2012. június 26., kedd

Egy kis személyes - nem feltétlenül beauty

A mai reggelt azzal indítottam egy hatalmas jegeskávé mellett a munkahelyemen, hogy elolvasgattam a blog kommentjeit, válaszoltam néhányra, és közben az olvasómban lévő blogok új bejegyzései közül is szemezgettem. Chantelle blogját követem már egy ideje, azt hiszem még Dorka ajánlására kezdtem el, és a friss bejegyzések után a régebbiek között találtam egyet ami most annyira megtetszett, hogy nem bírok elmenni mellette szó nélkül. Ez a poszt most nem annyira beauty témájú lesz, de talán ez nem is baj, kell néha egy ilyen is. ;)


Meg is mutatom a posztot amiről beszélek. ITT van, nézzétek meg ha gondoljátok. Nagyon szeretem ahogy ír. Én nem vagyok nagy bajnok angolból, inkább értek mint beszélek, de szerintem annyira jól ír, hogy megérti az is, aki nincs anyanyelvi szinten. Igazából a cikk alap témája az ami megfogott, és jókat derültem amikor belegondoltam, hogy vajon az én Anyukám milyen. Az alap kérdés amit feltett, a Ti szüleitek értenek az Internethez? Használják például a Facebook-ot? Egyáltalán foglalkoztatja ez őket? A másik ami most épp aktuális számomra: Anyukád olvassa a blogodat? Az enyém nem, nem, nem és nem. :D
Szegény sosem használta, hiába volt otthon gépem, nem is érdekelte, nem is akarta használni, mert minek. Az Ő munkájához, nem volt rá eleinte szüksége. Tanítónéniként ő még a klasszikus módon tanít, egészen piciket,  és ideje sem nagyon van rá. Egészen eddig ez volt, ugyanis pár éve miután az iskola ahol tanít áttért az elektronikus értékelésre, naplóvezetésre miegymásra, szegény kénytelen volt leülni és beletanulni. Volt, hogy együtt leültünk és gyakoroltunk, teljesen az alapoktól. Mi az egér, mire valók a gombok a billentyűzeten (Enter, Shift, Space stb.) teljesen elképesztő, hogy számomra ez mennyire magától értetődő, de elmagyarázni iszonyú nehéz. Én sem vagyok már annyira mai csirke, abban az időben amikor én voltam általános iskolás olyan 7.-8. osztálytól kezdett el egyáltalán általánossá válni az Internet mint fogalom. A mai gyerekek persze már nagyon ügyesek, de hát más világ.
Szóval megszenvedtünk vele néha, de már azért tudja használni a gépet is, és az Internetet is. Otthon nem szokott leülni a géghez, inkább bent a suliban netezik néha-néha, de csak akkor ha valami tényleg nagyon érdekli.

Amikor elkezdtem írni a blogom, kb.1 hónapja írhattam és valahogy szóba jött, hogy hát ez van, én most akkor írok. Ő meg annyit kérdezett: Minek? És ezt most mindenki látja? De Rólam ne írj!!! De ezt olyan kis ijedt fejjel, hogy rögtön elkapott a nevetőgörcs. :) Na mondom "Anyám jólvan, Neked meséljen az ember". Azóta sem nézett rá. Sőt, azóta sem kérdezte, mi a neve a blogomnak. Azt sem, hogy miről írok. Én ezen nem akadok ki, ismerem Őt, tudom, hogy számára ezek a dolgok lényegtelenek, és lehet, hogy nem is örülnék, ha minden posztomat olvasná, és ne adj Isten még kommentelne is. Vicces lenne. :)

Hát itt tartunk most. A családból mondjuk még csak Ő tudja, hogy írom ezt a blogot, így a többiekről nem tudok nyilatkozni, és a barátaim közül is csak páran tudnak róla. Nem reklámozom túl, Ő az én kicsikém. :) És bár eleinte magamnak írtam, pusztán szórakozásból, mostanában már egyre jobban szeretnék Nektek megfelelni. Szeretném, ha jól éreznétek itt magatokat, ha eljutna minden kis butaságom, gondolatom és tapasztalatom Hozzátok, és esetleg kialakulna egy kis közösség. Az nagyon jó lenne! Minden egyes feliratkozónál boldog vagyok, hihetetlen, hogy még 2 hónapja sincs, hogy elindítottam Szütyőt, és már ennyien vagytok. Nagyon köszönöm a bizalmat, és hogy olvastok! Mindig mikor picit le vagyok törve mint a bili füle, és feljövök este a blogra, és látom, hogy megint van feliratkozó, megint van komment, ha nem volt napi poszt akkor is volt forgalom; az hihetetlen érzés...

Így a végére eléggé érzelgős lettem, bocsássátok ezt meg Nekem, csak túlteng bennem a szeretet:) Baj lenne, ha néha néha lenne egy-egy ilyen személyesebb poszt is? Vagy maradjak inkább a beauty vonalon, azt már megszoktátok, jobb úgy?

És az alap kérdések. A szüleitek tudják használni az Internetet? Fent vannak esetleg Facebook-on? Volt már ebből adódóan cikis helyzetben részetek? Ha van blogotok, Ők olvassák?

7 megjegyzés:

 1. Én anyum ugyanezt mondta, hát most jót nevettem! :D Mindig mondja, hogy tanítsam, de igazából nem akar ő gépezni. Az ex-laptopomat nekiadtam, 300 giga tömény film és zene, azokat nézegeti (mármint neki töltöttem le, nyilván nem az én ízlésemet tukmáltam rá :D), meg YouTube-ozni szokott :D Mostanában néha felmegy google earth-re, illetve virágokat és várakat nézeget :) Mondtam, ha nem használja a gépet, tönkremegy a sok állástól. Ez hatott...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az enyém még ennyire sem használja, azt se tudja szerintem mi az a Youtube:) Olyan cukik:)

   Törlés
  2. Így szeretjük őket :))
   A blogod pedig egyre jobb, eddig is szerettem, de majd' minden nap felnézek, írtál-e új bejegyzést. Tetszik, hogy lelkes vagy és nem egy kioktatós, "megmondom a tutit" stílusban írsz, hanem nagyon lazán. Csak így tovább, és sok sikert!

   Törlés
  3. így-így :) De aranyos vagy, köszönöm szépen:)

   Törlés
 2. Én csak most fedeztem fel a blogodat, de nagyon tetszik! Ez a kis személyes poszt pedig még annál is jobban! :) Fel is iratkoztam hozzád, várom a további bejegyzéseket. :)
  Én is hasonló témákkal foglalkozom a blogomon. Ha van kedved, kukkants be és nézelődj! :)

  http://lifelikevision.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 3. Köszi:) Feliratkoztam hozzád én is, nagyon klassz az oldalad;)

  VálaszTörlés
 4. imádom a blogodat! szuper! én most indítottam egyet, hasonló témával :) nézz be kíváncsi lennék a véleményedre ^^ http://fashionofpursuit.blogspot.hu/ ne haragudj hogy kiraktam a képeidet, remélem nem probléma, de odaraktam a forrást :)

  VálaszTörlés

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!