online boltokban talán ennyivel jobban megéri vásárolni, azokat valószínűleg nem próbálták ki előttem százan.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen az online rendelés szuper és általában megbízható, de ott nem kapok meg mindent amit szeretnék :(

   Törlés
 12. egyet értek a cikkel és a kommentelőkkel is, a végére egy aprócska jó hírt szeretnék csupán: miskolcon a rossmanban már a maybelline termékek nagy része fóliázva volt!!! :) juppppp, végre.. ( azért volt már amit felbontottak x')

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ódejó, reméljük ezt átveszi más cég is, köszönjük az infót ;)

   Törlés
 13. Pont az általatok leírtak miatt már egyre kevesebbszer keresem fel a drogériás sminktermékeket. Már megfogni is gusztustalannak érzem a tesztereket és ki tudja már mióta vannak kint a melegben, ragacsosan és összebarmolva....
  És ha netalántán az emberlánya siet és csak leveszi a polcról a kiszemelt terméket, majd otthon koppan egyet. Azt hogy utálom!
  Ha meg akciós valami, akkor meg sietni kell, hogy találj egy sértetlent.
  Tényleg nem jó ez így!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálam sajnos már nem fordulhat elő olyan, hogy csak leveszem a polcról és megyek fizetni. Túl sok a rossz tapasztalatom. :(

   Törlés
 14. De jó! Eddig csak az Avon sminkjeim voltak lefóliázva. Tudnám értékelni, ha steril cuccokat kapnék a pénzemért a drogériákban is.

  VálaszTörlés
 15. Jogos, amit írsz, és a megoldás tényleg rendkívül egyszerű lenne. Legalábbis az embereket átnevelni kissé tovább tart, mint lefóliázni a termékeket.

  VálaszTörlés
 16. Ez az a téma, amivel nálam is tele a padlás. Szívemből szóltál:) Újabban az Avonos termékek perforált fóliával vannak ellátva, ez kellene a drogériákban is, mint ahogy előttem is páran írták... meg odafigyelni, hogy tapicskolnak. Én a teszterhez nyúlás után, most nézzetek paranoidnak, de alkoholos kendővel kezet törlök. A rúzs,szájfény, szemfesték teszterekből is csak a kezemre kenek ki, inkább kockáztatom hogy nem fog élesben tetszeni. Keringenek történetek drogériás herpeszekről meg szemfertőzésekről. Az is jó lenne, ha az eladók néha-néha a helyükre tennék azokat a termékeket, amiket a vásárlók random leraknak, mert mégsem akarják megvenni.. így kerülnek teljes áras cuccok az akciós kosárba, mi meg gyanútlanul visszük őket a pénztárhoz. Értem én, hogy sok a dolguk, de ha már úgyis árufeltöltenek, nem hiszem el, hogy ne lenne 5 percük (de nem, ha látják,vagy ha szólok,akkor is csak pislognak és nem csinálnak semmit).Tegnapelőtt a Spar-ban láttam dobozos somlói galuskát, ami a hűtőbe kívánkozna, a konzervek között. Szóltam egy eladónak, a válasz: "jó,majd később visszaviszem". Majdnem utána szóltam, hogy szerintem később már a helyére mászik magától.
  A biztiőrök nagyon tudnak idegesíteni, egyszer kerek negyed órát állt mögöttem az egyik pasas a dm-ben, amikor lakkokat nézegettem. Pedig nem kenegetem őket, csak kihúzom az ecsetet az üvegből, én úgy jobban el tudom képzelni, milyen lesz a körmömön. Talán egy hatalmas "nem lopni jöttem" felirattal a homlokomon kellene mászkálni. Egyébként néha az a gyanúm is felmerül,hogy az pénztárnál direkt nem hatástalanítják a mágneses címkéket, hátha meg tudnak fogni egy essence állványnál ártatlanul szemlélődő leányt.Tök jó, amikor egy rúzzsal csipogok be...(Dm-es szatyorral a kezemben is állított már meg biztiőr a rossmann-ban, hogy "ez a holmi innen van?")
  Ezer bocs a kisregényért. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Semmi baj :)
   Az eladók tájékozottsága és alkalmassága újabb posztot szülne, ami szintén nem lenne pozitív hangvételű, mert sajnos igazad van! Régebben volt Facebookon egy "Miért követnek a Dm-ben a biztonsági őrök?" csoport, sokan voltunk tagjai, sok tapasztalat keringett, de leszedették... XD pedig voltak gyöngyszemek:)

   Törlés
 17. Hát Lányok, nem hiszitek el, de tegnap olyan nagy meglepetés ért, hogy muszáj vagyok megosztani Veletek! A Rossmannban le voltak fóliázva a szempillaspirálok (Maybelline, Astor, MAx Factor, L'Oreal) és néhány állványon még az alapozók is. Más típusú termék nem, de már ez is borzasztóan nagy haladás! Szuper!

  VálaszTörlés
 18. Hála jó Istennek én egy ilyen egész smink el készítést még nem láttam, csak például dm-ben a parfümök ezrével fújását.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerencsés vagy, hogy legalább nem látod! Én most belefutottam egy csajba a palijával körömlakkokat próbálgatott sorra. Meg volt régen egy barátnőm akivel mindig be kellett menni egy drogériába és befújkálta magát parfümmel, de mindennel amit ért.

   Törlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!