2012. május 22., kedd

Rég nem látott jóbarát - készítsünk Aszpirin maszkot

Lányok, kész vagyok idegileg... ahogy a blog Facebook oldalán is mutattam, körülbelül 1 hete elfogyott a BB Krémem. A rendelésem már úton, de azóta alapozót használok (ami megjegyzem a jobb minőségűek közül került ki. Régebben is használtam, szerettem is, de a BB annyira bevált, hogy azóta is a polcon figyelt az alapozó, és sírdogált csendes magányában.) Meg is bosszulta magát a kicsike, ahogy visszakerült az arcbőrömre, így most kb. úgy nézek ki mint egy szolidan lyukacsos sajt... nem, nem vicces, de azért köszi az együttérzést. Ilyenkor sokkal jobban törődöm a bőrömmel, (amúgy is, de ilyenkor még jobban, és van egy bevált receptem amit használok vészhelyzetek esetén.)


Azt hiszem a kozmetikusom ajánlotta, nem vagyok benne egészen biztos, de innen is csókoltatom azt aki ezt felfedezte, és elkezdte terjeszteni mert istenkirálysááág.:)
A lényege annyi ennek az egésznek, hogy készítesz egy kis lötyit, amit aztán felkensz az orcádra, hagyod hatni, beindulnak a folyamatok és jupiijéé, 1-2 nap alatt szépen rendbe teszi a csúnyaságokat.

Hozzávalók: 
  • egy doboz Aszpirin (értelemszerűen ugye, a szalicilsav tartalma miatt) :)
  • egy teáskanál méz (a legjobb a termelői méz, de ilyen kis mennyiségnél a bolti is megteszi)
  • pár csepp víz (ne sok, mert túl folyós lesz, maszkot készítünk nem teát)
Van aki beleteszi ezt az egész keveréket arckrémbe, de én csak simán szoktam, ez bevált, nem bonyolítom túl.
A menete teljesen egyszerű: előveszed a kis tablettákat, (elsőre 2 db elég, aztán majd úgyis kitapasztalod) beleteszed őket egy félbehajtott lap közé, leteszed egy sík felületre, én kalapáccsal rávágok párat, hogy porrá zúzódjon (feszültség oldásnak is kiváló, főleg hogy alapból feszült vagy, hogy úgy nézel már megint ki mint egy gnóm...)
Ha ez megvan az aszpirin port beleteszed egy kis tálkába, rákanalazol 1 teáskanál mézet, így egy elég sűrű masszát kapsz. Én pár csepp vizet is szoktam hozzáadni, úgy könnyebb összekeverni. Ne legyen túl folyós. Ha mégis ez történik; akkor adj hozzá még egy kis mézet, vagy végszükség esetén még egy tablettát. Kevergesd meg és viheted is fel a pofikádra.
Várd meg amíg megszárad (15-20 perc) aztán langyos vízzel most le. Én ezek után semmit nem teszek az arcomra. Tudom illene hidratálni utána, de úgy érzem, hogy pont az ellenkezőjét érném el vele, ha erre a kezelt bőrre még rávinnék egy réteg krémet. Ha úgy gondolod, hogy Te bekrémezed, krémezd! Ezt mindenki maga döntse el, a bőröd úgyis jelezni fogja!
Hát ennyi a művelet, ami Nekem nagyon bevált! Ezeket a csúnyaságokat én igyekszem külsőleg kezelni, nem szedtem rá soha semmilyen készítményt, meg szerencsém is volt. Tinikoromban is csak néhány jött elő a kis nyavalyásokból (főleg ugye a nehéz napok előtt és stresszhelyzetben.)


Nektek van valamilyen praktikátok amit használtok ilyen esetekben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!