2012. május 29., kedd

Körömnapló - Kis piros piramis a sivatagbanElég bamba nevet sikerült találnom a körmeimnek, de ránéztem és ez jutott eszembe.  Még múlthéten láttam Suzy Facebook oldalán és nagyon nagyon megtetszett.  Aztán este tartottunk egy kis Poirot maratont, abban volt egy sivatagi gyilkosság és valahogy ezt raktam össze. Változtattam a háromszög méretén, Nekem így jobban tetszik, hogy kisebb, legalábbis az én körmeimen. Kicsit béna, kicsit erőltetett de az enyém. :)


Alaprétegként a CATRICE 080 Sing: Oh, Champs-Élysées lakkját használtam 2 rétegben. A lakk az újabbnak nevezhető Ultimate Nude termékcsaládjukból származik, melyet természetes hatásúnak jellemeznek. Láthatjátok szép barackos színe van, nagyon szeretem. Ebből a UN termékcsaládból Nekem csak ez az egy fajtám van, így én csak erről tudok véleményt alkotni, de lényegében meg vagyok elégedve. Az ecsete szélesebb mint amihez én szokva vagyok, de nem vészes, rendben lehet vele dolgozni. Az első réteg nekem kicsit csíkozott, de a második már szépen lefedte a hibákat, szóval nem baj. Nem szárad annyira gyorsan, de kibírható. És egyáltalán nem buborékosodik.
Na ezután jött a móka; ki kellett találnom, hogy kezdjek neki a kis mintának. Amúgy semmi extra, most már tudom. Csak levágsz egy kis celluxot és felragasztod oda, ahova szeretnéd, olyan fedéssel amilyen mintát majd el akarsz érni. (Én egy kicsit taperoltam még a celluxot, hogy ne ragadjon annyira, hogy amikor eltávolítom nehogy lehúzza a körömlakkot is a körmeimről.) 

Az első lépés tehát a lakkozás volt, itt láthatjátok a celluxot felragasztva.

élőben nem ilyen fakó a lakk színe, de itt most a cellux a lényeg
Itt pedig hogy rákentem, egy réteg lakkot. (Most OPI: Vodka & Caviar került rá.) 


Ezután pedig vártam pár percet, hogy szilárduljon a lakk is, majd simán lehúztam a celluxot és átkentem egy átlátszó fedőréteggel, hogy egy síkba kerüljön a lakkozásom. (Szokásos Essence BTGN fedőréteg került rá.)

még nincs rajta fedőlakk, látszanak a szegélyek
Na itt volt egy apróbb bénázásom, mert a BTGN lakk az utolsó ecsetvonásnál, felvett egy kis pirosat és belehúztam vele egy picit a barack rétegbe. Azt hittem sikítok, de szerencsére mégsem olyan feltűnő, tudok vele együtt élni. :) Szóval ez csak egy kis jó tanács, több anyagot vegyetek fel az ecsetre fedőlakkozásnál, ha minták is készültek alá, mert hajlamos maszatolni, így viszont egyenletesen egy ecsetvonással el tudjátok oszlatni az utolsó réteget. 

És íme a kész műremek! Mondom MŰREMEK! :)

Hogy tetszik? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!